چالشهای طرح دارویار با حضور مخبر بررسی شد؛
کاهش ۷۵ درصدی کمبودهای دارویی کشور در سال جاری
1402/06/28 - 17:06 - کد خبر: 99876
نصر: وزیر بهداشت در جلسه بررسی چالشهای مهم نظام دارویی و سلامت در حوزه اجرایی طرح دارویار، از کاهش ۷۵درصدی کمبودهای دارویی کشور خبر داد.
به گزارش نصر، راهکارهای رفع چالشهای مهم نظام دارویی و سلامت کشور مرتبط با طرح دارویار، در نشستی با حضور معاون اول رئیسجمهور مورد بررسی قرار گرفت.
«محمد مخبر» در این جلسه که وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کار و رفاه اجتماعی، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی و همچنین دستگاههای مربوطه حضور داشتند، با قدردانی از سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای تامین پرداخت به موقع منابع ارزی و ریالی طرح دارویار در نیمه اول سال جاری، تاکید کرد: باید در راستای اطمینانبخشی و تأمین منابع مورد نیاز طرح دارویار بهصورت روزانه با وزارت بهداشت هماهنگیها و پیگیریهای لازم انجام پذیرد تا روند اختصاص منابع مالی همچنان با قوت ادامه پیدا کند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به رنجها و آسیبهای بیماری در یک خانواده تصریح کرد: طرح دارویار در سال گذشته با موفقیت آغاز شد اما در ادامه با مسائلی مواجه شد که با پیگیری مستمر وزارت بهداشت و همکاری بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در سال جاری تمام ظرفیت های دولت برای بهبو این وضعیت به کار بسته شد چرا که بروز هرگونه مشکل برای تامین داروی بیماران در کشور برای دولت سیزدهم به هیچ عنوان قابل تحمل نیست.
وی تصریح کرد: با تصمیم گیریها و برنامهریزیهای انجام شده قطعاً بخش بسیاری از مشکلات طرح دارویار در نیمه دوم سال جاری مرتفع خواهد شد.
مخبر با اشاره به تأکید رئیسجمهور مبنی بر تشکیل «قرارگاه دارو» در کشور افزود: باید در بخش غذا و دارو کمترین وابستگی به خارج وجود داشته باشد که با برنامهریزی و تصمیم گیریهای انجام شده در زمینه تشکیل این قرارگاه باید ماموریت تولید دارو در داخل، پر کردن ظرفیتهای دارویی و همچنین جهتدار کردن تولید دارو در کشور در اولویت قرار گیرد؛ در این زمینه دولت مصمم است تا به شرکتهایی تولیدکننده دارو در کشور کمک کند تا داروهای مورد نیاز و ضروری کشور هرچه سریعتر در داخل تولید و تأمین شود.
مخبر تصریح کرد: موضوع مهم دیگر در خصوص تولید دارو در کشور اطمینان از تأمین مواد اولیه ساخت دارو در کشور است که اقدامات این قرارگاه باید در مسیری قرار گیرد که کشور را در این زمینه از واردات بینیاز کند.
معاون اول رئیسجمهور دستور داد تا وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین صنعت، معدن و تجارت با تشکیل تیمی منسجم، سازماندهی، ساختار، وظایف و مأموریتهای قرارگاه دارو را مشخص کنند.
همچنین در این جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از روند اجرای طرح دارویار در کشور از سال گذشته تاکنون ارائه و تأکید کرد: با اختصاص منابع ارزی و ریالی مورد نیاز طرح دارویار در نیمه اول سال جاری وضعیت بسیار بهتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داریم؛ بهطوری که کمبودهای دارویی کشور به میزان ۷۵درصد کاهش پیدا کرده و امیدواریم با استمرار تأمین منابع مالی بتوانیم مسیر رفع مشکلات تأمین و رفع کمبود دارو برای بیماران را با قوت ادامه دهیم.
«بهرام عین اللهی» اظهار داشت: قطعاً با وجود استعداد و تواناییهای کشور در زمینه دانش داروسازی، تولید دارو و تامین مواد اولیه این صنعت، میتوان با تشکیل قرارگاه دارو یک جهت دهی آینده نگرانه در خصوص حل مشکل دارویی کشور داشته باشیم؛ چرا که تجربه تولید بالای ۹۶ درصد نیازهای دارویی در داخل کشور نشان داد تواناییهای لازم علاوه بر رفع نیاز کشور در این حوزه وجود دارد و میتوان بازار صادرات این محصولات به کشورهای منطقه و جهان را شتاب بخشید.
در این جلسه بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مسئولیت یافتند تا تعهدات مالی خود به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در طرح دارویار و همچنین رفع بدهیهای این وزارتخانه در نیمه دوم سال جاری را پرداخت کنند.
همچنین تأمین ذخایر استراتژیک داروی کشور نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود که معاون اول رئیسجمهور دستور داد با تشکیل جلسات منظم ظرف ماههای آینده، ذخایر و انبارهای دارویی کشور تکمیل شود.
انتهای پیام/