فعالان محیط زیست در نامه ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه:

قوه قضائیه به داد بحران زیست محیطی معدن طلای اندریان برسد

1398/09/30 - 17:26 - کد خبر: 9964
معدن طلای اندریان

نصر: جمعی از فعالان و تشکل های زیست محیطی آذربایجان شرقی در نامه ای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه خواستار ورود دادستان کل کشور به بحران آلودگی معدن طلای اندریان شدند.

به گزارش نصر، فعالین محیط زیست در این نامه با تاکید بر ضرورت حفظ سلامت محیط زیست برای نسل فعلی و آیندگان، به استفاده از ترکیبات سیانور در استحصال طلا از معدن اندریان اشاره شده و با ابراز نگرانی از آلوده شدن منابع آب و خاک ارسباران، خواستار دستور ویژه رئیس قوه قضائیه در رسیدگی به بحران زیست محیطی معدن طلای اندریان در شهرستان ورزقان آذربایجان شرقی شده اند.
متن کامل این نامه به شرح ذیل است:

«باسمه تعالی
حضرت آیت الله رئیسی
ریاست محترم قوه قضائیه
سلام علیکم
احتراماً اهمیت حفظ محیط زیست و نقش آن در حیات و ضرورت حفظ آن برای آیندگان بر کسی پوشیده نیست و در آیات قرآنی و روایات معصومین تأکید فراوانی بر اهتمام به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و نیز استفاده درست و انتقال آنها به نسل های آینده بیان شده است.
اما همانطور که مستحضر هستید در سال های اخیر مسائل بزرگی در آلودگی محیط زیست و منابع طبیعی کشور شاهد هستیم و کمتر روزی است که خبری از تخریب بخشی از طبیعت این مرز و بوم به گوش نرسد. متاسفانه آذربایجان شرقی هم از این روند ناصواب مستثنی نیست و آلودگی های شدید زیست محیطی به خصوص در بهره برداری از معادن محیط زیست این استان را با چالش های جدی مواجه کرده است.
ریاست محترم قوه قضائیه؛
به استحضار می رسانیم پیرو درخواست فعالین محیط زیست در خصوص جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی ناشی از فعالیت غیر اصولی معدن طلای اندریان و ضرورت پیشگیری از افزایش آلودگی های ناشی از استفاده از ترکیبات سیانور در استحصال طلا از این معدن در منطقه ورزقان و نیز نگرانی از نفوذ ترکیبات خطرناک سیانور در آب های سطحی، زیر سطحی و خاک منطقه و نیز احتمال آسیب به تنوع زیستی مناطق بکر ارسباران و همچنین تهدید بهداشت عمومی این منطقه، ما را بر آن داشت تا مراتب نگرانی مان را به اطلاع مراجع نظارتی از جمله اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی برسانیم. این امر طی مکاتبات شماره 413-98 مورخ 3/4/98 به اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همچنین نامه شماره 530-98 مورخه 29/5/98 به اداره کل پیشگیری از وقوع جرم معاونت اجتماعی قوه قضائیه انجام گرفته که متاسفانه علیرغم پیگیری های متعدد طی نامه های 419-98 مورخه 25/04/98 و 430-98 مورخه 01/09/98 از اداره کل حفاظت محیط زیست استان  پاسخ مناسبی در این خصوص دریافت نکردیم.
در روزهای اخیر نیز انتشار گزارش هایی از تبعات بحرانی آلودگی ناشی از معدن طلای اندریان در خبرگزاری های مختلف از جمله انتشار مستندی در خبرگزاری نصر (nasrnews.ir) صحت نگرانی های موجود از آلودگی معدن طلای اندریان را بیش از پیش تایید کرد. لذا درخواست فعالین زیست محیطی و اجتماعی آذربایجان شرقی در خصوص ضرورت پیگیری جدی این موضوع به حضورتان ایفاد می گردد.
بدین وسیله امضا کنندگان این نامه از جنابعالی به عنوان بالاترین مقام قضائی کشور تقاضا دارند نسبت به صدور دستور بررسی و جلوگیری از تخریب بی رویه محیط زیست منطقه در چهارچوب منویات حضرتعالی در تحقق حقوق عامه و پیشگیری از ادامه تخلفات احتمالی این واحد معدنی اقدام فرمایید.
با تشکر»
به گزارش نصر، استحصال معدن طلای اندریان با استفاده از روش لیچینگ سیانوری انجام می شود؛ براساس مطالعات ژئومورفولوژی محدوده منطقه مذکور و میزان ارتفاع از سطح دریا و میزان تبخیر واقعی در این منطقه براساس میزان دما و رطوبت ثبت شده در دهه  گذشته و سرعت و نیز جهت باد غالب در منطقه، استفاده از این روش استحصال در فضای باز با وجود پسماند ویژه و بسیار خطرناک برای اکوسیستم منطقه محسوب می شود.
در فاصله کمتر از ۱۰ کیلومتر از این معدن، آبشار گل آخور قرار گرفته که یکی از مناظر طبیعی و بکر آذربایجان محسوب می شود. فعالیت این معدن با وضعیتی که شرح آن رفت، جنگل های ارسباران و حیات وحش منطقه را نیز تهدید می کند. فعالیت معدن طلای اندریان با این روش خطرناک سلامت شهروندان آذربایجانی را به مخاطره انداخته است.
انتهای پیام/

پژوهشیار