خبر/
گلایه نظام پرستاری از سهمیههای آزمون استخدامی/تابآوری «سلامت» در بحرانها حفظ شود
1404/04/27 - 10:22 - کد خبر: 141296
نسخه چاپی
نصر: رئیسکل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه آزمون استخدامی وزارت بهداشت براساس استانداردهای سازمان اداری و استخدامی برگزار میشود و منطبق با نیاز واقعی بیمارستانها نیست، گفت: اگرچه قدردان برگزاری آزمون استخدامی هستیم اما گلایههای نسبت به چگونگی تخصیص سهمیههای دانشگاههای علومپزشکی در این آزمون استخدامی وارد است.
به گزارش نصر، دکتر احمد نجاتیان با بیان اینکه آزمون استخدامی وزارت بهداشت پس از کشوقوس یکساله برگزار میشود، گفت: قدردان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت هستیم؛ چراکه بخشی از نیاز نظام سلامت با برگزاری این آزمون استخدامی رفع میشود. تصمیم بر این بود آزمون استخدامی در سال گذشته برگزار شود اما زمان برگزاری این آزمون به سال جدید موکول شد. ۱۱هزار پرستار و ۴هزار نفر در حوزه فوریتهای پزشکی جذب میشوند که مجموع آنها به ۱۵هزار نفر در گروه پرستاری میرسد که عددی بزرگ قلمداد میشود.
آزمون استخدامی سالانه برگزار شود
وی با بیان اینکه برگزاری سالانه آزمون استخدامی وزارت بهداشت یک نیاز است، تصریح کرد: امیدوارم وزارت بهداشت بتواند مجوز برگزاری آزمون استخدامی را برای سال آینده نیز کسب کند تا ضمن استمرار ارائه خدمات به مردم، تابآوری نظام سلامت در بحرانها حفظ شود. اگرچه قدردان برگزاری آزمون استخدامی هستیم اما گلایههای نسبت به چگونگی تخصیص سهمیههای دانشگاههای علومپزشکی در این آزمون استخدامی وارد است.
سهمیههای استخدامهای جدید وزارت بهداشت، متناسب با نیاز بیمارستانها نیست
رئیسکل سازمان نظام پرستاری درباره چگونگی تخصیص سهمیههای دانشگاههای علومپزشکی در آزمون استخدامی پیشرو وزارت بهداشت گفت: این آزمون استخدامی براساس استانداردهای سازمان اداری و استخدامی برگزار میشود و تعداد افرادی که جذب میشوند منطبق با نیاز واقعی بیمارستانها نیست. برخی دانشگاههای علومپزشکی و بیمارستانها با کمبود پرستار دستوپنجه نرم میکنند و ناچار به تمدید طرح پرستاران طرحی هستند. این در حالی است که سهمیهای برای آنها در آزمون استخدامی درنظر گرفته نشده است و این درحالیست که برای برخی از مراکز درمانی که آن چنان فعال نشدهاند و به پرستار نیاز ندارند، سهمیه تخصیص دادهاند.
محرومماندن برخی مراکز درمانی از جذب نیروی پرستاری
نجاتیان ادامه داد: عدم انطباق میان استانداردها و نیازهای «وزارت بهداشت» و «سازمان اداری و استخدامی» سبب بروز مشکل تخصیص سهمیه در آزمون استخدامی پیشرو شده است. به طور مثال، تختهای مصوب یک بیمارستان کشور در سازمان اداری و استخدامی ۱۳۰ مورد است و این در حالی است که تعداد تختهای این مرکز درمانی با توجه به نیازها و شرایط منطقه افزایش یافته و به حدود ۲۵۰ تختخواب رسیده است. اگرچه تعداد تختهای این مرکز درمانی افزایش یافته اما ۱۳۰ تخت در این آزمون استخدامی ملاک قرار گرفته و یک بیمارستان بزرگ از جذب نیرو محروم مانده است.
وزارت بهداشت، مرجع تخصصی نظام سلامت
رئیسکل سازمان نظام پرستاری توضیح داد: سازمان اداری و استخدامی میبایست از نظرات وزارت بهداشت که مرجع رسمی و تخصصی حوزه سلامت است، تبعیت کند. دوگانگی نظرها سبب شده که اقدام بزرگ جذب ۱۵هزار نفر در گروه پرستاری با نگرانیهایی مواجه شود و جذب نیرو براساس نیاز واقعی نظام سلامت نباشد. دانشگاههای علومپزشکی با توجه به نیاز واقعی خود از اختیار توزیع نیرو در مراکز درمانی طی سالهای گذشته برخوردار بودند اما توزیع نیروی انسانی در آزمون سال جاری برمبنای بخشهای بیمارستانی مصوب سازمان اداری و استخدامی انجام میشود.
وی با بیان اینکه نقش سازمان اداری و استخدامی به عنوان سیاستگذار و تنظیمگر بحث استخدام نباید نادیده گرفته شود، افزود: به طور حتم، جایگاه سازمان اداری و استخدامی مهم است و میبایست دیده شود اما تخصیص سهمیه در این آزمون استخدامی براساس نیاز واقعی نظام سلامت نیست. بازهم تکرار میکنم که برخی مراکز درمانی به ناچار نسبت به تمدید طرح پرستاران طرحی اقدام میکنند اما سهمیهای برای آنها درنظر گرفته نشده است.
بهرهگرفتن از نظرات تخصصی ضروری است
نجاتیان گفت: برخی پرستاران برای شرکت در آزمون استخدامی میبایست از شهر و استان محل سکونت خود خارج شوند و به شهر و استانی دیگر بروند. این در حالی است که شهر و استان آنها براساس استانداردهای نظام سلامت به جذب پرستار نیاز دارد. حضور در شهر و استانی دیگر برای استخدام سبب بروز مشکلاتی میشود. بازهم تاکید میکنم که سازمان اداری و استخدامی میبایست از نظرات تخصصی استفاده کند؛ به طور مثال، سازمان نظام پرستاری برمبنای قانون میتواند درخصوص چگونگی تخصیص نیروی پرستاری اظهار نظر کند اما نظر کارشناسی سازمان نظام پرستاری درباره چگونگی تخصیص نیرو را نگرفتند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری توضیح داد: نظرات تخصصی سطوح کلان «سازمان اداری و استخدامی» و «وزارت بهداشت» میبایست به یکدیگر نزدیک شود. اگر میان مجموعههای مختلف همگرایی ایجاد شود، نه تنها به نفع مردم است بلکه بهره گرفتن از نیروی انسانی نیز صورت میگیرد.
فرایند استخدام به سرعت طی شود
نجاتیان با بیان اینکه سپریکردن فرایند استخدام ضروری است، گفت: امیداورم، فرایند استخدام افرادی که در آزمون استخدامی نمره قبولی را کسب میکنند به سرعت انجام شود. تجربه سالهای گذشته بیانگر این است که فرایند استخدام پس از کسب نمره قبولی گاهیاوقات تا ۸ ماه به طول میانجامد. وزارت بهداشت، موضوع بهکارگیری سریع افرادی که پذیرفته شدهاند را پیگیری میکند و امیدوارم افرادی که در آزمون پذیرفته میشوند با حمایت دولت در اسرعوقت به کار گرفته شوند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا