یادداشت نصر/

بازگشت امید به پایتخت اقتصاد ایران

1402/11/01 - 21:54 - کد خبر: 107252
حسن زاده و رحمتی

نصر: امروز روز پرخبر و بسیار مهمی برای آذربایجان شرقی بود؛ ابتدا انتخاب «صمد حسن زاده» به عنوان رئیس اتاق بازرگانی ایران و ساعتی پیش انتصاب استاندار جدید و جوان، نوید آغاز تحولات جدیدی را در عرصه مدیریت کلان آذربایجان شرقی داد.

به گزارش نصر، تبریز و آذربایجان به عنوان قطب مهم و راهبردی صنعت و اقتصاد ایران امروز شاهد تحولات بزرگی بود و انتخاب صمد حسن زاده با رای قاطع هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان رئیس بزرگترین و اثرگذارترین نهاد بخش خصوصی کشور، باری دیگر جایگاه محکم و غیرقابل انکار تبریز به عنوان قطب صنعت و تجارت ایران را یادآوری کرد.
جایگاه ممتاز تبریز و آذربایجان در سیاست گذاری و مدیریت بخش صنعت کشور یک جایگاه سنتی است و به باور کارشناسان هرگاه مدیران آذربایجانی در راس صنعت کشور بوده اند، منشاء اثر و تحولات مثبت بوده اند. از بنیانگذاری صنعت کشور توسط مرحوم مهندس توکلی در دهه چهل و پنجاه گرفته تا نقش موفق وزیران و مدیران آذربایجانی در وزارتخانه های اقتصادی و بخصوص وزارت صمت. اکنون با انتخاب صمد حسن زاده، کارآفرین خوشنام و پاکدست تبریزی به عنوان رئیس جدید اتاق ایران که پارلمان بخش خصوصی کشور و یک نهاد مهم تصمیم ساز است، روزهای خوشی را برای توسعه صنعتی و اقتصادی کشور به انتظار خواهیم نشست.
عملکرد صمد حسن زاده در ریاست چهار ساله اتاق بازرگانی تبریز به ویژه پس از طی یک دوره بسیار پرحاشیه پیش از آن، موفق و کارساز بود؛ او با ایجاد شفافیت و باز کردن فضای اتاق برای حضور همه فعالان صنفی و اقتصادی، دانشگاهیان و جوانان و نیز با ایجاد ارتباط منطقی با دولت و مجلس موجب تاثیرگذاری خوب و موفق در فضای صنعتی و اقتصادی آذربایجان شرقی شد.
حال همین انتظار و بیشتر از آن با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری بیشتر اتاق ایران در سیاست گذاری و توسعه صنعتی کشور از حاج صمد حسن زاده وجود دارد؛ او خواهد توانست با توجه به روحیه و تجربه های موفقی که داشته، روابط اتاق و دولت را به صورت منطقی ترمیم کند تا اقتصاد ایران نفسی تازه کند.
صمد حسن زاده یک «شخصیت» موثر و موجه اقتصادی است و اضافه شدن «شخصیت» ممتاز سیاسی، فرهنگی و اقتصادی تبریز و نیز پشتوانه بزرگ اعتماد نخبگان و نیروی انسانی متخصص خطه آذربایجان و البته همه کشورمان به او، خواهد توانست گره گشای مشکلات اقتصاد از نفس افتاده ایران باشد.
اما آذربایجان شرقی امروز یک خبر مهم دیگر را در سرتیتر رسانه های خود دید و آن انتصاب استاندار جدید و جوانی بود که تازه نفس است و قطعاً عزم خود را برای جبران عقب ماندگی ها و مشکلات گذشته جزم کرده که مسئولیت صدارت استانی به بزرگی و اهمیت آذربایجان شرقی را پذیرفته است.
«مالک رحمتی» یک جوان دهه شصتی و جوان ترین استاندار کشور است که امروز با تصویب هیات دولت، به سمت استاندار آذربایجان شرقی منصوب شد. او با وجود جوان بودن تجربه های خوبی در معاونت وزیر اقتصاد و ریاست سازمان خصوصی سازی، وزارت کشور، آستان قدس رضوی، اتاق بازرگانی ایران، مدیریت در حوزه های صنعتی و معدنی و... کسب کرده است که امیدها را برای رفع موانع توسعه استان زنده می کند.
استاندار جدید آذربایجان شرقی قطعاً به خوبی با ظرفیت های بزرگ توسعه پایدار آذربایجان شرقی و جایگاه راهبردی این استان در کشور آشنایی دارد و امیدواریم با ایجاد فضای همدلی و اعتمادِ به دور از بازی های جناحی و سیاسی، لوکوموتیو توسعه کشور در تبریز باری دیگر استارت بخورد! بازگشت تبریز به جایگاه ویژه و اثرگذار خود در بُعد ملی و منطقه ای یک مطالبه جدی و ضروری است؛ چیزی که متاسفانه در سال های گذشته مورد غفلت قرار گرفته و نتایج خسارت بار آن نیز در از دست رفتن فرصت های توسعه کشور مشاهده شده است.
انتصاب «مالک رحمتی» به عنوان یک چهره جوان و تحصیلکرده، همچنین این امیدواری را هم ایجاد می کند که از دیدگاه های نادرست امنیتی به تبریز و آذربایجان به عنوان یکی از موانع توسعه استان گذر شود. ایجاد وفاق با نخبگان واقعی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، صنعتی و اقتصادی استان این امکان را به سکاندار جدید کاخ استانداری آذربایجان شرقی خواهد داد تا با دیدی وسیع تر گره از مشکلات توسعه استان بگشاید.
همزمانی انتخاب «صمد حسن زاده» به عنوان رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران و «مالک رحمتی» به عنوان استاندار جدید آذربایجان شرقی را می توان به عنوان رویدادی مهم و بازگشت امید به پایتخت اقتصادی ایران تحلیل کرد و اینکه در روند توسعه استان ضرورت دارد تا دولت و بخش خصوصی در کنار یکدیگر باشند. ما امروز را به فال نیک می گیریم و امیدواریم با آشتی مدیریت عالی دولت با نخبگان آذربایجان شرقی شاهد بازگشت روزهای پرفروغ کشورمان باشیم؛ بلی، روزهای پرفروغ کشورمان! چرا که می دانیم و می دانند تبریز به مثابه لوکوموتیو توسعه ایران است و توسعه آن موجب رشد و توسعه همه کشور خواهد بود و این واقعیت باید پذیرفته شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار