به گزارش نصر، نیروگاه بادی عون بن علی یا عینالی در ارتفاعات کوهستان عینالی تبریز، یکی از نیروگاههای ایران با ظرفیت تولید ۱٫۹۸ مگاوات است که هم اکنون نیز شامل مجموعهای از توربینهای بادی است. تعداد توربینهای بادی این نیروگاه ۳ دستگاه است که قرار بود تا ۲۰ دستگاه افزایش یابد. با افزایش توربین ها نه تنها میشود برق تفرجگاه بزرگ عینالی را تامین کرد، بلکه میتوان برق اضافی را به بخش های دیگر شهر انتقال داد.
برای پیگیری این مسئله که مدت هاست اکنون این توربین ها غیر فعال شده اند، سراغ "بابک دانش پناه" مدیرعامل سازمان عمران و توسعه عون ابن علی شهرداری تبریز رفته و علت را جویا شدم؛ در رابطه با توربین های برقی در زمان استانداری مرحوم آقای خرم و شهید رحمتی چندین بار تذکر از سوی استانداران وقت به برق منطقهای داده شده است.
وی گفت: متولی این توربین ها برق منطقهای است که اکنون به هر دلیلی آن ها را استفاده نکرده و غیرفعال مانده اند.
دانش پناه ادامه داد: با امضای بنده و آقای شهردار نیز نامه ای به برق منطقهای داده ایم اما متأسفانه برق منطقهای برای واگذاری تمایلی ندارد، در آن نامه اشاره کرده ایم که شهرداری حاضر است هزینه تامین و نگهداری را پرداخت کند.
در ادامه سراغ" رسول اسماعیل زاده" مدیرعامل برق منطقهای آذربایجان رفتم، وی گفت: در رابطه با توربین های بادی عینالی نامه نگاری هایی از سوی برق منطقهای به سازمان عون بن علی انجام شدهاست و اعلام کرده ایم آماده واگذاری هستیم و طی همان نامه از آن ها خواسته ایم تا قیمت کارشناسی تعیین و بعد از مصوبات هیئت مدیره توافق واگذاری صورت بگیرد.
وی ادامه داد: متاسفانه از طرف سازمان عون بن علی در این رابطه درخواستی نشده و برق منطقهای بعد از طی روال قیمت گذاری و موافقت هیئت مدیره آماده واگذاری است.
اسماعیل زاده ختطر نشان کرد: با توجه به قیمت برق اکنون هزینه نگهداری توربین بادی برای دولت به صرفه نیست اما برای بخش خصوصی این چنین نیست و اکنون به لحاظ صرفه اقتصادی برای دولت به صرفه نیست.
گزارش نصر می افزاید؛ در حالی که مدیر عامل سازمان عون بن علی از عدم تمایل مسئولین برق منطقهای برای واگذاری توربین های بادی اظهار کرد، مدیر عامل برق منطقهای نیز از اعلام آمادگی واگذاری توربین های بادی خبر میدهد! آذربایجان شرقی در زمینه تولید برق از انرژی های پاک، ظرفیت های بالقوه زیادی دارد که متاسفانه علی رغم ناترازی انرژی برق طی سال های اخیر، با بی توجهی مسئولان امر مواجه شده است.
انتهای پیام/