وزیر فرهنگ؛

استاد شهریار ستاره تابناک شعر و ادب معاصر است

1402/06/27 - 19:16 - کد خبر: 99827
وزیر فرهنگ

نصر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روز شعر و ادب فارسی استاد « محمد حسین شهریار » را یکی از ستون‌های وحدت ملی و ستاره تابناک شعر و ادب معاصر دانست.

به گزارش نصر، «محمدمهدی اسماعیلی» همزمان با روز شعر و ادب فارسی در بازدید از خانه موزه استاد شهریار در شهر تبریز در گفت و گو با خبرنگاران، جایگاه استاد شهریار را در پهنه بیکران شعر فارسی جایگاهی تابناک و ارزنده ارزیابی کرد و گفت: اگر حوزه شعر فارسی معاصر چند ستاره تابناک داشته باشد، قطعا یکی از آن ها مرحوم استاد شهریار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: استاد شهریار تنها به خاطر شعر نیست که در بین مردم ایران محبوب شده است، بلکه به واسطه اخلاص، محبت و مودتی که به اهل بیت (ع) داشت، یکی از ستون‌های وحدت ملی در آذربایجان و کشورمان است و ما از چند جهت به این شخصیت بزرگ احترام می‌گذاریم.
اسماعیلی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی پرورش و بازتولید شخصیت‌هایی مثل شهریار برای نسل‌های آینده مسئله تزکیه و پاکی قلب را مطرح کرد.
وی خاطرنشان کرد: شعر استاد شهریار بیشتر از اینکه اکتسابی باشد، نوعی بخشش خداوند به ایشان است و اینکه رحمت الهی بوده که به واسطه قلب پاک و زلال استاد، خداوند این حکمت‌ها را از دل و زبان ایشان جاری کرده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: برای تربیت افرادی مثل استاد شهریار حتما تزکیه و تربیت بر کار آموزشی مقدم است. اول باید آن دل های پاک و زلال پیدا بشود تا بعدها شهریارها بشود از آن پدید بیاید.

اسماعیلی صحبت‌هایش را با قرائت شعری از استاد شهریار خاتمه داد که می‌فرماید:
علی ای همای رحمت تو چه آیتی خدا را/ که به ما سوا فکندی همه سایه هما را

دل اگر خدا شناسی همه در رخ علی بین/ به علی شناختم من به خدا قسم خدا را
۲۷ شهریور؛ سالروز وفات استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است.
استاد شهریار سال ١٢٨٥ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.
مقبره الشعرای تبریز بر اساس اسناد و مدارک تاریخی، مدفن ۴۰۰ تن از شاعران و عارفان نامی ایران زمین از جمله 'شهریار ملک سخن' است.
انتهای پیام/

پژوهشیار