مدیر عامل سازمان عمران شهرداری تبریز؛
پروژه مقبره الشعرا سال آینده افتتاح می شود
نصر: مدیر عامل سازمان عمران شهرداری تبریز گفت : با توجه به پیش بینی انجام گرفته در صورت تأمین اعتبار، همراهی و همکاری از سوی سایر ارگان و دستگاهها، طی یک سال میتوان این پروژه را تکمیل کرد.
به گزارش نصر به نقل از مهر، سازمان عمران تبریز تاکنون در راستای عملیات آسفالت سازی و تکمیل پروژههای در کلانشهر تبریز، اقدامات ویژهای را انجام داده است که در این رابطه میتوان به ادامه دار بودن عملیات آسفالت سازی حتی در فصول سرد سال اشاره کرد.
بابک شریفی، مدیر عامل سازمان عمران شهرداری تبریز در رابطه با ادامه دار بودن عملیات آسفالت و تکمیل پروژههای عمرانی پاسخ داده است که در ذیل بخشی از این گفت و گو را میخوانید.
چند هزار تن آسفالت ریزی در سطح کلانشهر تبریز طی یک سال گذشته صورت گرفته است؟
در یک سال گذشته ۱۸۰ هزار تن آسفالت ریزی علاوه بر برخی از مناطق، صرفاً در سطح شهر انجام گرفته است. با توجه به اینکه در مدت مشابه سال قبل، ۱۰۶ هزار تن آسفالت ریزی در سطح شهر انجام گرفته بود، اما طی یک سال علیرغم افزایش قیمت مصالح و قیر، نه تنها عملیات اجرایی کاهش نیافته بلکه ۸۰ درصد نیز افزایش یافته است.
طی سال جاری بر اساس ارزیابی که توسط کمیته آسفالت و معاونت شهرداری تبریز صورت گرفته است، آسفالت ریزی ۳۴ خیابان به این سازمان ابلاغ شده است که خیابانهای واقع در شریانهای اصلی با تردد زیاد و وضعیت خرابی، مبنای ارزیابی برای آسفالت ریزی بود که بر اساس این ابلاغ، پروژهها انجام گرفته است.
طی سال جاری، کلیت روسازی و زیرسازی آسفالت، مورد اصلاح قرار گرفته است که میتوان به خیابان پاسداران، میدان آذربایجان، قاری کورپوسی، زیرگذر صاحب الامر، قطران، کوی نصر، وادی رحمت، کمربندی میانی، چهارراه منصور، جاده سبزی کاران، شهرک آذربایجان، خیابان ۱۵ خرداد، خیابان حجتی، فردوسی، شریعتی شمالی، خاوران، جاده قراملک، پردیس لاله و… اشاره کرد که آسفالت ریزی با اصلاح روسازی و زیرسازی انجام گرفته است.
آیا مناطق کم برخوردار نیز از عملیات آسفالت ریزی بهرهمند میشوند؟
علاوه بر انجام اصلاحات اساسی در آسفالت ریزی خیابانهای اصلی، سیاستی که شهردار تبربز بر آن تأکید داشت، انجام افزایش عملیات آسفالت ریزی در مناطق کم برخوردار میباشد که از این رو از آسفالت ریزی بیشتری صورت گرفته است.
آسفالت ریزی در سطح شهر به آسفالت اساسی، آسفالت پیمانکاران و معابر فرعی و آسفالت لکه گیری تقسیم میشود که تولید آسفالت، توسط سازمان عمران انجام گرفته و در سه مرحله توزیع میشود که میتوان گفت آسفالت اساسی در خیابانهای اصلی از طریق این سازمان انجام، و علاوه بر تولید آسفالت در کارخانه نیز، پخش میگردد.
مجموع آسفالت ریزی شهرداری در دو سال گذشته، ۳۵۰ هزار تن بود که ۲۸۵ هزار تن را سازمان عمران تهیه و توزیع کرده است که آسفالت ریزی معابر، خیابانها و کوچههای فرعی، بر اساس اولویت بندی توسط مناطق انجام میگیرد و در نهایت لکه گیری و چاله گیری خیابانهای اصلی و فرعی نیز توسط کارگاههای امانی خدمات شهری مناطق ده گانه صورت میگیرد.
طی سال جاری با نوآوری به کار گرفته شده، کارخانه آسفالت سازی مجهز به میکس توزیع الیاف شده است تا بتوان آسفالت SMA و الیافی تولید و هم چنین ساخت قیر پلیمری را تأسیس کردهایم.
مشکلات و خرابی آسفالت مسیرهای بی آر تی با استفاده از چه راهبردی انجام میشود؟
طی سال جاری، آسفالت SMA برای اولین بار در مسیرهای بی آر تی در حد فاصل راه آهن، خطیب و تا ایستگاه بیمارستان بابک به کار برده شده است که بعد از گذشت چند ماه، در صورت تأیید شدن آسفالت SMA، تمامی مسیرهای بی آر تی با این آسفالت پوشش داده خواهد شد.
برای انجام لکه گیری حتی در فصول بارش، آسفالت سرد اصلاح شده را به طور پایلوت اجرا کردهایم که خوشبختانه نتایج خوبی از آن به دست آمده است.
در حال حاضر کدام پروژههای عمرانی از سوی این سازمان در دست اجرا میباشد؟
پل همسان با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان و با عملکرد اتصال بلوار شهید باکری به چای کنار، تا ۶ ماه آتی به بهرهبرداری خواهد رسید؛ هم چنین پروژه مقبره دوکمال با اعتباری بالغ بر یک میلیارد با پیشرفت فیزیکی ۱۶ درصدی، علاوه بر یک پروژه عمرانی و گردشگری، جزو فاخرترین مکانها از نظر جایگاه فرهنگی و گردشگرپذیری میباشد.
پروژه آماده سازی خاوران واقع در انتهای جاده مایان، با اعتباری بالغ بر سه میلیارد تومان و با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصدی، یکی دیگر از پروژههایی است که در حال انجام عملیات میباشد؛ هم چنین میتوان به افتتاح خیابان فرشته طی هفتههای گذشته اشاره کرد.
رمپ خروجی یوسف آباد به سمت اتوبان پاسداران جزو پروژههایی است که با هدف بازآفرینی حاشیه شهری با اعتباری بالغ بر دو میلیارد و پانصد هزار تومان آماده عملیات اجرایی است که علاوه بر کارکرد کاهش ترافیک، تملک ۷۰ واحد مسکونی را توسط شهرداری منطقه یک در بر خواهد گرفت که از این حیث، یکی از پروژههای شاخص محسوب میشود.
جاده آناخاتون با توجه بر اینکه یکی از مسیرهای پر تردد محسوب میشود که حتی منجر به تصادفات نیز میشود در دو فاز با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و صد هزار تومان آغاز شده است.
در کلانشهر تبریز، چند ایستگاه بی آر تی قرار دارد و تا کنون مرمت و بهسازی چند ایستگاه، تمام شده است؟
اصلاح زیرسازی و روسازی ایستگاههای بی آر تی با شیوه بتن مسلح به جز دو ایستگاه خاقانی و سه راهی آذری به دلیل شیوه اصلاح بخاطر وجود تأسیسات زیرزمینی اتمام یافته است.
سرانجام عملیات اجرایی دو پروژه مقبره الشعرا و میدان آذربایجان به کجا کشید؟
ادامه و تکمیل عملیات اجرایی میدان آذربایجان در سال ۹۶ به سازمان عمران شهرداری تبریز واگذار شده است که اکنون در مراحل پایانی و اجرای نما قرار دارد.
پروژه مقبره الشعرا که عمری بالای یک دهه دارد کی به اتمامی میرسد؟
عملیات اجرایی پروژه مقبره الشعرا در سال ۹۵ در اختیار سازمان عمران قرار گرفته است که در اواخر سال ۹۴ با ورود شهرداری به این پروژه، هزینهای بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان، صورت پذیرفته است؛ در حال حاضر چهار پیمانکار در چهار جبهه در این پروژه مشغول ادامه و تکمیل این پروژه عظیم با زیربنای ۱۰ هزار و ۸۰۰ متر مربع هستند. البته باید گفت ورود شهرداری برای تکمیل این پروژه، به صورت نیابتی بوده است.
دو میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان در تکمیل ضلع شرقی، سه میلیارد و ۲۰۰ هزار تومان برای تکمیل و پله گذاری ضلع شمالی، دو میلیارد تومان برای تکمیل ضلع جنوبی و در نهایت مناقصهای با اعتبار پنج میلیارد و ۶۰۰ هزار تومان برای تکمیل نواقص ضلع جنوبی و غربی و بقعه انجام گرفته است که عملیات اجرایی آن نیز شروع خواهد گردید.
با توجه به پیش بینی انجام گرفته در صورت تأمین اعتبار، همراهی و همکاری از سوی سایر ارگان و دستگاهها، طی یک سال میتوان این پروژه را تکمیل نمود و لیکن این امر منوط به تأمین اعتبار و هم چنین بهره مندی از اعتبارات استانی و ملی است.
با همکاری آزمایشگاه مکانیک خاک و وزارت راه و شهرسازی، اسکن و روسازی اتوبان پاسداران و تعیین ظرفیت باربری روسازی و هم چنین علل نشست موضعی و لغزش محور توسط دستگاه LCMS در طول ۱۱ کیلومتر از اتوبان پاسداران و مسیر رفت و برگشت حد فاصل میدان فهمیده تا تبادل علی انجام شد.
طی این آزمایش، اطلاعات سطح ترکهای معابر اتوبان پاسداران به صورت مکانیزه، ارزیابی و به صورت هوشمند تحلیل خواهد شد و به عنوان بانک اطلاعاتی جامعی برای تشخیص علت خرابیها و برنامه ریزی برای بهسازی و بهبود کیفیت آسفالت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام/
خبرگزاری مهر