معاون آموزشی وزارت بهداشت:
ایران در ۱۵۰ رشته تخصصی و فوق تخصصی پزشک دارد
1402/10/14 - 13:24 - کد خبر: 106153
نسخه چاپی
نصر: معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از وجود حدود ۱۵۰ رشته فوق تخصصی و تخصصی در کشور در حوزه پزشکی خبر داد و گفت: احساس نیاز در جامعه به معنای ایجاد رشته نیست؛ ما باید رشتههای مادر را تقویت کنیم و مهارت را به افراد آموزش دهیم.
به گزارش نصر، ابوالفضل باقری فرد در افتتاحیه چهاردهمین کنگره انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران و پنجمین کنگره بین المللی اینترونشنال درد که در هتل هما آغاز شد، اظهارکرد: درد یک مساله ای است که یک پزشک باید در راستای کم شدن آن گام بردارد تا وضعیت بیمار بهبود یابد.
وی افزود: در حوزه پزشکی اکنون از حدود ۱۵۰ رشته فوق تخصصی و تخصصی در کشور ۲۵ رشته تخصصی، ۲۵ رشته فوق تخصصی و یکصد رشته فلوشیپ داریم و این امر در کشورمان هم تهدید و هم فرصت است.
وی اضافه کرد: احساس نیاز در جامعه به معنای ایجاد رشته نیست؛ ما باید رشتههای مادر را تقویت کنیم و مهارت را به افراد آموزش دهیم.
باقری فرد اظهارکرد: وظیفه اصلی ما در وزارت بهداشت تقویت رشتههای مادر به ویژه رشته بیهوشی است تا به حوزه پزشکی کمک کنیم. درباره تامین تجهیزات نیز تلاش داریم مشکلات را مدیریت و آنان را تامین کنیم همچنین تلاش داریم تجهیزات مصرفی وارد بیمه شود تا بیماران نیز در این راستا مشکلی نداشته باشند.
۱۰ تا ۳۰ درصد افراد در کشور به درد مزمن مبتلا هستند
دبیر علمی چهاردهمین کنگره انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران و پنجمین کنگره بین المللی اینترونشنال درد نیز در این مراسم، اظهارکرد: ۱۰ تا ۳۰ درصد افراد در کشور به درد مزمن مبتلا هستند انتظار داریم دانشگاه ها توجه ویژهای بر روی دردها و توسعه این رشته داشته باشند.
ابراهیم گلمکانی این کنگره به روال هرساله توسط انجمن علمی درد برگزار میشود که آشنایی با پیشرفتهای این حوزه در سطح جهانی یکی از ایدههای برگزاری این کنگره است.
وی افزود: تمام همکاران فلوشیپ با ۱۰ رشته تخصصی مخاطب ما هستند که در کنگره امسال نیز حضور دارند مهمانان خارجی از کشورهای امریکا و اروپا در کنگره درد امسال حاضر هستند همچنین ۴۷ نفر از اساتید داخلی و خارجی در کنگره امسال سخنرانی خواهند داشت.
گلمکانی بیان کرد: رشته درد، رشته جوانی است که در کشور ما نیز پررنگ است و در طول دهه اخیر پیشرفت های خوبی اتفاق افتاده است همکاران زیادی در رشته فلوشیپ درد همکاری میکنند.
رایزنی مجلس با شورای عالی بیمه درباره تعرفه های درمان
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درد را یکی از علائم حیاتی تلقی کرد و درمان آنان را ضروری دانست و گفت؛ تلاش می کنیم در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت با شورای عالی بیمه درباره تعرفه های درمان رایزنی و مشکلات را حل کنیم.
حسینعلی شهریاری نیز اظهار داشت: مقوله درد برای هیچکس به اندازه پزشکان جالب نیست؛ درد یکی از علائم حیاتی تلقی می شود زیرا اگر دردی نباشد بسیاری از بیماریها مشخص نمی شود.
وی افزود: درد جز لاینفک انسانهاست که باید فکر عاجلی برای درمان آنان شود و لازم است برای تامین تجهیزات مصرفی در تشخیص رشته درد تلاش شود تا بیماران و پزشکان در این زمینه مشکلی نداشته باشند.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: تلاش میکنیم در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون بهداشت با شورای عالی بیمه درباره تعرفههای درمان رایزنی و مشکلات را حل کنیم.
رشته درد در کشور ایران روبه پیشرفت است
در ادامه این رویداد، محمد حسین دلشاد دبیر اجرایی پنجمین کنگره اینترنشنال درد اظهار داشت: در کنگره امسال آخرین دستاوردهای این رشته به بحث و گفت و گو گذاشته میشود چراکه این رشته در کشور ایران روبه پیشرفت است و اکنون حدود پنج دانشگاه افراد فوق تخصص این رشته را آموزش میدهند .
این فلوشیپ تخصصی کنترل درد گفت: سعی داریم در کنار برگزاری این کنگره کارگاه آموزشی برای آشنایی افراد با آخرین روشهای بلوک های عصبی به وسیله سونوگرافی برگزار کنیم.
پنجمین کنگره بین المللی اینترنشنال درد و چهاردهمین کنگره انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران در روزهای ۱۴ و ۱۵ دی ماه در سالن همایشهای هتل هما در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا