گزارش/
برترین های جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران
1402/07/01 - 18:28 - کد خبر: 100109
نسخه چاپی
نصر: شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران، عصر روز گذشته (جمعه سیویکم شهریور) پس از سه روز برگزاری در شهر اهر، با اعلام اسامی آثار برتر به کار خود پایان داد.
به گزارش نصر، در مراسم اختتامیه این جشنواره، احمد رجبزاده، دبیر این رویداد در سخنانی گفت: «این دوره از جشنواره با تمامی کمیها و کاستیها به پایان رسید، اما امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم جشنواره را با برطرف کردن اساسیترین نیازهای زیرساختی به شکل با شکوهتری برگزار کنیم.»
او افزود: «۲۵۵ اثر در دو بخش فضای باز و صحنهای از سراسر ایران به دبیرخانه ارسال شده بود و هیئت محترم بازبین پس از بررسی تمامی این آثار، ۱۴ نمایش فضای باز و ۱۰ اثر صحنهای را انتخاب و به دبیرخانه معرفی کردند.»
در ادامه این مراسم، ابوالفضل غنیزاده، فرماندار شهرستان اهر هم ضمن تقدیر از دبیرخانه جشنواره و عوامل اجرایی گفت: «برگزاری چنین جشنواره فاخری در قواره کشوری، دشواریهای خاص خود را دارد. برای حمایت از این رویداد، جلسات متعددی توسط نمایندگان مجلس و مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد و امیدواریم این حمایتها از طرف تهران و وزارتخانه نسبت به جشنواره تئاتر ارسباران بیشتر شود. »
او درباره جایگاه و اهمیت جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران توضیح داد: «هنر بدون مرز است، آزاد و آزادیطلب است و هیچ کس نمیتواند این آزادی را محدود کند. انتظار این است که هنرمندان نسبت به شاخصههای سواد و علم در زمان کنونی بهروز باشند و همواره با تغییرات رو به تعالی بتوانند مردم را از هنر خوب خود سیراب کنند. ما نیز تلاش میکنیم تا این رویداد در سالهای آتی به بهترین شکل اجرا شود.»
سیدمحمد بلاغی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، دیگر سخنران این مراسم بود که تئاتر را یکی از نزدیکترین گونههای هنر به مردم و دغدغههای آنها دانست و گفت: «ارسباران همواره در عرصه هنر و ادبیات یکی از پیشتازان آذربایجان و ایران بوده است. حضور هنرمندان در بخش نهایی و رقابتی این جشنواره نشان از پویایی آن دارد و باید در سالهای آینده با شکوهتر برگزار شود.»
او افزود: «جلسات متعددی با وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم و کمکهای ایشان نیز به ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان رسیده است و انشالله تا چند روز آینده در اختیار دبیرخانه قرار خواهد گرفت.»
بلاغی در پایان با اشاره به نقش تئاتر و هنرمندان تئاتر در ایران توضیح داد: «هنرمندان عرصه نمایش همواره در راستای امیدآفرینی فعال بودهاند و نزدیکی و رابطه خود با جامعه و مردم را زنده نگهداشتهاند و برای مطالبات مردم به شیوه و زبان هنر و نمایش کوشیدهاند.»
در ادامه این مراسم، عباس خلیفهلو، دبیر اجرایی شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران، ضمن قرائت بیانیه هیئت داوران به معرفی نفرات برگزیده در بخشهای صحنهای و خیابانی پرداخت.
برگزیدگان بخش صحنهای
طراحی پوستر، بروشور، طراحی لباس و گریم:
هیئت داوران در بخشهای طراحی پوستر، بروشور، طراحی لباس و گریم، ضمن قدردانی از تمام هنرمندان و طراحان این بخشها، برگزیدهای را معرفی نکرد.
طراحی و ساخت موسیقی:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از محمدرضا فارسیجانی، آهنگساز نمایش «بوی پیراهن یوسف» قدردانی کرد.
جایزه ویژه این بخش همراه با لوح تقدیر و جایزه نقدی به معین اعتقادی، آهنگساز نمایش «دختری از جنس اشک» تعلق گرفت.
طراحی صحنه:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از علی پیکار برای نمایش «دختری از جنس اشک» و زهره محمدی برای نمایش «در انتظار کائولی» قدردانی کرد.
جایزه ویژه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی به شاهین سلطانی، طراح صحنه نمایش «222» تقدیم شد.
بازیگری زن:
جایزه سوم این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به زهرا خاکی، بازیگر نمایش «در انتظار کائولی» اهدا شد.
جایزه دوم این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به فریبا سهرابی، بازیگر نمایش «پاراسومینا» اهدا شد.
جایزه اول این بخش، شامل، تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی به مبینا عینآبادی، بازیگر نمایش «دختری از جنس اشک» اهدا شد.
بازیگری مرد:
جایزه سوم این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به صورت مشترک به ابوالفضل میروکیلی، بازیگر نمایش «الکی» و امیر نورش، بازیگر «شمر کشی» اهدا شد.
جایزه دوم این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به شایان سلطانی، بازیگر نمایش «بوی پیراهن یوسف» اهدا شد.
جایزه اول و ویژه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی، به پوریا رضایی، بازیگر نمایش «222» اهدا شد.
نمایشنامه:
هیئت داوران، جایزه این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی را به طور مشترک به سبحان حیات برای نگارش نمایشنامه «الکی» و سیدمحمد محمدی نویسنده «222» تقدیم کرد.
جایزه ویژه نمایشنامهنویسی شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی به محسن مسعودیفر و مبینا عینآبادی، نویسندگان نمایشنامه «دختری از جنس اشک» اهدا شد.
کارگردانی:
در این بخش با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از زهرا خاکی، کارگردان نمایش «در انتظار کائولی» قدردانی شد.
جایزه سوم این بخش، شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به شهرام سلطانی، کارگردان نمایش «بوی پیراهن یوسف» رسید.
جایزه دوم این بخش شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به محسن مسعودیفر، کارگردان نمایش «دختری از جنس اشک» اهدا شد.
جایزه اول و ویژه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی، به مینا ویسمه، کارگردان نمایش «222» تعلق گرفت.
برگزیدگان بخش فضای باز
طراحی پوستر و بروشور:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، از پژمان مهرابپور، طراح برشور نمایش «یک خانه یک شهر» قدردانی کرد.
جایزه ویژه این بخش شامل دیپلم افتخار و هدیه نقدی، به راضیه پاشایی، طراح بروشور «یه تار سیبیل» اهدا شد.
بخش موسیقی:
دیپلم افتخار و هدیه نقدی این بخش به سبحان ترابی و حامد ترابی، آهنگسازان نمایش «تار سیبیل» اهدا شد.
جایزه ویژه این بخش شامل دیپلم افتخار و هدیه نقدی به گروه موسیقی نمایش «دو-ر-می-ما---» رسید.
طراحی صحنه و لباس:
دیپلم افتخار و هدیه نقدی به راضیه پاشایی، طراح لباس «تار سیبیل» رسید.
طراحی فضا:
لوح تقدیر و هدیه نقدی به کژال راستبین، طراح فضای نمایش «شهر پرکار» اهدا شد.
جایزه برتر این بخش، شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هدیه نقدی، به امیر مهروند، طراح فضای «کودکان کار» رسید.
هیئت داوران بخش نمایشهای خیابانی شانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران، پیش از اعلام منتخبان بازیگری زن و مرد، از مبین مهروند، محمد مهروند و اسرا سادات حسینی، بازیگران نوجوان و جوان، به دلیل بازی روایی و تاثیرگذارشان تقدیر کرد.
بازیگری زن:
رتبه سوم بازیگری این بخش به همراه لوح تقدیر و هدیه نقدی به حسنی قبادی، بازیگر «آقای خاص» رسید.
رتبه دوم بازیگری زن شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به آمنه پورحسینی، بازیگر «یک خانه، یک شهر» اهدا شد.
جایزه ویژه بازیگری این بخش شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هدیه نقدی، به مرضیه ذاکری برای نمایش «زندگی ضرب در دو» اهدا شد.
بازیگری مرد:
هیئت داوران در این بخش، از آراد ترابی برای نمایش «یه تار سیبیل» و فرهاد طوفان برای نمایش «گمشده» تقدیر کرد.
جایزه سوم این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به محمد قدیمی برای نمایش «آقای خاص» اهدا شد.
جایزه دوم بازیگری این بخش شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی به پژمان مهرابپور برای بازی در نمایش «یک خانه-یک شهر» رسید.
هیئت داوران، جایزه ویژه این بخش شامل دیپلم افتخار، تندیس جشنواره و هدیه نقدی را به احسان فلاحیان بازیگر نمایش «زندگی ضرب در دو» اهدا کرد.
طرح و ایده:
در این بخش با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، از سیدسروش پیمبری، طراح و ایدهپرداز نمایش «دو-ر-می-ما-» تقدیر شد.
جایزه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی، به ساحل احمددوست برای طراحی «نفس بکش نفس» رسید.
کارگردانی:
هیئت داوران در این بخش با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، از بهناز قرطاسی برای کارگردانی نمایش «کودکان کار» و عرفان سلیمانی برای کارگردانی «هارداسان قوجا» قدردانی کرد.
جایزه سوم کارگردانی شامل لوح تقدیر و هدیه نقدی، به سروش پیمبری برای نمایش «دو-ر-می-ما» رسید.
رتبه دوم این بخش با اهدای لوح تقدیر و هدیه نقدی، به کژال راستبین، کارگردان «شهر پرکار» رسید.
جایزه ویژه این بخش شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی، به احسان فلاحیان برای نمایش «زندگی ضرب در دو» تعلق گرفت.
رونمایی از پوستر بخش پژوهش و نمایشنامهنویسی جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی
در پایان این مراسم، با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی، فرماندار شهرستان اهر و تعدادی از پیشکسوتان تئاتر آذربایجان شرقی، از پوستر بخش پژوهش و نمایشنامهنویسی بیستویکمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی رونمایی شد.
آذربایجان شرقی (تبریز) از هفت تا ۹ مهر، میزبان بخش بینالملل پژوهش و نمایشنامهنویسی جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی است.
انتهای پیام/
نصر