مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان خبر داد:
رفع ۱۳ نقطه حادثه خیز در جاده های آذربایجان شرقی
1403/09/11 - 16:54 - کد خبر: 125669
نسخه چاپی
نصر: مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجان شرقی گفت: رفع ۲۰ نقطه پرحادثه استان در دستور کار این اداره کل قرار دارد که از این تعداد ۱۳ مورد رفع شده و هفت مورد نیز با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اصلاح است.
به گزارش نصر، «اورجعلی علیزاده» روز یکشنبه در نشست خبری برگزاری جشنواره ملی چند رسانهای « جاده سبز» و در آستانه هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری با اشاره به اینکه رفع نقاط حادثه خیز با احداث تقاطع غیرهمسطح یا اصلاح مقطعی جاده ها انجام می شود، ادامه داد: در سال جاری پنج هزار کیلومتر خط کشی و نصب علایم در جاده ها و ۳۰ کیلومتر نصب حفاظ و نیوجرسی در جاده های استان انجام شده است.
وی اظهار کرد: جشنواره ملی چند رسانهای « جاده سبز» با همکاری بخش خصوصی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای ارتقای فرهنگ صحیح رانندگی و کاهش تصادفات جاده ای با همکاری اصحاب رسانه و هنرمندان برگزار می شود.
علیزاده با بیان اینکه این جشنواره با شعار «چشم به راهیم» در سراسر کشور برگزار می شود، اظهار کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مسوولیت نگهداری زیرساخت ها و افزایش ایمنی جاده ها را بر عهده دارد و در این راستا در سال جاری ۴۵۰ کیلومتر آسفالت ریزی در راه های اصلی و ۱۱۰ کیلومتر در راه های روستایی استان انجام شده است.
وی با بیان اینکه امسال نیز طرح راهداری زمستانی با استفاده از ۴۵۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین اجرا می شود، یادآور شد: در اجرای این طرح یک هزار و ۳۰۰ نیروی راهداری در ۷۰ راهدارخانه بین راهی ساماندهی و استقرار یافته اند و ۶۰ هزار تن نمک و ماسه برای یخ زدایی جاده ها در آن ها انبار شده است.
۶۰ هزار تن نمک و ماسه برای یخ زدایی جاده ها در راهدارخانه ها انبار شده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: برای توسعه ناوگان سنگین و نیمه سنگین راهداری و حمل و نقل جاده ای این استان امسال ۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین از جمله لودر و بولدوزر به ارزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خریداری و به این ناوگان اضافه شده است.
۲۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین از جمله لودر و بولدوزر به ارزش ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خریداری و به ناوگان حمل و نقل جاده ای استان اضافه شده است.
علیزاده، افزود: در حوزه حمل و نقل کالا نیز با توجه به وجود ۳۱۳ شرکت حمل و نقل کالا و ۱۴ صنف رانندگان در استان، ۱۷ میلیون تن بار با صدور یک میلیون و ۱۸۰ هزار فقره بارنامه جابجا شده که این میزان نسبت به هشت ماه سال گذشته حدود چهار درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۲۸ شرکت مسافربری، وجود ۶۵۰ دستگاه اتوبوس و یک هزار و ۸۴۸ مینی بوس در استان، اظهار کرد: در سال جاری سه میلیون و ۷۰۰ هزار مسافر در استان جابجا شده است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۸ درصد افزایش نشان می دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی، میزان جابجایی مسافر از طریق پایانه مرزی جلفا را ۹۸ هزار نفر و ترانزیت کامیون از این پایانه را ۷۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه اعلام کرد و گفت: در هشت ماه امسال از پایانه مرزی نوردوز نیز ۳۷۳ هزار مسافر جابجا و ۱۰۲ هزار تردد کامیون انجام شده است.
علیزاده، با تاکید بر اینکه فرهنگ سازی برای کاهش تصادفات جاده ای از جمله اهداف جشنواره جاده سبز استفرهنگ سازی برای کاهش تصادفات جاده ای از جمله اهداف جشنواره جاده سبز است، ادامه داد: در نیمه نخست امسال بر اساس اعلام اداره کل پزشکی قانونی، ۳۱۸ فوتی در جاده های برون شهری و ۵۴ فوتی در راه های روستایی استان ثبت شده است.
در نیمه نخست امسال بر اساس اعلام اداره کل پزشکی قانونی، ۳۱۸ فوتی در جاده های برون شهری و ۵۴ فوتی در راه های روستایی استان ثبت شده است.
وی مجموع فوتی های استان در این بازه زمانی را ۳۷۲ نفر اعلام کرد و یادآور شد: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد معادل ۴۶ نفر کاهش یافته است در حالی که میانگین فوتی های کشور در این بازه زمانی ۵.۲ درصد کاهش نشان می دهد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: در این بازه زمانی تعداد فوتی های تصادفات درون شهری استان ۱۳۱ نفر بوده که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۵ درصد کاهش یافته است.
علیزاده، تعداد مجروحان تصادفات جاده ای در نیمه نخست سال جاری را ۱۰ هزار و ۵۵۶ نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۶ درصد کاهش یافته است در حالی که متوسط مجروحان کشوری در این بازه زمانی ۱.۱ درصد کاهش نشان می دهد.
جشنواره ملی جاده سبز برای رفع چالش تولید محتوا در حوزه راهداری برگزار می شود
دبیر جشنواره ملی چندرسانه ای «جاده سبز» نیز در این جلسه با بیان اینکه در حوزه حمل و نقل جاده ای با چالش تولید محتوا مواجه هستیم، گفت: این جشنواره در راستای رفع این چالش با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان به صورت سراسری برگزار می شود.
«فرید حیدری» افزود: مطالعات و نیازسنجی این جشنواره چند رسانه ای از سال گذشته آغاز شده است و از جمله با هدف ارتقای کمی و کیفی تولیدات هنری و رسانهای در حوزه راهداری، شبکهسازی و تعامل بیشتر با خبرنگاران و فعالان رسانه ای در راستای پرداخت به ایمنی راه ها، همگرایی هنرمندان با راهداران و متخصصان حوزه حمل و نقل و افزایش و گسترش محصولات هنری در باره ایمنی راه ها و چالش های حمل و نقل جاده ای برگزار می شود.
وی با بیان اینکهاین جشنواره در سه بخش متنی، چندرسانه ای و گرافیک برگزار می شود، این جشنواره در سه بخش متنی، چندرسانه ای و گرافیک برگزار می شود، اظهار کرد: بخش متنی شامل خبر، تیتر، گزارش، مصاحبه، سرمقاله و یادداشت، بخش چندرسانه ای شامل فیلم مستند، انیمیشن، موشن گرافیک، پادکست، گزارش ویدیویی و تیزر و بخش گرافیک شامل پوستر، تصویرسازی، اینفوگرافیک،کاریکاتور، گزارش تصویری و تک عکس است.
دبیر جشنواره ملی چندرسانه ای«جاده سبز»، محورهای موضوعی این جشنواره را ترانزیت و حمل و نقل بین المللی، ایمنی حمل و نقل جاده ای، راهداری زمستانی، راه های روستایی، پایانه های مرزی، جاده ابریشم، حمل و نقل جاده ای کالا و مسافر، فرهنگ رانندگی جاده ای، فناوری های نوین در حوزه راه و حمل و نقل و زیرساخت ها و مجتمع های خدماتی و رفاهی بین جاده ای و مراکز معاینه فنی اعلام کرد.
حیدری، ادامه داد: تمامی خبرنگاران، روزنامه نگاران، فعالان رسانه ای، هنرمندان فیلسماز و عکاس و فعالان فضای مجازی می توانند در این جشنواره شرکت کرده و آثار تولیدی خود از سال ۱۴۰۰ را از طریق سامانه جشنواره به نشانی www. grfestival.ir به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.
وی با بیان اینکه جوایز این جشنواره به صورت نقدی است، یادآور شد: منابع مالی این جشنواره از سوی بخش خصوصی و تشکل های صنفی فعال در حوزه حمل و نقل جاده ای تامین شده و از داروان مطرح ملی برای داوری آثار استفاده خواهد شد.
فراخوان جشنواره جاده سبز هفته گذشته منتشر شده است و آیین اختتامیه این رویداد، دی ماه سال جاری در سالن بزرگ همایشهای بینالمللی خاوران تبریز برگزار خواهد شد.
آذربایجانشرقی دارای ۲۳۵ کیلومتر آزادراه، ۴۵۳ کیلومتر بزرگراه، ۹۲۲ کیلومتر راه اصلی، ۲ هزار و ۷۵ کیلومتر راه فرعی و ۱۰ هزار و ۴۴۱ کیلومتر راه روستایی است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا