استاندار زنجان خبر داد:

مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان، اقدامی ارزشمند در استان

1398/10/24 - 10:45 - کد خبر: 12006 نسخه چاپی

نصر: استاندار زنجان گفت: راه‌اندازی مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی کشور از سوی جهاددانشگاهی استان زنجان اقدامی ارزشمند است.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، فتح‌الله حقیقی شامگاه دیروز در جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان زنجان، اظهار کرد: به‌کارگیری جوانان باید به‌صورت عادلانه انجام شود؛ لذا در همین راستا برگزاری یک جلسه با مدیران واحدهای تولیدی که تا پایان سال افتتاح واحدهای خود را در دست اجرا دارند، یک ضرورت به‌شمار می‌رود.
همچنین باید به جوانان متاهل زنجانی در خصوص اشتغال، امتیاز ویژه‌ای اعطا شود.
وی با بیان اینکه برنامه عملیاتی اشتغال جوانان بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: ایجاد یک برنامه عملیاتی به منظور اشتغال جوانان، نخست منوط به رها نکردن این امر خطیر است.
استاندار زنجان افزود: حل مشکلات، رسیدگی به حال جوانان و حفظ عزت آن‌ها، یک ضرورت به‌شمار می‌آید؛ از این‌رو باید جوانان را همانند اعضای خانواده خود دانست؛ چرا که این قشر ثروت و فرصتی عظیم برای جامعه به‌شمار می‌روند.
نماینده عالی دولت در استان تصریح کرد: راه‌اندازی مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی کشور از سوی جهاددانشگاهی استان زنجان، اقدامی ارزشمند است که در همین راستا مقرر شده است طی هفته آینده با حضور مدیران ذی‌ربط این حوزه ضمن بازدید از مرکز فوق، جلسه‌ای در این زمینه برای بررسی مشکلات و رفع موانع برگزار شود.
در ادامه این جلسه، رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز ضمن عرض تسلیت شهادت مظلومانه سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی و نیز خانواده‌های داغدار پرواز هواپیمایی تهران– اوکراین و شهدای مراسم تدفین پیکر شهید سلیمانی در کرمان، عنوان کرد: مشکل اصلی کشور در حقیقت مسئله اشتغال به‌ویژه اشتغال جوانان است.
کامران جعفری با بیان اینکه یکی از روش‌های ایجاد اشتغال و حل معضل بیکاری در کشور، ایجاد مراکز و صنایع خلاق است، عنوان کرد: در این راستا کشورهای پیشرفته و پس از آن کشور ما به سوی ایجاد پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد حرکت کردند که البته استان زنجان نیز از این غافله عقب نمانده است.
این مسئول تصریح کرد: در طول سه دهه اخیر، اهمیت صنایع فرهنگی در اقتصاد داخلی کشورها و اقتصاد بین‌الملل، با سیر تصاعدی و رو به رشد برخوردار بوده و فناوری‌های مربوط به آن توسعه بسیاری پیدا کرده و انقلاب چندرسانه‌ای تحول عمده‌ای در این صنعت به‌وجود آورده است.
وی افزود: بر اساس آمار سالیانه یونسکو در حوزه صنایع فرهنگی، ایران جایگاه پایین و غیرقابل قبولی در این زمینه دارد که یکی از مطمئن‌ترین راه‌ها برای خروج از این وضعیت، استفاده از ابزارهایی نظیر مراکز رشد است. همچنین از سال ۲۰۰۴ حدود ۳۰ تا ۳۳ درصد اشتغال‌زایی‌ها در حوزه اقتصاد و فرهنگ در کشورهای پیشرفته دنیا بوده و درآمد ناخالص ملی آن‌ها نیز از طریق ایجاد شغل در این حوزه حاصل شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان با بیان اینکه راه‌اندازی هر شغل در حوزه فرهنگی بنا بر آمار ارائه شده از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معادل ۲۸۰ میلیون تومان هزینه در پی خواهد داشت، گفت: لذا ایجاد شغل در این حوزه نیازمند وجود یک سیستم کامل است تا امکان پوشش‌دهی صفر تا صد درصدی این امر خطیر مهیا شود.
جعفری در ادامه به راه‌اندازی مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی در استان اشاره کرد و افزود: مرکز نوآوری و شکوفایی جهاددانشگاهی و مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی به ترتیب از شورای گسترش جهاددانشگاهی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مجوز فعالیت دریافت کرده‌اند که مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی جزو طرح‌های شاخص اقتصاد مقاومتی استان است.
این مسئول با اشاره به همراهی مسئولان استان در پیشبرد اهداف این مرکز، اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و نیز اداره‌کل ورزش و جوانان استان زنجان برای تامین بخشی از تجهیزات این مرکز قریب به ۱۲ میلیارد ریال اعتبار مساعدت کردند که جای تقدیر دارد. همچنین ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای فضای فیزیکی مرکز در قالب ۱۳۵۰ مترمربع فضا توسط جهاددانشگاهی تخصیص یافته است.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته، فرهنگ کارآفرینی از سنین پایین و آموزش و پرورش آغاز می‌شود، تصریح کرد: در همین راستا جهاددانشگاهی استان زنجان علی‌رغم کمبود امکانات و اعتبارات طی یکسال اخیر برای بیش از ۵۰۰ نفر از جوانان دوره آموزشی برگزار کند که از همین تعداد ۲۰ رویداد کارآفرینی برگزار شده و زمینه اشتغال ۱۰۰ نفر به شکل مستقیم فراهم شده است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان زنجان نیز در ادامه این جلسه گفت: مشکل بیکاری در حال حاضر تبدیل به معضلی برای خانواده‌ها شده است؛ چراکه این مشکل باعث ایجاد مشکلات بزرگ‌تری همانند بالا رفتن سن ازدواج، افزایش رشد نرخ طلاق و نیز بروز خشونت و نزاع‌های متعدد در جامعه می‌شود.
علی خلیلی به موضوع طرح سربازمهارت اشاره کرد و افزود: در طرح مذکور، تعداد ۱۰۰۰ سرباز مشغول به خدمت در حال گذراندن دوره‌های آموزشی ۸۰ ساعته مهارت‌های زندگی و مهارت‌های کسب و کار به صورت کاملا رایگان هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه عنوان کرد: نرخ بیکاری در استان زنجان نسبت به نرم کشوری پایین‌تر است.
محمدرضا یوسفی به برنامه‌های دولت در راستای کاهش نرخ بیکاری اشاره کرد و گفت: برنامه‌های مذکور شامل مواردی همچون اشتغال روستایی، اشتغال فراگیر، طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، طرح مشوق‌های بیمه‌ای کارفرمایی و طرح آموزش در محیط واقعی کار است.
وی با اشاره به برنامه عملیاتی اشتغال جوانان، خاطرنشان کرد: این برنامه متشکل از طرح مهارت‌آموزی در محیط واقعی کار، طرح کارورزی دانش‌آموختگان دانشگاهی و طرح مشوق‌های بیمه‌ای کارفرمایی بوده است.
انتهای پیام/
مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان، اقدامی ارزشمند در استان خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار