رئیس اتاق ایران:

خواستار تایید لوایح مرتبط با FATF از سوی مجمع هستیم

1403/12/05 - 13:43 - کد خبر: 131788 نسخه چاپی

نصر: رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به لزوم بهبود فضای تجارت ایران با کشورهای دیگر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست نظر مساعد خود را درباره پیوستن ایران به لوایح مورد نیاز برای عضویت در گروه ویژه اقدام مالی ( FATF ) اعلام کنند.

به گزارش نصر، صمد حسن زاده روز یکشنبه در آخرین نشست سالیانه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دوره دهم تصریح کرد: بهبود روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر شرکا با توجه به چالش های موجود در روابط بین الملل، از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام انتظار داریم که نظر مساعد خود را برای پذیرش FATF ابراز کنند.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی در سال جاری به دنبال گسترش دیدارهای بین المللی بخش خصوصی در مسیر گفت گوی ملی بود، ادامه داد: گسترش روابط بین المللی اتاق ایران با کشورهای هدف و سفرای کشورهای خارجی و قراردادهای تجاری با همراهی دولت صورت گرفته است.
حسن زاده با تاکید بر اینکه در مسیر گفت وگوی ملی با دنیا برای رساندن ایران به جایگاه واقعی خود و قرارگیری در مناسبات جهانی راه های نرفته زیادی باقی مانده است، تصریح کرد: امیدواریم در سال آینده روزنه های امیدی از گشایش در داخل و خارج و بدست آوردن دستاوردهای بزرگ که نشان دهنده گشایش در بخش های مخلتف باشد، دیده شود.
وی رفت آمدهای میان بخش خصوصی و دولت، بخصوص در ماه های اخیر را نشان دهنده نزدیکی بیشتر میان این دوبخش دانست و اظهار داشت: تقویت گفت وگوی بخش خصوصی و دولت در ماه های اخیر، از دستاوردهای مهم دکتر همتی به عنوان وزیر امور اقتصادی و دارایی بوده است.
رییس اتاق ایران افزود: حضور مستمر اتاق ایران در تدوین و بررسی برنامه هفتم توسعه و بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور باعث شد که برای اولین بار در بخش مربوط به فضای کسب و کار موضوع قطعی گاز و برق صنایع که یک معضل بزرگ برای تولید کشور به حساب می آید، مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه در ماه های اخیر رابطه بخش خصوصی با حاکمیت افزایش یافته است، گفت: ماموریت اتاق ایران برای تقویت مناسبات تجاری و گسترش تعاملات بین المللی در طی ۶ ماهه گذشته نسبت به گذشته افزایش یافته، به شکلی که میزبان ۲۶ هیات و میهمان از ۷ کشور خارجی بوده ایم.
صمدزاده با بیان اینکه افزایش قیمت ارز در طی روزهای گذشته نگرانی های فراوانی را در بخش تولید ایجاد کرده است، خاطر نشان کرد: افزایش قیمت ارز باعث ایجاد نگرانی برای تولید در زمینه تهیه مواد اولیه و همچنین افزایش هزینه تولید شده، ولی خواستار این هستیم که برخوردهای سیاسی با افزایش نرخ ارز صورت نگیرد و از دولتمردان نیز انتظار داریم که در راستای کاهش اثرات این موضوع از دخالت در بازار بپرهیزند و به دنبال کاهش اثرات آن بر قیمت مواد اولیه باشند.
وی با اشاره به اینکه بخش خصوصی امیدواراست با اتخاذ سیاست های صحیح از سوی دولت، بارقه های امید در سال آینده بر روی بخش خصوصی کشور گشوده شود، اظهار داشت: اصلاح ساختارهای اقتصادی جهت کاهش فرآیندهای اداری برای کسب مجوزها و ثبت نام های گمرکی و تجاری ساده تر، لازم به نظر می رسد.
رییس اتاق ایران استفاده از فناوری های نوین در گسترش فضای کسب و کار را لازم دانست و افزود: حمایت از کسب و کارهای کوچک که پتانسیل زیادی برای ایجاد اشتغال در کشور را دارند، بسیار ضروری است اما متاسفانه حضور این بخش در بازارهای جهانی باعث مشکلاتی برای آن شده است.
وی خواستار گسترش زیرساخت های حمل نقل و ایجاد راه آهن های جدید برای گسترش تجارت میان ایران و کشورهای همسایه شد و ادامه داد: از دولت می خواهیم برای حفظ بازار از دخالت های بی مورد و تعیین نرخ های دستوری بپرهیزد و درعوض به دنبال تضمین رشد پایدار تولید با اتخاذ تدابیر مناسب در جهت ارتقای اقتصاد ایران باشد.
در ابتدای این نشست دانیال شمسیان، عضو اتاق بازرگانی بجنورد، خسرو طالبی عضو اتاق بازرگانی همدان و اسحاق بندانی عضو اتاق بازرگانی بندرعباس در سخنانی خواستار توجه بیشتر به انعکاس فعالیت های اتاق در رسانه ها، خرید تضمیمی سیب زمینی توسط دولت برای ذخیره سازی در روزهای سخت و همچنین فعالیت بیشتر وزارت خانه در زمینه دیپلماسی اقتصادی شدند.
همچنین عیسی منصوری رییس جدید مرکز پژوهش های اتاق بازرگانی نیز درباره برنامه های این بخش از اتاق برای پژوهش بیشتر در حوزه فعالیت های اتاق ایران گزارشی ارایه کرد.
در ادامه نیز ساسان شاه ویسی دبیرکل اتاق ایران بودجه سال آینده این اتاق را ۴۹ هزار و ۸۰۱ میلیارد ریال منابع اعلام کرد که ۳۱ هزار و ۷۴ میلیارد ریال آن مصارف و ۱۸ هزار و ۲۷ میلیارد ریال آن مازاد است.
وی گفت: ۲۵ درصد از منابع را درآمدهای غیر عملیاتی شامل سود بانکی و ... و مابقی یعنی ۷۵ درصد درآمدها را عملیاتی تشکیل می دهند.
انتهای پیام/
خواستار تایید لوایح مرتبط با FATF از سوی مجمع هستیم خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار