هادی مقدم زاده؛

ارزش تولیدات منطقه آزاد ارس به ۸۲ هزار میلیارد ریال رسید

1404/04/21 - 08:26 - کد خبر: 140718 نسخه چاپی

نصر: مدیر عامل منطقه آزاد ارس ارزش تولیدات این منطقه در سه ماهه امسال را در حدود ۸۲ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.

به گزارش نصر، هادی مقدم زاده روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در بهار امسال ارزش تولیدات صنعتی و معدنی منطقه ۴۶ هزار و ۶۵۴ میلیارد ریال و تولیدات کشاورزی ۳۵ هزار و ۳۴۰ میلیارد ریال است.
وی با اعلام اینکه منطقه آزاد ارس با صادرات ۷۷.۹ میلیون دلار کالا و واردات ۲۹.۲ میلیون دلار در سه ماهه نخست امسال، تراز تجاری مثبت ۴۸.۷ میلیون دلاری را ثبت کرده است، خاطرنشان کرد: این در حالی است که مجموع صادرات کالا و خدمات منطقه به خارج از کشور در سه ماهه ابتدایی سال گذشته ۳۴.۲ میلیون دلار ثبت شده بود.
مقدم زاده ارزش صادرات کالا و خدمات تولیدی سرزمین اصلی از مسیر منطقه در سه ماهه امسال را ۶.۸ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: ارزش صادرات مجدد منطقه در این مدت ۵.۷ میلیون دلار بود .
وی از واردات ۵۹ میلیون دلاری تجهیزات و ماشین آلات به منطقه آزاد ارس در سه ماهه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت ۲.۱ میلیون دلار مواد اولیه و ۲ میلیون دلار مواد مصرفی وارد منطقه شده است ضمن اینکه ۲۰.۱ میلیون دلار واردات مسافری انجام شد .
سرمایه گذاری داخلی ۸۰ هزار و ۵۶۶ میلیارد ریالی در منطقه آزاد ارس
مدیر عامل منطقه آزاد ارس سرمایه گذاری داخلی تحقق یافته منطقه را در بهار امسال ۸۰ هزار و ۵۶۶ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: در این مدت ۲.۶ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی محقق شده است.
وی از صدور مجوز سرمایه گذاری داخلی برای ۱۴ طرح به ارزش ۱۹۴ هزار و ۱۶۱ میلیارد ریال خبر داد و گفت: عملیات اجرایی ۱۰ طرح به ارزش ۲۷۱ هزار و ۶۷۱ میلیارد ریال آغاز شده است .
مقدم زاده همچنین با اعلام اینکه مجوز سه طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۳۸.۴ میلیون دلار صادر شده است، گفت: عملیات اجرایی یک طرح خارجی به ارزش ۹.۵ میلیون دلار آغاز شده است .
وی اظهار کرد: سازمان منطقه آزاد ارس همواره به عنوان پشتیبان و تسهیل‌گر فعالیت‌های صنعتی و معدنی، خود را متعهد می‌داند تا با ایجاد بسترهای مناسب، رفع موانع و حمایت از سرمایه‌گذاری، مسیر تحقق اهداف توسعه‌ای کشور و منطقه را هموار سازد.
به گزارش نصر، منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار گستره در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
در ۲ زون (بخش) صنعتی این منطقه بیش از ۱۵۰ واحد تولیدی و صنعتی فعالیت می کنند و بزرگترین واحد تولیدات گلخانه ای کشور در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس واقع است.
در مناطق آزاد تجاری تسهیلات ویژه‌ای نسبت به سرزمین اصلی به سرمایه‌گذاران اعطا می‌شود که به‌ طور معمول شامل تخفیف مالیاتی، در اختیار دادن زمین و غیره می‌شود.
منطقه آزاد ارس، یکی از مناطق مهم تجاری و اقتصادی کشور است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود، نقش قابل توجهی در تجارت، صادرات و واردات ایفا می‌کند.
بنا به گفته کارشناسان امر، اعطای مشوق‌های مالیاتی، کاهش بروکراسی ها، تسهیلات بانکی ویژه واحدهای تولیدی و سرمایه‌گذاری گسترده در حوزه انرژی، صنایع غذایی، کشاورزی، گلخانه ها، پتروشیمی و ماشین‌آلات، موجب افزایش ظرفیت تولید و صادرات منطقه شده است.
همچنین ایجاد زنجیره کامل از تولید تا صادرات، برندینگ محصولات منطقه آزاد ارس در بازارهای بین‌المللی و رعایت استانداردهای جهانی، نقش بسزایی در جذب مشتریان جدید و افزایش صادرات داشته است.
طی چند ماه اخیر نیز مذاکرات وسیعی با کشورهای همسایه صورت گرفته که سهم مهمی در افزایش صادرات صنایع منطقه داشته است و با ادامه روند کنونی و اجرای برنامه‌های توسعه‌ای، پیش بینی می شود رشد تراز تجاری منطقه در نیمه دوم سال نیز تداوم پیدا کند و ارس همچنان به‌عنوان یکی از پیشرانان اقتصاد صادرات محور کشور مطرح باشد.
کاهش زمان ترخیص کالا، راه‌اندازی سامانه اینوست ارس، بهبود فرآیندهای اداری و همکاری نزدیک با گمرک جمهوری اسلامی، باعث افزایش رضایت فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان و تسریع صادرات کالا از منطقه شده است.
انتهای پیام/
ارزش تولیدات منطقه آزاد ارس به ۸۲ هزار میلیارد ریال رسید خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار