خبر/

محیط زیست آذربایجان‌شرقی از مطالبه‌گری سمن‌ها استقبال می‌کند

1404/01/26 - 11:00 - کد خبر: 134323 نسخه چاپی

نصر: سرپرست حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: این مجموعه با تمام امکانات و داشته های خود از مطالبه گری به حق سمن‌ها ( تشکل‌های مردم نهاد) استقبال می‌کند.

به گزارش نصر، محمدحسین حسن زاده روز سه شنبه در جمع اعضای تعدادی از تشکل های زیست محیطی استان، با تاکید بر اینکه این تشکل ها قدرتی فراتر از اختیارات دستگاه های اجرایی دارند، افزود: ما خود را کنار شما حس می کنیم و باید این همکاری ها جلوه ای از همراهی مردم و دولت و تعامل نزدیک و صمیمانه تشکل های مردمی با کارگزاران دولت با هدف رفع مشکلات زیست محیطی باشد.
وی بر همکاری بی وقفه و مستمر اداره کل حفاظت محیط زیست با تشکل های حرفه ای تاکید و اظهار کرد: سازمان های مردم نهاد حلقه اتصال دولت و مردم هستند و نقش آفرینی آنها در مسیر توسعه پایدار بسیار مهم و البته بی بدیل است.
حسن زاده با اشاره به اینکه بحث های محیط زیستی به هیچ عنوان امنیتی نبوده و هر تشکل مردم نهاد هر برنامه و طرحی که قابلیت اجرایی داشته باشد باید ارایه کند، یادآور شد: با تمام توان از این طرح های استقبال و حمایت می کنیم.
وی مطالبه گری را به عنوان حق و اصول اساسی سازمان های مردم نهاد دانست و ادامه داد: این مطالبه گری نباید منجر به حذف سمن ها شود و به همین منظور جلسات دوجانبه و چندجانبه برگزار می شود و انتظار داریم این تشکل ها از اداره کل حفاظت محیط زیست استان همکاری بخواهند، چون اداره کل محیط زیست قدرت اجرایی ندارد و ما یک دستگاه نظارتی هستیم.
حسن زاده یادآور شد: بر اساس همین رویکرد و رسالت نظارتی در مقابل هر گونه تخطی از طریق دستگاه قضایی و قانون می توانیم، اقدامات لازم و مقتضی را انجام دهیم.
وی به برنامه های آموزشی و همگانی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی اشاره و اضافه کرد: احیای دریاچه ارومیه، رسیدگی به وضعیت آلودگی هوا، الزام تغییر وضعیت لاگون های کارخانه کاوه سودا، بررسی وضعیت آلودگی هوای شهر بناب از طریق ورد به نحوه مدیریت آلایندگی نیروگاه حرارتی این شهر، بررسی وضعیت تصفیه خانه چرمشهر تبریز، اجرای طرح مدیریت پسماند در شهرستان ها، ارائه برنامه زمانی ایجاد تصفیه خانه معدن مس سونگون با دقت و حساسیت دنبال می شود.
حسن زاده ادامه داد: محیط زیست آذربایجان شرقی با امکانات اندک و محدود خود، برنامه مدونی از طریق ظرفیت های قانونی تدارک دیده و بدون هیچ محدودیتی به آنها ورود کرده است.
وی بر تعادل بین اجتماع، اقتصاد و محیط زیست تاکید کرد و گفت: در شرایط فعلی برای وضعیت دریاچه ارومیه اقدامی نشده است، اما کمک و مشارکت مردم نیاز است، چون به طور مثال وقتی معشیت کشاورزان منطقه به کشاورزی غیراصولی حاشیه دریاچه متکی باشد، چطور انتظار نجات دریاچه ارومیه را داشته باشیم.
حسن زاده یادآور شد: حفظ محیط طبیعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در خصوص نحوه مدیریت شکارچیان استان نیز ایجاد قرق اختصاصی برای شکار پیشنهاد شده است، اما سمن ها هم باید در این رابطه اعلام نظر کرده و طرح های مورد نظر خود را ارائه دهند.
انتهای پیام/
محیط زیست آذربایجان‌شرقی از مطالبه‌گری سمن‌ها استقبال می‌کند خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار