با تصویب مجلس/
سهم شهرداریها و دهیاریها از مالیات بر ارزش افزوده مشخص شد
نصر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند: سهم شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور برای توزیع بین شهرداریها و دهیاریها واریز میشود.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلیه علنی امروز و در ادامه بررسی لایحه مالیات بر ارزش افزوده، با تصویب ماده ۴۲ این ماده سهم شهرداری ها، دهیاری ها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری، از درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده را مشخص کردند.
بر اساس این ماده، این درآمد به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور) و حساب تمرکز وجوه اداره کل امور مالیاتی استان ذیربط نزد خزانهداری کل کشور برای توزیع بین شهرداریها و دهیاری ها واریز میشود.
با رای نمایندگان، عوارض و جریمه های مربوط به ماده (۷) و بندهای «ب» و «پ» ماده (۲۸) به حساب تمرکز وجوه اداره کل امور مالیاتی استان واریز میشود تا براساس شاخص جمعیت در سرزمین اصلی میان شهرداریها، دهیاریها، فرمانداری ها (سهم روستاهای فاقد دهیاری) و اداره کل امور عشایر استان (سهم مناطق عشایری) توزیع و به حساب آنان واریز شود.
همچنین عوارض و جریمه های مربوط به بندهای «الف» و «ت» ماده (۲۸) و ماده (۳۰) به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری ها) واریزمی شود تا براساس شاخص جمعیت میان شهرداریها، دهیاریها، روستاهای فاقد دهیاری و مناطق عشایری توزیع شود.
بنابر تبصره یک این ماده؛ سهم روستاهای فاقد دهیاری به حساب فرمانداری شهرستان مربوطه واریز میشود تا با مشارکت دستگاههای اجرائی مربوطه برای امور عمرانی و آبادانی همان روستاها هزینه شود. دستورالعمل اجرائی این تبصره ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط وزارت کشور (سازمان شهرداری ها و دهیاری ها) و وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان) تصویب میشود.
بر اساس تبصره ۲ این ماده، سهم مناطق عشایری از عوارض و جریمههای مربوط به ماده (۷) و (۲۸) این قانون به اداره کل امور عشایر هر استان واریز می شود تا براساس شاخص جمعیت میان مناطق عشایری توزیع شود.
در تبصره ۳ مصوب شد؛ در راستای اجرای احکام این ماده شهرهای جدید تازه تأسیس فاقد شهرداری از نظر موضوع این ماده حسب مورد شهرداری تلقی میشوند.
اختصاص یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرکهای صنعتی
بر اساس تبصره ۴؛ یکدرصد از مالیات و عوارض بر ارزش افزوده موضوع ماده (۷) و بندهای «ب»، «پ» و «ت» ماده (۲۸) این قانون به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز شهرک ها و نواحی صنعتی برای ایجاد، تکمیل و نگهداری زیرساختها، مدیریت پسماند و فاضلاب، ارائه خدمات شهری و کمربند سبز در محوطه داخل و اطراف شهرکها و نواحی صنعتی در حساب ویژه ای که به درخواست وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران) و توسط خزانهداری کل کشور افتتاح می شود، واریز میگردد.
وزارت صنعت، معدن و تجارت (سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران) مکلف است بر اساس ضرایب و دستورالعملی منابع حساب مذکور را میان شرکت شهرک های صنعتی استانی و شرکتهای خدماتی موضوع قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک های صنعتی مصوب۳۱ اردیبهشت ۱۳۸۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی توزیع نماید.
بر اساس تبصره۵ این ماده، ۱۰ درصد از مالیات و عوارض بر ارزش افزوده موضوع ماده (۷) و بندهای «ب»، «پ» و «ت» ماده (۲۸) این قانون دریافتی از شرکتهای فناور مستقر در پارک های علم و فناوری که بابت فروش کالاهای دانش بنیان به سازمان پرداخت کردهاند، به منظور ایجاد و توسعه و نگهداری زیرساخت ها و فضاهای عمومی، آموزشی، پژوهشی و فناوری و ارائه خدمات شهری به همان پارک علم و فناوری اختصاص مییابد.
آیین نامه اجرایی این تبصره باید ظرف مدت ۶ ماه پس از ابلاغ قانون به پیشنهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران رسد.
بنابر تبصره ۶ این ماده؛ محل أخذ مالیات ارزش افزوده واحدهای تولیدی محل استقرار آنها میباشد.
همچنین در تبصره ۷ مصوب شد؛ سهم شهرداری و دهیاریها از محل منابع حاصل از بندهای «پ» و «ت» ماده (۲۸) این قانون باید مطابق با سیاست های ابلاغی شورای عالی سلامت و امنیت غذایی هزینه گردد. تصمیم گیری در خصوص نحوه هزینه کرد منابع مزبور در کلان شهرها برعهده کمیته ای متشکل از فرماندار، شهردار و نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
نمایندگان در تبصره ۸ تصویب کردند؛ هرگونه برداشت از حساب تمرکز وجوه بهجز پرداخت به شهرداری ها و دهیاری ها و اشخاص مذکور در این ماده ممنوع است.
بنابر تبصره ۹؛ سهم شهرداری ها، دهیاری ها و روستاهای فاقد دهیاری از مالیات و جریمه های وصولی موضوع این ماده درآمد دولت نیست و نیاز به طی مراحل تخصیص ندارد و سازمان امورمالیاتی و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور مکلفند که وجوه مذکور را حدأکثر تا پانزدهم ماه بعد با تخصیص ۱۰۰ در صد به حساب شهرداری ها و دهیاری ها واریز نماید.
در تبصره ۱۱ مصوب شد که کارگروهی مرکب از وزارت کشور، سازمان امور مالیاتی و یک ناظر از مجلس شورای اسلامی برای نظارت بر حسن اجرای این ماده تشکیل و گزارش عملکرد این ماده همه ساله توسط سازمان امور مالیاتی و وزارت کشور به کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه می شود.
نمایندگان در تبصره ۱۲ سازمان امور مالیاتی را مکلف کردند: در مقاطع سه ماهه میزان وصول مالیات بر ارزش افزوده و سهم هریک از شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها و مناطق عشایری را از طرق مناسب به اطلاع عموم مردم برساند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا