در همایش صمیمی روز جهانی تئاتر مطرح شد:
چالش های عرصه تئاتر در دستور کار مدیران فرهنگی
1404/01/07 - 23:54 - کد خبر: 133402
نسخه چاپی
نصر: استاندار آذربایجان شرقی گفت: ظرفیت کم سالن ما، در قبال این استقبال باعث شرمندگی است لذا باید تئاتر شهر مناسب و استانداردی درخور این شهر احداث کنیم. با توجه به بودجه تعیین شده برای احداث سالن تئاتر، ما به دنبال جذب سرمایه گذار در بخش خصوصی هستیم و هستند کسانی که در این زمینه دلسوز و مشتاق اند.
به گزارش نصر، «بهرام سرمست» استاندار آذربایجان شرقی، جشن بزرگ وفاق در روز جهانی تئاتر را فرصتی برای مرور داشته های این عرصه در استان و پر ارج نهادن آنها خواند: استان ما، به لحاظ پیشینه فرهنگی و هنری بسیار غنی است و در زمینه های مختلف، استعداد های زیادی به ویژه در هنر نمایش دارد که اساس چنین محافلی است. ضمن اینکه علاقه و عشق هنرمندان و مردم به این حوزه سرمایه ای است که با چنین محافلی، پشتوانه ترویج هنر نمایش در استان می تواند باشد. پروژه نمایشی ستارخان در ماه های اخیر، این عشق مردم را نشان داد. این عشق، وظیفه بزرگی برای مسئولین فرهنگی این شهر، ایجاب می کند.
وی در خصوص چالش های فرا روی تئاتر استان، به کمبود سالن تئاتر مناسب اشاره کرد: ظرفیت کم سالن ما، در قبال این استقبال باعث شرمندگی است لذا باید تئاتر شهر مناسب و استانداردی درخور این شهر احداث کنیم. با توجه به بودجه تعیین شده برای احداث سالن تئاتر، ما به دنبال جذب سرمایه گذار در بخش خصوصی هستیم و هستند کسانی که در این زمینه دلسوز و مشتاق اند. لذا با همکاری شهرداری کلانشهر تبریز و سرمایه گذاران، در اینده نه چندان دور ،خانه تئاتری در خور شأن مردم و هنرمندان بنا خواهیم کرد.
وی افزود: چالشی که بر ضمه هنرمندان است، توجه به ارتباط هنر نمایش با مسائل بومی مردم و هویت بخشی فرهنگی است که این روزها به واسطه گسترش فضای مجازی و ..، کمرنگ شده است. لذا هنرمندان باید تشویق شوند که به مسائل مردمی بپردازند.
استاندار آذربایجان شرقی، از یکشنبه های فرهنگی یاد کرد: ما برای ارتباط مستقیم هنرمندان و فعالان فرهنگی با مدیران استان، برنامه ای منظم برای روزهای یکشنبه هر هفته در استانداری در نظر گرفته ایم. در حال حاضر در دستور کار خود، ساخت بلک باکس های استاندارد برای نمایش ها و مجهز ساختن سالن های کنونی را داریم. همچنین طراحی پلتفرم آنلاین برای تماشای تئاتر های اجرا شدت با خریداری بلیط انلاین و ایجاد صندوق حمایتی ویژه اصحاب هنر با کمک بخش خصوصی هم در دستور کار قرار گرفته است. جذب سرمایه گذاران فرهنگی که علقه خاصی به بحث تئاتر دارند، با شعار سال نو یعنی «سرمایه گذاری برای تولید» هم همخوان خواهد بود.
وی در پایان اذعان داشت: حوزه تمدنی اذربایجان در منطقه موقعیت بی بدیلی است که و با دیپلماسی فرهنگی، میتوان در منطقه مبادله هنری انجام داد. یعنی با اعزام گروه های هنری و آثار نمایشی و دعوت از گروه های منطقه های اطراف، می توان استان را به نقطه تبادل فرهنگی هنری بدل کرد. همانطور که در طول تاریخ، اولین افکار تجددخواهی از اینجا منتشر شده، در این حوزه هم می توانیم این نقش را داشته باشیم. بین المللی سازی بازار تئاتر استان موجب پیشرفت خواهد بود.
تئاتر خیابانی در دل جامعه
سرمست افزود: در راستای پیوند تئاتر با موضوعات بومی، راه اندازی تئاتر خیابانی بسیار موثر است؛ باید اثار نمایشی از سالن ها به کف جامعه منتقل شوند و نمایش ها با ابتکار عمل هنرمندان به موضوعات قابل لمس مردم از جمله مسائل محیط زیستی، مسائل هویت فرهنگی و اسیب های اجتماعی بپردازند تا باشد که با هنر های نمایشی، گسستی که بین نسل ها ایجاد شده ترمیم شود.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت