شربیانی در آستانه برگزاری نمایشگاه بین المللی طلا و جواهر تبریز مطرح کرد/

جایگاه بی بدلیل تبریز در هنر صنعت طلا و جواهر

1403/08/14 - 23:09 - کد خبر: 124022 نسخه چاپی

نصر: رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز، گفت: باتوجه به جایگاه تبریز و آذربایجان در صنعت طلا و جواهر، انتظار می‌رود تا با همکاری مجموعه‌های مرتبط، تبریز پایگاهی برای رشد و توسعه هنرصنعت طلا و جواهر ایران باشد و این نمایشگاه نیز نقش به سزایی در این امر داشته باشد.

به گزارش نصر، میرمحمد پوراقدم شربیانی در نشست خبری نمایشگاه طلا و جواهر تبریز گفت: دومین همایش ملی توسعه صادرات مصنوعات طلا، جواهر، نقره، گوهرسنگ و صنایع وابسته در حاشیه نمایشگاه طلا و جواهر تبریز در تاریخ ۲۳ آبان ماه با هدف بررسی مسائل و مشکلات صنف هنرصنعت طلا و جواهر در حاشیه این نمایشگاه برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه 100 شرکت فعال در حوزه طلا و جواهر کشور در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی تخصصی طلا، جواهر، نقره، گوهرسنگ و صنایع وابسته در تبریز حضور خواهند داشت، افزود: کشور ترکیه به عنوان غرفه دار و کشورهای آلمان، عمان و ایتالیا به‌عنوان بازدیدکننده میهمان اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز خواهند بود.
وی اضافه کرد: برندسازی در این حوزه برای نشان دادن داشته‌ها و تقویت نقاط قوت و برطرف کردن چالش‌ها در این زمینه، اهمیت زیادی دارد و امیدواریم به جایگاهی برسیم که هنرصنعت طلا و جواهر با این منطقه شناخته شود و نمایشگاه نیز نقش به سزایی در این امر داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه دومین اتحادیه طلا و جواهر کشور در تبریزی‌ تأسیس شد، گفت: این اتحادیه دو هزار و سیصد عضو دارد که در زمینه تولید و فروش فعالیت دارند.
رییس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز، با بیان اینکه باتوجه به جایگاه تبریز و آذربایجان در صنعت، انتظار می‌رود تا با همکاری مجموعه‌ها، تبریز پایگاهی برای رشد و توسعه هنرصنعت طلا و جواهر ایران باشد، ادامه داد: ارزش کیفی طلای تبریز، بالاترین شاخص‌های جهانی را داراست و هنرصنعت طلا و جواهر زنجیره بزرگی دارد که از معدن آغاز شده و تبدیل به زیورآلات می‌شود.
شربیانی درخصوص مشکلات اصناف فعال در حوزه طلا و جواهر، گفت: برای تولید هر قطعه زیورآلات، روندی طی شده و در باب مالیات پرداختی، اجحاف در حق زرگران می‌شود و باید دفاع از کارآفرینان محترم صورت بگیرد. 
وی ادامه داد: بحث شفافیت نیز لازمه کسب‌وکار است و برای این‌که هنرصنعت طلا در عرصه بین‌المللی ورود کند، نیاز به شفافیت در این بخش سنتی بازار است.
وی با اشاره به عملکرد این اتحادیه، گفت: در شش ماه اول سال جاری، ۲۳۵ گشت بازرسی توسط این اتحادیه در تبریز انجام شده و ۵۰ واحد صنفی پلمب شد که اغلب آنها به‌ دلیل عدم وجود پروانه کسب پلمب شدند.
وی با بیان اینکه برخی از طلافروشان به دلیل رکود حاکم بر بازار با سود کمتر از هفت درصد در گرم طلا را به خریداران عرضه می کنند اما مالیاتی که از آنها گرفته می شود بر اساس نرخ هفت درصد سود محاسبه و اخذ می شود یا در هر قطعه سکه تمام که سود خالص کمتر از هشت میلیون ریال است با قیمت یک قطعه محاسبه و گرفته می شود که درست نیست.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تبریز اضافه کرد: همچنین اخذ ارزش افزوده از اصل طلا که در ۱۲ سال گذشته چالش اصلی صنف هنر صنعت طلای استان و کشور بود که با دوندگی های بسیار، اخذ این نوع مالیات به سود و اجرت ساخت تعلق گرفت.
وی در خصوص وجود حباب در نرخ خرید و فروش طلا اظهار داشت: خرید طلا بهتر از سکه است و چراکه اجرت طلا از حباب سکه کمتر است و 
قیمت اجرت نیز نسبت به تولید کننده متفاوت است اما باز هم دچار حباب آنچنانی نمی شود‌.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آغاز به کار در صنف طلا و جواهر با سرمایه کم مشکلات بسیاری را به همراه دارد، افزود: متقاضی پروانه کسب در این صنف با مبلغ های پایین حتی ۲۰۰ گرم طلا هم مراجعه می کنند، این ولی هشداری است که باید به آن توجه شود نه اینکه
بدون حساب و کتاب پروانه داده شود.
شربیانی در انتها با بیان اینکه برخی واحد‌های صنفی حوزه طلا و جواهر به دلیل ارزش افزوده تعطیل شدند، گفت: طلا دارایی است و ابزار کار طلا فروش است و قیمت جهانی دارد که به صورت نسبی تغییر می کند، برخی اتفاقات ناشی از عدم اجرای صحیح قانون این هنر صنعت را دچار مشکل کرده بود.
انتهای پیام/
جایگاه بی بدلیل تبریز در هنر صنعت طلا و جواهر گلناز پورنامی

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار