نشست هم اندیشی روسای موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی-غیر دولتی کلانشهر تبریز برگزار شد؛
موسسات آموزش عالی تبریز در ردیف بهترین ها
1403/11/18 - 14:46 - کد خبر: 130707
نسخه چاپی
نصر: نشست هم اندیشی روسای موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی-غیر دولتی کلانشهر تبریز با حضور معاون دفتر آموزش عالی غیر دولتی وزارت علوم و روسای موسسات آموزش عالی تبریز در جهت مطرح کردن چالش های این حوزه روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ماه در موسسه آموزش عالی نبی اکرم برگزار شد.
به گزارش نصر: «داریوش طالعی»، معاون دفتر آموزش عالی غیر دولتی وزارت علوم از خدمات دفتر آموزش عالی غیر دولتی گفت: ما از سال ۷۱ تا ۱۴۰۰، در حدود ۳۵۷ موسسه غیر دولتی و غیر انتفاعی داشتیم که از سال ۸۸، تعداد ۱۱۹ موسسه منحل شدند. در حال حاضر، از ۲۳۸ موسسه، تقریبا ۹ موسسه آموزش عالی در تبریز داریم که نسبت به دیگر موسسات کشور، کمترین چالش ها را در این موسسات داشتیم.
وی افزود: رویکرد این دفتر رویکرد ساماندهی است. ما به شناسایی عملکرد موسسات می پردازیم و به آنها کمک می کنیم تا به سمت دانشگاه شدن پیش بروند. به این منظور، موسسات غیر کیفی را تعیین تکلیف می کنیم و به این واسطه، فضا برای موسسات کیفی باز می شود. شاهدیم که امسال با حذف موسسات غیر کیفی و محدود کردن دانشگاه آزاد، پذیرش دانشجویان موسسات بالا تر رفته است که اتفاق خوبی است. ما تلاش می کنیم موسسات آموزش عالی را به سمت فعالیت های علمی پژوهشی هدایت کرده و نامی غیر از موسسه بر این مراکز عالی تخصیص دهیم که آکادمیک بودن آنها را جلوه گر باشد.
طالعی در خصوص چالش های دفتر آموزش عالی غیر دولتی، نزدیک به ۱۴ مورد چالش برشمرد که در دست اقدام و برطرف سازی هستند: تنوع اساسنامه یکی از چالش های اصلی ما است. ۱۹ تیپ اساسنامه در دفتر داریم که در تلاشیم در غالب یک ماده واحده آن را مصوب کنیم. ایجاد رشته بر اساس استاندارد های دانشگاه های دولتی، رشته های یک بار پذیرش در دانشگاه ها، فرایند پیچیده جذب دانشجویان بین المللی، پردیس دانشگاه های دولتی که بدون نظارت درست به چالش موسسات بدل شده اند، طولانی بودن فرایند ثبت تغییرات ارکان موسسات چالش های های مهم این عرصه اند.
وی نوید شکل گیری هیئت اجرایی جذب مستقل برای موسسات آموزش عالی غیر دولتی را داد: قرار است برای موسسات آموزش عالی غیر دولتی، هیئت اجرایی جذب مستقل ویژه داشته باشیم که جذب اعضای هیئت علمی با تعهد خاصی در این هیئت رقم بخورد. کارگروه آن تشکیل شده و به زودی جلسه ای تشکیل خواهد شد. همچنین افزایش سن روسا و متقاضیان هیئت علمی موسسات، هم زمانی آغاز پذیرش موسسات و دانشگاه آزاد برای برقراری عدالت آموزشی و تشکیل هیئت ممیزی مستقل برای موسسات غیر دولتی از دیگر اخبار مهم این حوزه است.
در این جلسه مطرح شد، بقای موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی به ارتقای کیفیت دانشگاه ها وابسته است و پژوهش و جذب دانشجویان بین المللی یکی از مهم ترین ارکان ارتقای کیفیت است. تبریز کلانشهری است که با کمترین چالش با ۹ موسسه آموزش عالی، مدرک فروشی و ... ندارد و موسسات خوبی دارد. همچنین استاد «حبیب تجلی» نگرانی اساتید موسسات آموزش عالی در مورد جایگاه موسسه ای که در آن جذب شده اند و نگرانی آنها در خصوص سست بودن شرایط کاری شان به واسطه انحلال موسسه، شرایط قانون گذاری جدیدی را در وزارت علوم مطرح کرد.
«داوود مختاری» دبیر هفتمین دورهی هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آذربایجان شرقی در جمع بندی نظارتی استان در ارتباط با موسسات عالی به چند نکته اشاره کرد: علاوه بر مسئله اساس نامه ها، تبعیت از قانون کار در استخدام هیئت علمی باید در وزارت خانه حل شود، وجود رشته های مشابه در اکثر موسسات مسئله ای است که بهتر است در پی مشارکت موسسات، آن ها را در حوزه خاصی قطبی سازی کنیم تا سیالیت در موسسات به وجود بیاید.
وی افزود: کالبد برخی موسسات مناسب نیست که باید در شان استان ما باشد. همچنین مسئله پژوهش در موسسات باید پیش برود و در این حوزه، برخی موسسات که ادعای کیفیت در تدریس دارند، باید در المپیاد های دانشجویی شرکت کنند تا اذعانی بر کیفیت تدریس شان باشد.
گفتنی است در ادامه این نشست، روسای موسسات عالی سراج، چرخ نیلوفری، اسوه، ربع رشیدی، رشدیه، نبی اکرم، شمس، دانشوران و ... نقطه نظرات خود را در خصوص چالش های موسسات عالی غیر انتفاعی مطرح کردند.
انتهای پیام/
فائزه بنی نصرت