بازی‌های المپیک؛

حضور دو رشته تیمی ایران پس از ۴۴ سال در المپیک

1398/10/23 - 12:00 - کد خبر: 11911 نسخه چاپی

نصر: ایران برای نخستین مرتبه پس از انقلاب با کسب سهمیه تیمی در رشته‌های والیبال و بسکتبال در بازی‌های المپیک تاریخ‌سازی کرد. پیش از این در بازی‌های المپیک ۱۹۷۶ مونترال کانادا ۲ رشته تیمی ایران در فوتبال و واترپلو حضور داشت.

به گزارش نصر به نقل از ایرنا، کاروان ورزشی ایران اکنون با راهیابی تیم ملی والیبال به المپیک توکیو ۴۱ سهمیه در هفت رشته انفرادی و دو تیمی کسب کرده است. بلندقامتانی که با پیروزی ۳ بر یک برابر تیم لهستان در سال ۹۵ توانست پس از ۵۲ سال به المپیک ریودوژانیرو ۲۰۱۶ راه‌ یابد، این بار برای دومین دوره متوالی المپیکی شد.
با راهیابی تیم ملی والیبال به المپیک توکیو و حضور سومین دوره تیم ملی بسکتبال به این آوردگاه جهانی، اکنون منتظر کسب سهمیه فوتبال امید پس از ۴۴ سال هستیم، تا رکود تازه‌تری در تاریخ ورزش کشورمان ثبت شود.
تیم فوتبال امید ایران که پس از حضور در المپیک ۱۹۶۴ توکیو، ۱۹۷۲ مونیخ و ۱۹۷۶ مونترال، هنوز نتوانست به نخستین سهمیه المپیک پس از انقلاب خود دست یابد.
در بیست و یکمین دوره بازی‌های المپیک ۱۹۷۶ کانادا دو رشته تیمی فوتبال و واترپلو حضور داشتند که نتوانستند مدال کسب کنند.
حال بعد از گذشت ۴۴ سال، والیبال و بسکتبال به عنوان دو رشته تیمی به المپیک ۲۰۲۰ توکیو راه یافتند.   
در مجموع ۴۱ سهمیه المپیک توکیو کسب شد که از این تعداد، تنها چهار سهمیه به زنان تیم ملی تیراندازی اختصاص دارد.
«نجمه خدمتی» نخستین سهمیه المپیک ۲۰۲۰ (توکیو) را برای ایران کسب کرد. وی پیشتر دومین مسافر زن ریو ۲۰۱۶ بود.
همچنین از چهار سهمیه کسب شده زنان تیرانداز توسط «آرمینا صادقیان» در ۱۰ متر تفنگ بادی، «هانیه رستمیان» در ۱۰ متر تپانچه بادی، «فاطمه کرم‌زاده» در ۱۰ متر تفنگ سه وضعیت و خدمتی در تفنگ ۱۰ متر بادی، تنها خدمتی برای دومین بار متوالی به المپیک راه یافت.
کاروان تیراندازی ایران که پیش‌تر و برای نخستین بار توانست چهار سهمیه این رشته در بخش زنان المپیک ریو را به خود اختصاص دهد، در این دوره هم تاکنون این رکورد را حفظ کرده است.
اما با کسب دو سهمیه دیگر در بخش تیراندازی مردان توسط «مهیار صداقت» در ۱۰ متر تفنگ سه وضعیت و «جواد فروغی» در ۱۰ متر تپانچه بادی، ۶ سهمیه توکیو به این رشته اختصاص دارد.  
 دوومیدانی؛ دیگر رشته‌ای که «احسان حدادی» در رقابت‌های دوومیدانی لیگ الماس با رکورد ۶۶.۷۸ به مقام سومی رسید و به عنوان دومین مسافر توکیو بعد از خدمتی شناخته شد. حدادی که در بازی‌های آسیای ۲۰۰۶ دوحه، ۲۰۱۰ گوانگ‌ژو، ۲۰۱۴ اینچئون و ۲۰۱۸ جاکارتا در پرتاب دیسک چهار طلا گرفت، تنها در المپیک لندن توانست مدال آن هم از جنس نقره کسب کند. وی توانست پس از حضور در المپیک ۲۰۰۸ پکن، ۲۰۱۲ لندن و ۲۰۱۶ ریو، برای چهارمین دوره متوالی سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را هم کسب کند.
«حسن تفتیان» مشهور به سریع‌ترین مرد ایران در این رشته در رقابت‌های حاشیه‌ای لیگ جهانی ۲۰۱۹ الماس در فرانسه و در ماده ۱۰۰ متر با ثبت زمان ۱۰.۰۳ ثانیه سهمیه حضور در بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو را کسب کرد. گرچه وی در المپیک ریو سهمیه گرفت اما دستش به مدال نرسید.
بر این اساس وضعیت رشته‌های شانس کسب سهمیه برای المپیک توکیو در دوومیدانی سه سهمیه است. این رشته در المپیک ۲۰۱۶ توانست ۱۰ سهمیه کسب کند.
تیراندازی باکمان هم بر اساس وضعیت رشته‌های شانس کسب سهمیه توکیو که یک سهمیه پیش‌بینی شده است، که از سوی «میلاد وزیری» در رقابت‌های قهرمانی آسیا تایلند رخ داد.
وی پیش از این، سهمیه المپیک ۲۰۱۲ لندن را کسب کرده بود اما این رشته تاکنون در المپیک مدالی کسب نکرده است.
اما تکواندو «آرمین هادی‌پور» و «میرهاشم حسینی» با کسب امتیازات لازم در آخرین گرندپری تکواندو سال ۲۰۱۹ با وجود این که نتوانستند مدال این رقابت‌ها را کسب کنند، اما موفق شدند دو سهمیه  المپیک ۲۰۲۰ را به نام خود ثبت کنند.
بر اساس وضعیت رشته‌های شانس کسب سهمیه برای المپیک توکیو سه سهمیه پیش بینی شد که در بخش مردان دو سهمیه محقق شد و یک سهمیه در بخش زنان هنوز محقق نشده است.  
کشتی؛ نخستین رقابت‌های گزینشی برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو  شهریورماه امسال در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ قزاقستان برگزار شد که در کشتی فرنگی «علیرضا نجاتی» در وزن ۶۰ کیلوگرم، «محمدعلی گرایی» در وزن ۷۷ کیلوگرم و «امیر قاسمی منجزی» در وزن ۱۳۰ کیلوگرم و در کشتی آزاد «رضا اطری» در وزن ۵۷ کیلوگرم و «حسن یزدانی» در وزن ۸۶ کیلوگرم توانستند سهمیه المپیک ۲۰۲۰ توکیو را کسب کنند.
اما همچنان فرصت برای کسب سهمیه در کشتی فرنگی و آزاد باقی است که منتظر کسب هفت سهمیه دیگر هستیم. تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی قرار است، فروردین ماه  ۹۹ در رقابت‌های کسب سهمیه المپیک در سطح قاره آسیا که در چین برگزار می‌شود، حضور یابند و اگر در این رقابت‌ها در برخی از وزن‌ها سهمیه کسب نشود، باید شانس خود را در مسابقه‌های کسب سهمیه در اردیبهشت ماه ۹۹ در بلغارستان بیازمایند.
همچنین از بین پنج سهمیه کسب شده تنها یزدانی در المپیک گذشته حضور داشته که پس از ۱۶ سال کشتی آزاد ایران را صاحب مدال طلا کرد.
در دوچرخه سواری هم اتحادیه جهانی دوچرخه‌سواری در آخرین رده‌بندی تیم‌های ملی جاده، نام ایران را به عنوان یکی از سهمیه‌داران المپیک ۲۰۲۰ ژاپن معرفی کرد.  
سیستم کسب سهمیه المپیک، کشورهایی که در رده سی و سوم تا پنجاهم رنکینگ قرار بگیرند، یک سهمیه می‌گیرند و ایران نیز با قرار گرفتن در رده سی و نهم یک سهمیه گرفت که البته از مدت‌ها پیش کسب این یک سهمیه مشخص شده بود.  
برای رشته‌هایی همچون کاراته چهار سهمیه (دو سهمیه مردان و دو سهمیه بانوان)، شمشیربازی چهار سهمیه (تیمی و انفرادی)، تنیس روی میز سه سهمیه (دو سهمیه مردان و یک سهمیه زنان)، بوکس سه سهمیه، قایقرانی سه سهمیه، دوومیدانی سه سهمیه، وزنه‌برداری دو سهمیه و در شنا یک سهمیه پیش‌بینی شده که در مجموع  ۷۰ سهمیه برای کاروان ایران در توکیو پیش‌بینی شده است. همچنین در صورت محقق شدن ۷۰ سهمیه، رکورد ایران در بازی‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو تغییر خواهد کرد.
 این رویداد از سوم تا ۱۹ مردادماه سال ۹۹ در توکیو برگزار خواهد شد و ۱۱ هزار و ۹۰ ورزشکار در ۳۳ رشته ورزشی و ۳۳۹ ماده طی ۱۹ روز صف‌آرایی خواهند کرد.
انتهای پیام/
حضور دو رشته تیمی ایران پس از ۴۴ سال در المپیک خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار