یادداشت/

برای شهر اولین ها.../ ارزش چند وجهی یک اقدام دیپلماتیک

1402/07/24 - 08:19 - کد خبر: 100964 نسخه چاپی

نصر: این که عنوان تبریز شهر اولین هاست و آنچه بر این مبنا به شهری با ایده های خلاقانه و اجرای آن برای نخستین بار در کشور به مرکز آذربایجان شرقی اختصاص یافته اساسا نباید در بازه زمانی گذشته باقی بماند و معتقدیم مسئولان فعلی شهر قادرند در خصوص پویایی نام شهر اولین‌ها، همچنان ادامه دهنده راه گذشتگانی باشند که این عنوان پرطمطراق را برای نسل فعلی به یادگار گذاشته اند.

ایضا مسولان فعلی اعم از استاندار، نمایندگان تبریز در مجلس و مدیران شهری نیز باید رهرو پیشینیان باشند و از خود اثری ماندگار برای آیندگان را برجای بگذارند.
موضوع مورد اشاره در این یادداشت به مقوله سفارت سابق آلمان در تبریز به زمان قبل از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. جایی که در همین مرکز شهر تبریز ساختمان بزرگی به این مهم اختصاص یافته بود و پس از سال‌ها تخلیه و حالت سکون اکنون با مسیرگشایی خیابان برق لامع به باغ گلستان توگویی چهره از نقاب خاک بیرون کشیده و خودنمایی می کند. 
معتقدیم باید برای این مهم تمامی انرژی را محقق نمود که در این صورت ارزش افزوده فوق تصوری را به شهر تبریز می توان بخشید. 
پیشنهاد راقم این سطور در باب فراهم شدن شرایطی است تا این محل بار دیگر تبدیل به مکانی دیپلماتیک شده و شهر اولین ها از این مهم بارور و برجسته گردد. 
 
این درست که در تاریخ معاصر، محل کنسولگری یک کشور اروپایی در همین مکان فعلی وجود داشته اما می توان برای تاریخ فعلی و برای آیندگان این مکان را مجدداً به عنوان یک اولین دیگر شهر برای تبریز مهیا نمود. 
بی شک افتتاح و شروع به کار کنسولگری آلمان در تبریز می‌تواند 9بخش عظیمی از افرادی را که جهت مسافرت و دیدار از خانواده‌ هایشان قصد سفر به آلمان را دارند از تمامی شهرهای شمال غرب کشور به تبریز بکشاند که در قدم اول همین موضوع موجبات فعالیت در بخش های موازی و همچنین ایجاد درآمد برای شغل های هتل داری و بخش های مختلف را در پی خواهد داشت. 
همچنین زمینه کنسولی مورد اشاره در تبریز، بخش صنعت، اقتصاد و بازرگانی را نیز  می تواند بارورتر و تبریز را تبدیل به هاب صنعتی فعال شمالغرب ایران نماید. 
از جهتی دیگر با آمدن کنسولگری آلمان به تبریز می توان شاهد ازدیاد پروازهای برون مرزی، توجه آلمان به تبریز به عنوان قدرت اول اقتصادی 0اروپا و همچنین جلب توجه سایر کشورهای اروپای غربی به شهرمان گردد.
در جهتی دیگر باید به اتفاق روی داده برای سفارت جمهوری آذربایجان در تهران اشاره داشته باشیم که بعد از تعطیلی مکان مذکور، اما کنسولگری آن کشور همچنان در تبریز باز و به ارائه خدمات می پردازد. 
در این خصوص باید رایزنی های جدی با وزارت امور خارجه و سفارت کبرای آلمان در تهران جهت توجه به مکان مذکور در دستور کار قرار گیرد تا با به نتیجه رسیدن آنچه تخصیص ساختمان قدیمی سفارت آلمان به آن کشور می باشد، هم کاری مهم برای توسعه و اعتبار شهر انجام گیرد و هم به نحوی امکان طرح نام شهرمان در یک کشور پیشرفته را محقق کنیم.

نادر عبدل زاده
انتهای پیام/
برای شهر اولین ها.../ ارزش چند وجهی یک اقدام دیپلماتیک نصر

ثبت نظر

نمایش 1 نظر

پاسخ   حسن   سال پیش  

ی پیشنهاد عالی و مناسب
پژوهشیار