گزارش/
فرزندآوری با جوانتر ماندن مغز در سنین بالا مرتبط است
1403/12/22 - 21:21 - کد خبر: 132915
نسخه چاپی
نصر: این باور که داشتن فرزند میتواند باعث جوانتر ماندن فرد شود، ممکن است پایههای علمی داشته باشد. مطالعهی جدیدی که روی بیش از ۳۷هزار فرد بزرگسال انجام شده، نشان داده که فرزندپروری با افزایش سن میتواند به حفظ سلامت مغز کمک کند.
به گزارش نصر، دانشمندان برای هر فرزند اضافی والدین، افزایشی در ارتباط مغزی پیدا کردند که برخلاف روند معمولی است که در میانسالی و کهنسالی اتفاق میافتد. این افزایش به ویژه در مناطقی از سیستم عصبی مرکزی مرتبط با حرکت و احساس بیشتر بود.
نویسندگان مطالعه، به سرپرستی ادوینا اورچارد، متخصص علوم اعصاب شناختی از دانشگاه ییل، ادعا میکنند که تحقیق آنها جامعترین بررسی عملکرد مغز والدین تاکنون و نخستین باری است که تفاوتهای مغزی در مردان را فراتر از دوران ابتدایی پدرشدن نشان داده است.
یافتههای مطالعه که براساس دادههای پایگاه بیوبانک بریتانیا بهدست آمدهاند، نشان میدهند که با وجود خستگی، استرسها و چالشهای فرزندپروری، داشتن فرزند در بلندمدت میتواند زندگی فرد را غنیتر کند.
داشتن فرزند با فراهمآوردن محرکهای شناختی، افزایش فعالیت بدنی و تقویت تعاملات اجتماعی، به حفظ سلامت مغز کمک میکند. آورام هولمز، روانپزشک از دانشگاه راتگرز، در اینباره میگوید: «به نظر میرسد که عامل اصلی این تغییرات، محیط مراقبت و پرورش کودک باشد؛ نه صرفاً دوران بارداری، زیرا این تأثیرات هم در مادران و هم در پدران مشاهده شده است.»
اگر یافتههای مطالعه صحت داشته باشند، ممکن است تأثیر مستقیم مراقبت از کودک، مزایای مشابهی برای پدربزرگها، مادربزرگها، پرستاران کودک یا هر فرد دیگری که مسئولیت قابلتوجهی در قبال کودکان دارد، به همراه داشته باشد.
پدران اغلب در مطالعات مربوط به فرزندپروری نادیده گرفته میشوند؛ زیرا تجربهی بارداری، زایمان یا شیردهی را ندارند. بااینحال، این بدان معنا نیست که نقش جدید آنها در خانواده تأثیر عمیقی بر ذهن و زندگیشان نمیگذارد. داشتن فرزند بر ذهن و بدن تأثیری بنیادین دارد. بااینحال، دانشمندان علوم اعصاب هنوز اطلاعات کمی درباره اثرات بلندمدت والدشدن در مغز در هر دو جنس (پدر و مادر) دارند.
انتهای پیام/
نصر