به گزارش نصر، مختار صدر محمدی در خصوص دوری نسل جدید از شعر و ادب معاصر اظهار داشت: من معتقدم ما چنانکه باید به خواستههای فرزندانمان بها ندادهایم و امروز فرزندان ما بزرگ شدهاند و میتوان گفت که از ما دور شده و با ما قهر کردهاند.
معتقدم هر صاحب قدرتی باید بداند که ما به عنوان یک مسئول در این جامعه و در بین این فرزندان هستیم و در آینده این فرزندان ما هستند که مسئولیت را به گردن خواهند گرفت؛ مسئولیتی که ما آنها را از آن گریزاندهایم. اگر مسئولین ما کمی از خودخواهی دست بردارند و به فرزندان میدان دهند، نسلهای ما و فرزندان با هم آشتی خواهند کرد.
وی اذعان داشت: متاسفانه این روزها غرب ذائقه فرزندان ما را شکل میدهد و آنها را از موسیقیهای اصیل ایرانی و شعر و ادبیات دور میسازد. برای آشتی دادن فرزندانمان با شعر و ادب کشور، مسیر برنامهریزی شده فرهنگی گستردهای لازم است که هموار شود.
وی در ارتباط با وضع همواره در حال بازسازی مقبره الشعرا گفت: این مکان به قدری ارزشمند است که تنها با مطالعه تاریخ آن میتوان به ارزشمندی آن پی برد. اینکه نزدیک به ۴۰۰ نفر از بزرگان تاریخ در خاک این محل خفتهاند نشان میدهد که باید برای حل مشکلات آن یک تصمیم ملی گرفته شود.
به گزارش نصر، «خسرو سرتیپی» از شاعران تبریز می گوید: هر ملتی در ساحت معنویت خود قله و ذروه ای دارد که آن شعر و ادب است. هر ملتی که حوزه شعر و ادبیات و حوزه هنر آن قدرتمند باشد، فرهنگ غنیتر و روح لطیفتری در آن جاریست.
وی افزود: شعر و ادب آینه روح یک ملت است و درونیات لطیف یک ملت را از زبان یک شاعر بیان میدارد. از شاعران گذشته تا شاعران کلاسیک و معاصرین درگذشته، همه آینه دغدغهها و درونیات ملت دوران خود بودند.
وی بیان داشت: شعر، خیال و تفکر است. گاهی شعر خواسته یک ملت را به منصه ظهور در میآورد و شهریار شاعری است که با حیدر بابا و سهندیه خود توانست در زمانه خود، زبان مادریش را به خواسته مادرش در این ساحت حفظ کند و قدرتمند سازد.
گفتنی است «همایش روز ملی شعر و ادب» روز چهارشنبه ساعت ۱۹ در محوطه سالن همایش های بین المللی خاوران تبریز به همت شهرداری منطقه ۹ برگزار شد.
انتهای پیام/