خبر/
ضرورت شناسایی گروههای حساس در برابر آلایندهها
نصر: قرار گرفتن در معرض آلایندههای هوا چه در فضاهای باز و چه در محیط های سرپوشیده، سلامت افراد مختلف را به خطر میاندازد، چرا که این ذرات میتوانند به داخل ساختمانها و وسایل نقلیه نیز نفوذ کنند.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، قرار گرفتن در معرض ذرات خاص آلاینده باعث بروز مشکلات دستگاه تنفسی، قلبی-عروقی و سیستم عصبی به ویژه در گروههای آسیبپذیر میشود.
اولین قدم برای کاهش عوارض قرار گرفتن افراد در معرض آلودگی هوا این است که شاخص آلودگی هوا را تعیین کنیم تا افرادی که بیشترین آسیبپذیری را در برابر هوای آلوده دارند، شناسایی شوند و پیشگیریهای لازم در مورد آنها صورت گیرد.
"کریستوفر فری"، دکترای دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، از کارشناسان یک تیم مستقر در هنگ کنگ است که از فناوری حسگر قابل حمل برای اندازه گیری غلظت آلاینده های هوا در ۲۰۰ مکان مختلف استفاده کرد. سپس این تیم کارشناسی از دادههای مزبور برای تعیین میزان آلودگی هوا در خارج از منزل و یافتن میزان نفوذ آلایندههای محیطی به داخل خانه استفاده کردند.
اطلاعات جمع آوری شده از این مطالعه تحت عنوان "اندازهگیری و مدلسازی قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای شهری برای هر شهروند در هنگ کنگ" در یک برنامه تلفن همراه در دسترس عموم قرار خواهد گرفت تا افراد بتوانند از آن برای در نظر گرفتن میزان آلودگی و تصمیمگیری برای بیرون رفتن یا نرفتن استفاده کنند.
این برنامه به کاربران اجازه میدهد تا آلایندههای هوا را که به آنها حساس هستند، شناسایی کنند و راههایی را برای کاهش قرار گرفتن در معرض آنها از طریق اقدامات کلیدی از جمله انتخاب مسیر مناسبتر به مقصد خاص شناسایی کنند. همچنین کاربران میتوانند هشدارهایی درباره مکانهایی که در معرض زیاد آلایندهها هستند، دریافت کرده و پیشبینیهای مربوط به آلودگی هوا را تا ۴۸ ساعت به منظور برنامهریزی بهتر برای فعالیتهای خود داشته باشند.
در هند استفاده از تختههای گچی در مدارس بسیار رایج است اما نگرانیهای زیادی در مورد تولید گرد و غبار ناشی از آن وجود دارد. گرد و غبارهای ناشی از استفاده از تختههای گچی بر سلامت معلمان و دانشآموزان تاثیرات منفی بسیاری دارد.
یک مطالعه به بررسی ذرات آلاینده در سه محدوده اندازه PM ۱۰ PM ۲.۵ و PM ۱ ناشی از استفاده از تختههای گچی که معلمان و دانشآموزان آنها را استنشاق میکنند، پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان داد میزان استنشاق گرد و غبارهای ناشی از گچ در افراد با قدهای مختلف، متفاوت است. نتایج این مطالعه میتواند به سیاستگذاران در راستای تبدیل کلاسهای سنتی به کلاسهای هوشمند و کاهش استفاده از تختههای گچی کمک کند.
طی چند سال گذشته، آلودگی هوا با افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری تنفسی در کودکان به ویژه عفونتهای دستگاه تنفسی مرتبط بوده است. کارشناسان دانشگاه پادووای ایتالیا مطالعهای موسوم به "افزایش موارد پذیرش در اورژانس به دلیل ابتلا به التهاب نایژک (برونشیولیت) در نوزادان در معرض آلودگی هوا" را با هدف ارزیابی ارتباط بین آلودگی هوا و پذیرش اتاق اورژانس کودکان (ER) به خاطر ابتلا به برونشیولیت انجام دادند.
متخصصان دریافتند که ارتباط ذرات آلاینده و دی اکسید نیتروژن با افزایش پذیرشها در اتاق اورژانس کودکان همراه است، اگرچه ذرات آلاینده احتمالاً در کودکانی که در حال حاضر علائم خفیفی داشتهاند، این بیماری را تشدید میکند.
بنا بر گزارش ساینس دیلی، کودکان به دلیل اینکه سیستم ایمنی بدنشان هنوز در حال رشد است به بیماریهای ریوی بسیار حساس هستند و قرار گرفتن نوزادان در معرض آلودگی هوا میتواند عواقب مادامالعمر داشته باشد. به ویژه ابتلا به برونشیولیت در کودکی با خطر بیشتری برای ایجاد خس خس در طول عمر و ابتلا به آسم همراه است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا