خبر/
توافقنامههای پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز در عرصههای دانشبنیان
1403/11/18 - 09:10 - کد خبر: 130678
نسخه چاپی
نصر: پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز، صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی، شرکت فناور«رادین فناور توان فیدار»، شهرداری مرند و شهرداری شهر جدید سهند توافقنامه همکاری چندجانبه امضا کردند.
به گزارش نصر، حسب توافق نامه چند جانبه، پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز بهعنوان ناظر طرح، شهرداری مرند و شهرداری شهر جدید سهند بهعنوان متقاضیان نیاز فناورانه با عنوان «مدیریت پسماند زبالههای شهری»، شرکت فناور «رادین فناور توان فیدار» مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز بهعنوان فناور با ارائه «طراحی و داخلی سازی دستگاه کوپیرولیز با کارایی بالا» و صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی آذربایجان شرقی بهعنوان سرمایه گذار خطرپذیر این طرح، معرفی شدهاند.
دکتر غلامرضا کیانی؛ سرپرست پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز در حاشیه امضای این توافقنامه طی سخنانی اظهار کرد: پارکهای علم و فناوری در واقع به منزله مناطق آزاد برای شرکتهای دانشبنیان هستند و شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور میتوانند از مزایای مختلف پارکها بهرهمند شوند.
وی با اشاره به استقرار نزدیک 150 شرکت دانشبنیان و واحد فناور در پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز، افزود: این شرکتها میتوانند در موضوعات و حوزههای مختلف به جامعه، سازمانها و نهادها کمک کنند و خوشبختانه صندوق پژوهش و فناوری استان نیز بهعنوان یک حامی مالی موفق که در سه سال اخیر جزو صندوقهای برتر کشور انتخاب شده است، میتواند قدمهای جدیدی را در این عرصه بردارد.
دکتر کیانی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با امضای این توافقنامه حمایت همهجانبهای از شرکت دانشبنیان انجام میشود. چراکه شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور در بحث R&D (تحقیق و توسعه) نیازمند حمایت سازمانها و صنایع هستند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز تاکید کرد: این توافقنامه میتواند الگویی برای سایر سازمانها و صنایع باشد و شرکتهای ما توانایی و ظرفیت حل بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه را دارند و این کار زمانی تحقق مییابد که تمام اضلاع این توافقنامه با یکدیگر هماهنگ باشند.
همکاری با 250 شرکت دانشبنیان در سه سال اخیر
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی نیز گفت: باتوجه به اینکه بحث تامین مالی در سالهای قبل برعهده بانکها بود و اکثر شرکتهای دانشبنیان در روند کارهای بانکی دچار مشکل میشدند، لذا برای حل این قبیل مشکلات، در برنامه سوم توسعه، تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی به تصویب رسید تا از این طریق شبکه تامین مالی از بانکها خارج شود.
دکتر جعفر احمدی شالی با بیان اینکه صندوقهای پژوهش و فناوری استانها، بازوی اجرایی صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند، ادامه داد: ما در سال اخیر به بیش از 250 شرکت دانشبنیان و واحدفناور خدمات مالی ارائه دادیم و دلیلی که صندوق استان ما را با سایر استانها متفاوت کرده، این است که ما بهجای نگهداشتن پول در بانک، آن را در شرکتها چرخش میدهیم.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری آذربایجان شرقی ضمن اشاره به تاریخچه تصویب دو قانون مهم در خصوص شرکتهای دانشبنیان گفت: اولین قانونی که در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان تصویب شد، مربوط به سال 1389 است که نقاط قوت و ضعف مخصوص خود را داشت. قانون بعدی تحت عنوان قانون جهش تولید دانشبنیان در سال 1399 تصویب و در سال 1401 ابلاغ شد.
وی ادامه داد: تفاوت اصلی این دو قانون، وصل شدن شرکتهای دانشبنیان به صنایع بزرگ بود.
دکتر احمدی شالی خاطرنشان کرد: صندوقهای پژوهش و فناوری استانها، بازوی اجرایی صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هستند و ما میخواهیم حلقه مفقودی بین صنعت و دانشگاه را ایجاد کنیم و به دنبال این هستیم که متقاضی نیازش را مطرح کند و شرکت دانشبنیان نیز راهکارش را ارائه دهد.
هدف اصلی این توافقنامه حفظ محیط زیست است
سرپرست شهرداری مرند نیز ضمن ابراز خرسندی از این توافقنامه همکاری گفت: هدف اصلی ما خدمت به مردم و حفظ محیط زیست است و امیدواریم بتوانیم با امضای یک توافقنامه جامع و تشکیل کارگروه ویژه، سایر مشکلات و مسائل شهری مرند را نیز حل کنیم.
سید حسین موسوی نظر این توافقنامه را فتح بابی برای سایر همکاریها ما بین پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز دانست و ابراز امیدواری کرد محصول تولید شده توسط شرکت دانشبنیان، بعد از استفاده در شهر مرند بهصورت پایلوت، در سراسر کشور مورد استفاده قرار گیرد.
بحث پسماند زباله مشکل اساسی همه شهرداریها است
شهردار شهر جدید سهند نیز گفت: بحث پسماند زباله مشکل اساسی همه شهرداریها است و ما قصد داریم این مشکل را به صورت علمی حل کنیم.
محمد محمدی ادامه داد: حضور پارک علم و فناوری دانشگاه تبریز و صندوق پژوهش و فناوری استان مایه دلگرمی و قوت قلب ما است و قطعا این توافقنامه میتواند گامی در جهت حفظ عنوان شهر سالم برای شهر سهند بهعنوان دومین شهر پرجمعیت استان باشد.
وی تاکید کرد: ما باید با برقراری این ارتباطات با دانشگاه در راستای هوشمندسازی شهر سهند نیز حرکت کنیم و در کل زمانی میتوانیم نتیجه بگیریم که محصول را تقدیم مردم کنیم.
براساس این گزارش، عملکرد محصول دانش بنیان کوپیرولیز بدین صورت است که پسماند پردازش نشده شهری وارد این تجهیز شده و در مرحله اول رطوبت پسماند گرفته شده و بعد از تبدیل به آب با استاندارد آبیاری کشاورزی و رطوبتگیری، پسماند وارد راکتور گردیده و طی یکسری فرآیند تبدیل به کربن بلک (دوده صنعتی) و مایع سوختی هیدروکربن میشود. این کار در حالی صورت میگیرد که قبلاً در شهرداریها پسماند شهری را دفن کرده و مشکلات زیست محیطی زیادی به بار میآوردند. لذا با استفاده از این تکنولوژی مشکل زیست محیطی دفن پسماندهای شهری حل و از لحاظ اقتصادی پسماند تبدیل به محصولات با ارزش قابل فروش میشود.
انتهای پیام/
نصر