رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز مطرح کرد:

سد قیزقلعه‌سی، راه­ حلی برای توسعه اقتصاد کشاورزی کشور/ دشت حاصلخیز مغان جان تازه می‌گیرد

1403/02/28 - 17:10 - کد خبر: 113293 نسخه چاپی

نصر: رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، افتتاح سید قیزقلعه‌سی را نقطه عطفی در جهش تولید اقتصادی کشور دانست و گفت: دشت مغان یکی از حاصل‌خیزترین مناطق ایران برای کشاورزی است و افتتاح این سد سبب خواهد شد، مشکل اراضی از نظر تامین آب رفع شده و بخش کشاورزی کشور جان تازه‌­ای بگیرد.

به گزارش نصر، "یونس ژائله" گفت: یکی از اتفاقات مثبت در سال 1403 برای اقتصاد استان آذربایجان‌شرقی و ایران، افتتاح سد قیز قلعه سی است؛ مزایای افتتاح این سد از چندین جهت، خبر خوبی برای آینده اقتصاد ایران محسوب می‌شود. در وهله اول، این سد با مشارکت کشور دوست و همسایه (کشور آذربایجان) که دارای مشابهت‌های دینی، زبانی، تاریخی و ... با استان آذربایجان‌شرقی است، ساخته شده و همین امر سبب افزایش مناسبات اقتصادی ایران با کشور آذربایجان می‌شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه افتتاح سد قیزقلعه‌سی، می‌­تواند شروعی بر انجام دیگر پروژه‌­های اقتصادی مشترک باشد، افزود: یکی از مهمترین آثار تعمیق ارتباط با کشور آذربایجان، همکاری این کشور در تکمیل کریدور شمال-جنوب و ایجاد کمربند آغ‌بند است. این پروژه مشترک با کشور آذربایجان، می‌­تواند اقتصاد ایران را به یک بازار چند صد‌میلیارد دلاری وصل کرده و آورده ارزی بی‌نظیری برای اقتصاد استان و کشور رقم بزند و نقطه عطفی در جهش تولید اقتصاد باشد.
وی تصریح کرد: در دومین رویکرد، احداث این سد فرصت بی‌نظیری برای رونق اقتصاد کشاورزی استان است. دشت مغان یکی از حاصل‌خیزترین مناطق ایران برای کشاورزی است و افتتاح این سد سبب خواهد شد، مشکل اراضی از نظر تامین آب رفع شده و بخش کشاورزی کشور جان تازه‌­ای بگیرد.
ژائله تاکید کرد: افتتاح این سد علاوه بر رونق کشاورزی در دشت مغان، فرصت ویژه‌ای برای توسعه کشت و صنعت در محدوده خداآفرین ایجاد خواهد کرد. در حال حاضر 6300 هکتار طرح آبیاری در محدوده  قرار دارد. تامین آب زمین­‌های کشاورزی خداآفرین، بهره­‌وری تولید محصولات را به‌شدت افزایش خواهد داد. نکته بسیار مهم در تولید محصولات کشاورزی، تلف شدن 30 درصدی محصولات است. در راستای کاهش تلفات، لازم است از ابتدا برنامه منسجمی برای کاهش این منظور در خداآفرین صورت پذیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز اضافه کرد: وجود صنعت در کنار کشت محصولات، درصد تلفات محصولات و آب را به شدت پایین آورده و بستر لازم برای حرکت به سمت کشاورزی مدرن را فراهم می‌­کند. سد قیز قلعه‌سی این امکان را برای ایجاد کشت و صنعت خداآفرین فراهم کرده و می­‌تواند انقلابی بزرگ در امنیت غذایی و امنیت آبی ایران باشد.
به گفته وی، با مرور وضعیت تاریخ اقتصادی ایران، ملاحظه می‌­شود که مشکلات ارزی همواره پاشنه آشیل اقتصاد کشور است و دلیل عمده در عدم سیاست‌گذاری مناسب در حوزه ارز، وابستگی کشور به تامین کالاهای اساسی بوده است. پروژه‌­هایی مانند پروژه سد قیزقلعه‌سی، نه‌تنها راه­ حلی برای اقتصاد کشاورزی است، بلکه در سیاست‌گذاری کلان نیز موثر خواهد بود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز یادآور شد: در سومین رویکرد، نقش بی‌بدیل این سد در تولید برقِ آبی خواهد بود. تامین انرژی یکی از سه مولفه موثر در تولید و قسمت عرضه کل اقتصاد است. در چند سال اخیر، مشکل تامین برق، برای بخش تولید، یک خطر جدی محسوب شده و هزینه­‌های بسیار زیادی به بخش تولید وارد کرده است. این سد با تامین انرژی برق آبی مشکلات اقتصادی استان را در این زمینه کاهش خواهد داد.
ژائله خاطرنشان کرد: در کنار مزیت­‌های این سد، تهدیدهایی هم وجود دارد و می‌­تواند فرصت موجود را به یک چالش تبدیل کند. آب، استراتژیک‌ترین و ارزشمندترین کالای در دسترس بشر است و باید برای هر قطره آن برنامه‌ریزی داشت. هرگونه بی‌برنامه‌­گی در بهره‌برداری از آب، هزینه‌­های گزافی بر اقتصاد تحمیل خواهد کرد. امید است با بهره‌برداری از این پروژه، موفقیت­‌های بسیار زیادی نصیب اقتصاد ایران و استان شود.
انتهای پیام/
سد قیزقلعه‌سی، راه­ حلی برای توسعه اقتصاد کشاورزی کشور/ دشت حاصلخیز مغان جان تازه می‌گیرد نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار