معاون قوه قضاییه در گفت‌وگو با ایرنا:

طرح دستبند و پابند الکترونیک از تکرار وقوع جرم جلوگیری می‌کند

1402/10/18 - 11:16 - کد خبر: 106398 نسخه چاپی

نصر: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: طرح دستبند و پابند الکترونیکی برای محکومانی است که دوران محکومیت خود را سپری کرده‌اند و این طرح برای پیشگیری از تکرار وقوع جرم اجرا می‌شود.

به گزارش نصر، علی اصغر جهانگیر در گفت و گویی در پاسخ به این پرسش که آیا زندانیانی که به جرم سرقت اکنون برای گذراندن دوران محکومیت در زندان به سر می‌برند از پابند الکترونیک و این ارفاق قانونی بهره‌مند خواهند شد، اظهار داشت: این طرح برای سارقانی اجرا می‌شود که پیش از این سوابق متعدد سرقت داشتند و دوران محکومیت خود را در زندان سپری کردند و پس از آن می‌توانند مانند افراد عادی در جامعه زندگی کنند اما از آنجایی که تدابیر پیشگیرانه برای تکرار وقوع جرم می‌تواند تضمینی برای برقراری امنیت در جامعه باشد، قرار است تحت نظارت قرار گیرند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه تاکید کرد: این طرح به این معنا نیست که افرادی که در زندان هستند قرار است آزاد شوند و با پابند در جامعه حضور یابند و تحت نظارت الکترونیک قرار گیرند.
جهانگیر افزود: مطابق قانون و براساس مصلحت جامعه، اگر شخصی با تکرار و تعدد جرم روبرو باشد و نوع جرایم ارتکابی او هم از انواع جرایم خاص باشد، می‌تواند تحت کنترل و نظارت قرار گیرد و این طرح برای آن دسته از محکومان دارای پایان حبس آزاد شده است که با تعدد جرم روبرو بودند و به نوعی بحث خطرناک بودن و اقدامات احتیاطی برای آنها ایجاب کرده است که تحت مراقبت پس از خروج از زندان قرار گیرند.
دبیر شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم اضافه کرد: طرح نظارت و کنترل الکترونیک از سارقان سابقه‌دار آغاز خواهد شد و این افراد با پابند و دستبند رصد می‌شوند تا از تکرار وقوع جرم جلوگیری شود.
طبق آمار و گزارش‌های رسمی مقامات انتظامی، بیش از ۵۰ درصد مجرمان به خصوص سارقان، دارای سابقه هستند؛ به طوری که بیش از چند بار و به صورت مستمر مرتکب اقدام مجرمانه در سرقت می‌شوند.
در همین رابطه آذرماه گذشته ابوالفضل نیکوکار معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان تهران از مراقبت‌های پس از آزادی، بر محکومانی که به سرقت‌های خشن ارتکاب داشته اند، با هدف نظارت بر آنها خبر داد و اعلام کرد: طی همکاری با فراجا سارقان سابقه‌دار و حرفه‌ای از طریق پابند هوشمند الکترونیکی تحت رصد قرار خواهند گرفت.
پس از آن نیز سخنگوی فرماندهی کل انتظامی از اجرای طرح پابند هوشمند برای سارقان حرفه‌ای و سابقه دار تا پیش از پایان دی ماه خبر داد و کنترل و رصد الکترونیکی و هوشمند سارقان را در جهت ارتقای امنیت ضروری دانست.
فرمانده کل انتظامی کشور روز سه شنبه - ۱۲ دی - جزئیات بیشتری از طرح دستبند و پابند الکترونیکی را رسانه‌ای کرد و گفت: این دستبند و پابندها برای مجرمان دارای حداقل سه بار سابقه در ۱۰ ساله گذشته مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سردار احمدرضا رادان اظهار داشت: با موافقت ریاست قوه قضاییه قرار شده تا افرادی که سه بار سابقه سرقت داشته و دستگیر شده‌اند و یا اینکه محکومیت در این زمینه داشته اند (۳ سابقه) با دستبند و پابند الکترونیکی کنترل شوند.
وی اعلام کرد قرار است این طرح در سراسر کشور به ویژه در تهران بزرگ، البرز، غرب و شرق تهران به زودی اجرایی شود و مجرمان سابقه دار به ویژه سارقان به وسیله پابند و دستبند الکترونیک کنترل شوند.
فرمانده فراجا ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح بتوانیم کاهش محسوسی در حوزه سرقت داشته باشیم.
البته رئیس قوه قضاییه نهم دی امسال در بازدید از زندان اوین با اشاره به سیاست‌های قضایی در راستای حبس‌زدایی و فراهم کردن شرایط عفو و آزادی زندانیان واجد شرایط بار دیگر تاکید کرد که مرتکبان جرایم خشن و سرقت که امنیت فیزیکی و روانی مردم و شهروندان را تهدید می‌کنند، در فهرست عفوها قرار نمی‌گیرند و تأسیسات ارفاقی شامل آنها نمی‌شود.
انتهای پیام/
طرح دستبند و پابند الکترونیک از تکرار وقوع جرم جلوگیری می‌کند خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار