رئیس بنیاد مستضعفان مطرح کرد:
فقر در کشور، یعنی نداشتن زیست قابل قبول
1403/03/24 - 08:31 - کد خبر: 114683
نسخه چاپی
نصر: رئیس بنیاد مستضعفان گفت: طبق آمار هم اکنون ۹۸ درصد از روستاهای کشور از امکانات زیرساختی بهره مندند، امروزه هر کجای کشور زیست قابل قبول محقق نشود، یعنی آن منطقه، محروم و عقب افتاده است.
به گزارش نصر، حسین دهقان، رئیس بنیاد مستضعفان در نهمین اجلاسیه شورای عالی استانها با گرامیداشت یاد و نام شهدای خدمت با اشاره به نقش ویژه این شورا در پیشبرد امور کشورگفت: شورای عالی استانها میتواند نقشی ممتاز و جدی در امر توسعه و بهبود وضع معیشت و امور اقتصادی جامعه ایفا کند. انقلاب اسلامی همواره متکی بر طبقات پایین جامعه بوده و همیشه این طبقات پایین بودند که در مقاطع مختلف تاریخی، امور انقلاب را به عهده گرفتند و این درحالی است که این طبقه، مستحقترین قشر جامعه هستند که باید مورد توجه نظام باشند.
رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه این جمعیت عظیم همیشه پای انقلاب و نظام بودند و همواره این اقشار مورد توجه ویژه حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری بودند، افزود: هم اکنون ۴۵ سال از انقلاب اسلامی گذشته، اما هنوز ما در جامعه فقیر و محروم و مناطق محروم داریم درحالی که زمانی که این انقلاب تشکیل شد، یک ماموریت ویژه آن، رسیدگی به مناطق محروم و عمران و آبادی این مناطق بود.
دهقان گفت: همه دولتها بعد از انقلاب بلا استثناء یک معاونت مناطق محروم داشتند که قرار بر این بود تا از این مناطق محرومیتزدایی کنند، اما میبینیم که بعد از این دوران با صرف همه هزینههایی که شده هنوز هم شاهد مناطق و افراد محروم در کشور هستیم.
وی افزود: آمارها نشان میدهند که هیچ جای دنیا و هیچ کشور توسعه یافتهای مانند ایران به مناطق محروم توجه نشده است، اما هنوز هم وضعیت موجود با وضعیت مطلوب ما بسیار فاصله دارد.
دهقان گفت: طبق آمار هم اکنون ۹۸ درصد از روستاهای دارای بیش از ۲۰ خانوار، از امکانات آب و برق و گاز بهرهمندند و امکانات زیرساختی مانند مدرسه، خانه بهداشت و مخابرات را دارند بنابراین اگر ما روزی میگفتیم فقرا کسانی هستند که از این امکانات بیبهرهاند، این موضوع هم اکنون در کشور ما پایان یافته است.
رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی با بیان اینکه ۲۳ میلیون از جمعیت کشور ما امروز حاشیهنشین هستند، افزود: تعریف ما از فقر و فقیر و محروم و محرومیت باید تغییر کند. باید به این مسئله توجه کنیم که یک خدمت رضایتبخش و زیست قابل قبول باید اجرا شود و هرجا که این محقق نشود یعنی آن منطقه، محروم و عقب افتاده است و با شاخصهای بهرهمندی فاصله دارد.
دهقان گفت: باید تعریف واژگان خود را به نحوی تغییر دهیم که با همه ابعاد امروز جامعه همخوانی داشته باشد، زیرا امروز دیگر ما شهروند محلی نداریم و هر فردی در دورترین روستا هم از طریق فضای مجازی با همه دنیا ارتباط دارد و به نوعی شهروند جهانی شکل گرفته است.
وی افزود: ما میتوانیم به عنوان مسئولان جامعه و کسانی که میخواهند آراء مردم را به نفع خود جذب کنند دائم به مطالبات دامن بزنیم و یک شکاف انتزاعی را ایجاد کنیم که هیچ کس قادر به پاسخگویی آن نباشد. اما امروز باید واقعیتها را بپذیریم، مردم را ببینیم و با بهکارگیری ظرفیت مردم برای خود مردم کار کنیم؛ لذا ما حق نداریم جانشین یا جایگزین مردم باشیم و حق نداریم دولت را جای مردم بنشانیم. بنیاد مستضعفان نیز حق ندارد جای مردم بنشیند و برای آنها کار کند.
دهقان با تاکید بر اینکه هر کدام از مناطق محروم کشور، منابع طبیعی قابل توجهی دارند گفت: شکلگیری جمعیتی که در این مناطق ساکن بودهاند متکی بر همان بوم و منطقه و منابع بوده و بنابراین حتما میتوان با تکیه بر ظرفیت مردم آن منطقه و ظرفیتهای جغرافیایی آن، این مناطق را از نو ساخت و کافیست به مردم آموزش و مهارت بیاموزیم و عزم و اراده را در آنها احیا کنیم.
وی افزود: باید عزم و اراده خود را بر این بگذاریم که در چارچوب یک برنامه مدون عقلانی که هویتبخش و قابل پیوند با سکنه هر منطقه محلی باشد، زیست قابل قبولی برای آنها فراهم کنیم و دسترسی به امکانات آموزشی و مهارت آموزی را برای آنان مهیا کنیم به طوری که بتوانیم ادعا کنیم ما در کشور عدالت را مستقر کردیم.
دهقان گفت: باید آموزش را توسعه دهیم و به کیفیت و ارتقای توانمندیها و ابزارهای متفاوت فکر کنیم. هر جا ما مانع حرکت مردم هستیم از جلوی راه آنها کنار برویم و به آنها کمک کنیم تا مسیر درست را انتخاب کنند و در این مسیر درست پشت سر آنها به عنوان حامی بایستیم.
انتهای پیام/
نصر