سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی :
حقالتدریسیها معاف از مالیات شوند
نصر: سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقالتدریسها از مالیات معاف شوند، گفت: باید درآمدهای کلان و میلیاردی را در جاهای مختلف را برای کسر از مالیات شناسایی کنیم خصوصاً کسانی که کارمند دولت نیستند.
به گزارش نصر، مخاطبان سامانه فارس من خواستار پیگیری موضوع«چرا مالیات ۱۰ درصد از حقوق ناچیز اساتید حقالتدریس کسر میشود» شدهاند.
با توجه به وعده خبرگزاری فارس به مخاطبان برای پیگیری سوژههای سامانه فارس من، این موضوع را از میرحمایت میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی جویا شدیم.
میرزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: با توجه به اینکه بخشی از جامعه با حقوقهای پایین از پرداخت مالیات معاف هستند اصولا باید همه افراد حقالتدریسی هم معاف از مالیات باشند. مبلغی که این اساتید دریافت میکنند حتی به اندازه حداقل حقوق بر اساس حقوق قانون کار هم نیست چون پراکنده و تعداد ساعات کمی را به تدریس مشغول هستند.
کسر مالیات از افراد در دسترس نیاز به تشکیلات مستقل ندارد
وی افزود: در مجموع اساتیدی که به عنوان موظفی انجام وظیفه میکنند و حقوق میگیرند و یک وقت اضافه هم برای تدریس در دانشگاهها به صورت حقالتدریس میگذرانند مبلغ زیادی دریافت نمیکنند. اگر ما واقعاً به دنبال اخذ مالیات هستیم، قرار نیست که حقوق افرادی که در دسترس ما قرار دارد را چه خودشان بدانند و یا ندانند را به صورت اتوماتیک کم کنیم و بعد بگوییم این میزان مالیات کسر شده است. اگر این را به عنوان اخذ مالیات محاسبه کنیم تشکیلات مستقلی هم در کشور برای آن لازم نیست.
درآمدهای کلان و میلیاردی در جاهای مختلف را برای کسر از مالیات شناسایی کنیم
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: درست این است که درآمدهای کلان و میلیاردی در جاهای مختلف را برای کسر از مالیات شناسایی کنیم خصوصاً کسانی که کارمند دولت نیستند. باید تمام تلاشمان را برای گرفتن مالیات از چنین افراد و مشاغلی قرار دهیم هر چند این کار سخت است اما ارزشمند است و قطعا بخشی از مشکلات جامعه را حل خواهد کرد. بنابراین باید به شناسایی و بررسی مستندات در مورد افراد با درآمد بالا بپردازیم.
میرزاده در پاسخ به این خواسته مخاطبان فارس که خواستار اصلاح بندهای قانونی مجلس شورای اسلامی بودند،توضیح داد:من خلاء قانونی در مورد این قضیه نمیبینم چون قانون برای حقوقهای پایین مشخص شده است اینکه کارمند دولت بخواهد اضافه کار داشته باشد و اساتید حقالتدریس باشند نیاز به مصوبه قانونی مجلس شاید نباشد.
حقالتدریسها از مالیات معاف شوند
وی ادامه داد:البته میتوان این مسأله را بررسی کرد که مبلغ کلان حقالتدریسی چه اندازه است آیا اگر کل آن جمع شود عدد قابل توجهی است یا نه، اما در مجموع نظر من این است که این بخش از جامعه را میتوان از پرداخت مالیات معاف کرد و در مقابل از آن جاهایی که اطلاعاتش در اختیار ما نیست و تلاش زیادی برای جمع کردن اطلاعات آنها لازم است را مورد بررسی قرار دهیم و اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم میتوان مالیات مربوط به حقالتدریسها را در یک یا دو پروژه جمع کرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس