ایده دیگر از رحمانی /

در اهمیت و نقش ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه

1403/11/27 - 21:08 - کد خبر: 131277 نسخه چاپی

نصر: استاندار آذربایجان غربی در تازه ترین اظهارات خود از ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه سخن گفته و بر اهمیت این اتاق در دست بابی به هدف های توسعه استان تاکید کرده است .

به گزارش نصر، رضا رحمانی در نشست با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه با اشاره به ظرفیت های اقتصادی و کشاورزی و مزیت های مرزی استان گفته است ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه در دستور کار قرار گرفته و با جدیت دنبال می شود.
رحمانی که استانداری وی برای استان آذربایجان غربی در این دوره با اقبال مردم و فعالان اقتصادی و سیاسی قرار گرفته از روز نخست استقرار خود و هر روز با یک ایده و طرح جدید در راستای توسعه استان ظاهر شده و اراده و عزم راسخ خود را برای تحول بزرگ در استان به نمایش گذاشته است.
او گفته است مصمم است بدور از حاشیه و استفاده ازهمه ظرفیت های انسانی و مادی استان آذربایجان غربی را در کشور نمونه و به جایگاه و شان تاریخی خود برساند.
طرح ایجاد ستاد مرزی با رویکرد عملیاتی کردن ظرفیت های مرزی استان ،‌ طرح ستاد عالی توسعه استان و طرح احیا دریاچه ارومیه از جمله کلید واژه های رحمانی برای تحقق برنامه های توسعه استان است.
طرح ها و دیدگاه های رحمانی برای جبران عقب ماندگی های استان و توسعه آن  در عین حال امید و چشم انداز روشنی را در میان ساکنان این استان ایجاد کرده به گونه که نوای همراهی و کمک به وی در فضای آکنده وفاق و همدلی به گوش می رسد.
اتاق های بازرگانی مشترک با ترکیه به دلیل ساختار و حضور فعالان بخش خصوصی در آن فی النقسه در مبادلات تجاری ،‌اقتصادی ، سرمایه گذاری های مشترک نقش مهم و کلیدی را در توسعه همکاری های دو جانبه ایفا می کنند و راه انداری اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه بدون تردید ظرفیت های تازه ی را برای تحقق اهداف و برنامه های استان ایجاد خواهد کرد.
یک‌‌‌‌‌ مطالعه‌‌‌‌‌ توسط‌‌‌‌‌ فدراسیون جهانی‌‌‌‌‌ اتاق‌ها نشان‌ می دهد که‌‌‌‌‌ شرکت‌ هایی‌‌‌‌‌ که‌‌‌‌‌ عضو اتاق‌های بازرگانی‌‌‌‌‌ هستند، تمایل‌‌‌‌‌ بیشتری به‌‌‌‌‌ صادرات دارند تا شرکت‌های غیرعضو.
این‌‌‌‌‌ مطالعه‌‌‌‌‌ همچنین‌‌‌‌‌ نشان‌داده است که‌‌‌‌‌ اتاق‌های بازرگانی‌‌‌‌‌ می‌توانند به‌‌‌‌‌ کاهش‌‌‌‌‌ هزینه‌ها و خطرات مرتبط‌‌‌‌‌ با صادرات کمک‌‌‌‌‌ کنند و می‌توانند فرصت‌های شبکه‌ای و اشتراک‌گذاری اطلاعات ارزشمندی را برای کسب‌وکارها فراهم‌‌‌‌‌ کنند.
براساس مطالعه‌‌‌‌‌ دیگری که توسط‌‌‌‌‌ اتاق بازرگانی‌‌‌‌‌ بین‌المللی‌‌‌‌‌ (ICC) انجام شده  مشخص شه که‌‌‌‌‌ فعالیت‌ های ترویج‌‌‌‌‌ تجارت توسط‌‌‌‌‌ اتاق‌های بازرگانی‌‌‌‌‌  مشترک می‌تواند منجر به‌‌‌‌‌ افزایش‌‌‌‌‌ جریان تجارت و سرمایه‌گذاری شود.
این‌‌‌‌‌ مطالعه‌‌‌‌‌ نشان‌داد که‌‌‌‌‌ فعالیت‌ های ترویج‌‌‌‌‌ تجارت مانند نمایشگاه‌های تجاری و ماموریت‌های تجاری می‌تواند به‌‌‌‌‌ ایجاد فرصت‌های تجاری جدید و ایجاد روابط‌‌‌‌‌ تجاری ارزشمند بین‌‌‌‌‌ شرکای تجاری کمک‌‌‌‌‌ کند. در نهایت‌‌‌‌‌، اتاق‌های بازرگانی‌‌‌‌‌ مشترک می‌توانند به‌‌‌‌‌ ارتقای تبادل فرهنگی‌‌‌‌‌ و تفاهم‌‌‌‌‌ بین‌‌‌‌‌ شرکای تجاری کمک‌‌‌‌‌ کنند.
با گردهم‌‌‌‌‌ آوردن نمایندگان تجاری از کشورهای مختلف‌‌‌‌‌، اتاق‌های بازرگانی‌‌‌‌‌ مشترک می‌توانند به‌‌‌‌‌ ایجاد پل‌‌‌‌‌هایی‌‌‌‌‌ بین‌‌‌‌‌ فرهنگ‌‌‌‌‌ها و ترویج‌‌‌‌‌ احترام و درک متقابل‌‌‌‌‌ کمک‌‌‌‌‌ کرده و جریان تجارت و سرمایه گذاری را تسهیل کنند.
برابر گزارش های آماری به رغم تلاش ها ، اما به دلیل مشکلات عدیده هنوز نقش و جایگاه اتاق های مشترک در ایران با همتایان خود در سایر کشورها به خصوص الگوه های موفق فاصله معناداری دارد.
شبکه‌‌‌‌‌ سازی، ارتباط با سیاستگذاران و رسانه‌‌‌‌‌ها، بر‌‌گزاری رویدادهای فرهنگی‌‌‌‌‌، اجتماعی‌‌‌‌‌ و اقتصادی، ارائه‌‌‌‌‌ تحلیل‌های به‌‌‌‌‌روز در حوزه اقتصاد کلان و سیاست‌‌‌‌‌ داخلی‌‌‌‌‌، ارائه‌‌‌‌‌ گزارش‌های منظم‌‌‌‌‌، بر‌‌گزاری دوره‌های آموزشی‌‌‌‌‌ و حمایت‌‌‌‌‌ درخصوص دریافت‌‌‌‌‌ و صدور روادید از جمله‌‌‌‌‌ خدمات متداول در اتاق‌های مشترک در دنیا است‌‌‌‌‌. نتیجه‌‌‌‌‌ ارائه‌‌‌‌‌ خدمات مذکور را می‌توان در رقابت‌‌‌‌‌ موثر در بازارهای کشور هدف و توسعه‌‌‌‌‌ فعالیت‌‌‌‌‌ اعضا مشاهده کرد.
آذربایجان غربی از دیر باز به دلیل موقعیت حغرافیایی و راهبردی معد و مستعد برای توسعه فعالیت های مرزی بوده و هست لیکن در سال اخیر آن گونه که شایسته است از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده از این رو دستور رحمانی برای ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه که می تواند تحول بزرگی را در فضای کسب و کار استان و توسعه مبادلات تجاری و مرزی رقم بزند و نقش کلیدی در توسعه همکاری اقتصادی و تجاری دو کشور ایفاکند.
 از این رو ناظران اقتصادی و تجاری ضمن اقبال از طرح ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه،  از آن به عنوان ظرفیت تازه در فصای کسب و کار و تجارت استان یاد می کنند که به طور فزاینده می تواند در تحقق برنامه های رشد و توسعه استان و جبران عقب ماندگی آن نقش آفرینی کند.
 آذربایجان غربی در میان استان های کشور بیشترین مرز مشترک با ترکیه را دارد و هم اکنون با شش پایانه مرزی یک چهارم پایانه های کشور را در خود دارد.
بازرگان ماکو،  ، رازی خوی و سرو ارومیه بیشترین  سهم را در میان پایانه های استان در مروادت تجاری و اقتصادی با ترکیه را دارند.
منبع: وقت نیوز
انتهای پیام/
در اهمیت و نقش ایجاد اتاق مشترک ایران و ترکیه در ارومیه نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار