رییس دانشگاه تبریز:

پژوهش‌ های مساله‌ محور رویکرد دانشگاه تبریز است

1404/02/23 - 16:13 - کد خبر: 136353 نسخه چاپی

نصر: رییس دانشگاه تبریز با بیان اینکه آذربایجان شرقی یکی از مهم‌ترین قطب‌های علمی، صنعتی و فرهنگی کشور است، رویکرد اصلی این مجموعه علمی را انجام پژوهش های مساله محور و نیز آموزش جامعه محور عنوان کرد.

به گزارش نصر، محمدتقی اعلمی روز سه شنبه در دیدار دانشگاهیان و فناوران آذربایجان شرقی با معاون اول رییس جمهوری، افزود: بر همین اساس در دانشگاه تبریز هدف ما تربیت دانش آموختگانی است که نه تنها دانش نظری بلکه مهارت‌های حرفه‌ای کارآفرینی و بین رشته‌ای برای ورود مؤثر به بازار کار و حل مسائل واقعی جامعه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه تبریز یکی از پیشگامان در حمایت از شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در کشور است، یادآور شد: بر این باوریم که تبدیل علم به فناوری و فناوری به اقتصاد شاهراه توسعه پایدار است و در این رابطه با بهره‌گیری از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش بنیان و تعامل مؤثر با پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و صنایع منطقه‌ای بستر رشد برای استارتاپ‌ها و فناوران جوان فراهم شده است.
اعلمی ادامه داد: همچنین تعاملات بین المللی جایگاه ویژه‌ای در راهبردهای دانشگاه تبریز دارد و این مجموعه به‌ عنوان نقطه کانونی ارتباط دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های ترکیه و شورای تحقیقات علمی و فناوری ترکیه در حال گسترش همکاری‌های علمی و تحقیقاتی دوجانبه است و مشارکت در پروژه‌های بین‌المللی، تبادل استاد و دانشجو و جذب دانشجویان خارجی از جمله اهداف فعال و در حال تحقق ما در این حوزه است.
وی گفت: آذربایجان شرقی از پیشینه‌ای درخشان در عرصه آموزش عالی برخوردار است؛ پیشینه‌ای که به دانشگاه بزرگ ربع رشیدی در سده هشتم هجری باز می‌گردد، نهادی که با میزبانی از اساتید و دانشجویان اقصی نقاط جهان و تدریس به زبان‌های مختلف الگویی بی‌بدیل از یک دانشگاه بین‌المللی در جهان اسلام بود.
اعلمی اضافه کرد: امروز این سنت علمی در قالب بیش از ۲۰ مؤسسه آموزش عالی فعال، سه پارک علم و فناوری و ده‌ها مرکز نوآوری ادامه یافته است و دانشگاه‌های معتبری چون دانشگاه تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشگاه صنعتی تبریز، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و دانشگاه پیام نور هر یک در حوزه‌های تخصصی خود منشاء خدمات علمی، پژوهشی و فناوری در سطح ملی و بین‌المللی بوده‌اند.
به گفته وی دانشگاهای فوق در مجموع میزبان بیش از ۱۰۰ هزار نفر دانشجو، صدها عضو هیات علمی برجسته و هزاران پروژه علمی و فناوری هستند و با برخورداری از ظرفیت‌های تحقیقاتی و زیرساختی نقش مهمی در زنجیره تولید علم و تجاری‌سازی فناوری کشور ایفا می‌کنند.
رییس دانشگاه تبریز با اشاره به اینکه این مجموعه به‌ عنوان دانشگاه مادر شمال غرب کشور و یکی از پنج دانشگاه جامع برتر ایران افتخار دارد که در قلب این منظومه علمی نقش‌آفرینی می‌کند، افزود: دانشگاه تبریز با تعداد ۱۸ دانشکده، ۲۵ مرکز تحقیقاتی، چهار قطب علمی و بیش از ۲۵ هزار نفر دانشجو از جمله افزون بر سه هزار دانشجوی بین‌المللی از جایگاهی ممتاز در نظام آموزش عالی کشور برخوردار است.
اعلمی اظهار کرد: دانشگاه تبریز در نظام‌های رتبه‌بندی معتبر جهانی همواره در زمره دانشگاه‌های برتر کشور قرار دارد و در حوزه‌هایی همچون علوم آب، مهندسی کشاورزی، فیزیک و مواد جایگاهی در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان کسب کرده است.
وی پیشرفت علمی و فناوری بدون حمایت و برنامه‌ریزی ملی را امکان‌پذیر ندانست و گفت: امروز دانشگاه‌ها بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمایت مؤثر و پایدار از سوی دولت ها هستند، به‌ طوری که تامین اعتبارات پژوهشی، ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی پیشرفته، حمایت از اعضای هیات علمی و تقویت پیوند دانشگاه و صنعت از ضرورت‌های بنیادین در مسیر تحقق اقتصاد دانش بنیان محسوب می‌شود.
اعلمی ادامه داد: با توجه به موقعیت ژئوپلیتیکی آذربایجان شرقی به ویژه قرارگیری در شاهراه ارتباطی ایران و اروپا و مجاورت با مرزهای ترکیه، نخجوان و ارمنستان انتظار داریم برنامه‌های ملی برای توسعه صادرات فناوری و خدمات دانش‌بنیان به کشورهای همسایه با محوریت دانشگاه‌های منطقه از جمله دانشگاه تبریز تدوین و اجرایی شود و از دولت تقاضا داریم حمایت‌های لازم را برای توانمندسازی دانشگاه‌ها و نخبگان کشور به ویژه در استان‌های مرزی و با ظرفیت بالا مانند آذربایجان شرقی افزایش دهد.
وی عدالت و رفع تبعیض دانشگاه‌ها، رسیدگی به مشکلات معیشتی اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه‌ها، استقلال دانشگاه‌ها، آمایش آموزش عالی و جذب دانشجو براساس نیاز جامعه را از موضوعاتی بیان کرد باید در سطح ملی رفع شود.
«محمدرضا عارف» معاون اول رئیس جمهور روز گذشته با استقبال رسمی استاندار آذربایجان شرقی برای سفری ۲ روزه وارد فرودگاه بین المللی شهید مدنی (ره) تبریز شد.
انتهای پیام/
پژوهش‌ های مساله‌ محور رویکرد دانشگاه تبریز است خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار