سلامتی/

مصرف ماست و پنیر مانع حمله قلبی در مردان میانسال می‌شود

1403/08/05 - 14:59 - کد خبر: 123472 نسخه چاپی

نصر: تحقیقات جدید نشان داده است که مصرف ماست و پنیر می‌تواند از مردان میانسال در برابر حملات قلبی محافظت کند.   

به گزارش نصر، مردان در سن ۴۲ تا ۶۰ سال که به طور منظم مقدار زیادی محصولات لبنیاتی تخمیری در طول مدت حداقل ۲۰ سال مصرف کرده‌اند با ریسک کمتری برای ابتلا به بیماری‌های عروقی قلب روبه‌رو می‌شوند. محققان فنلاندی در عین حال می‌گویند مردانی که محصولات لبنی غیر تخمیری مانند شیر زیاد مصرف می‌کنند اتفاقا با ریسک بیشتری برای بیماری قلبی روبه‌رو هستند.
محصولات لبنی تخمیری مانند پنیر، ماست، کفیر و شیر ترش محصولاتی هستند که با اسید لاکتیک تخمیر شده‌اند و هم دوام بیشتری دارند و هم طعم بهتری پیدا می‌کنند.
بیماری عروقی قلب بر اثر تجمیع رسوبات چربی در دیواره عروق و شریان‌های پیرامون قلب ایجاد می‌شود و علت اصلی حملات قلبی است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که محصولات لبنی تخمیری بیش از محصولات لبنی ساده موجب بهبود سطح کلسترول و کاهش ریسک بیماری قلبی می‌شوند اما تحقیقات کمی در این خصوص انجام شده است.
در این حال محققان دانشگاه شرق فنلاند اقدام به مقایسه تاثیر محصولات لبنی تخمیری و غیر تخمیری بر روی ریسک بیماری قلبی کرده‌اند. در این تحقیق، بررسی سابقه تغذیه‌ای حدود دو هزار نفر بین سال‌های ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ شروع شده و به طور میانگین حدود ۲۰ سال ادامه داشته است.
در طول زمان پیگیری‌ها ۴۷۲ تن از این افراد رویداد بیماری قلبی را تجربه کردند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه بر اساس نحوه مصرف محصولات مختلف لبنی به گروه‌های مختلف تقسیم شدند. این محققان افراد با بیشترین و کمترین میزان مصرف محصولات لبنی را مقایسه کردند و نتیجه بررسی‌ها نشان داد مصرف بیشتر محصولات لبنی تخمیری در مدت طولانی‌تر با ریسک کمتر بیماری قلبی مرتبط است.
«یرکی ورتانن» استاد دانشگاه شرق فنلاند گفت: در کشور فنلاند عادت مصرف محصولات لبنی در طول دهه‌های گذشته تغییر کرده و مثلا مصرف شیر و شیر ترش کاهش یافته است در حالی که محبوبیت محصولاتی مانند ماست و پنیر افزایش پیدا کرده است.
این تحقیق شواهد و مدارک بیشتری درباره مزایای محصولات لبنی تخمیری بر محصولات غیر تخمیری فراهم کرده است.
انتهای پیام/
مصرف ماست و پنیر مانع حمله قلبی در مردان میانسال می‌شود خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار