رئیس سازمان جهادکشاورزی استان:

۲۴ هزار تن بذر گندم آبی و دیم در آذربایجان‌شرقی تولید شد

1402/06/21 - 13:12 - کد خبر: 99572
گندم، گندمکاران

نصر: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: در سال زراعی جاری ۲۴ هزار تن بذر گندم آبی و دیم و ۴۰۰ تن بذر جو از سوی شرکت‌های تولیدکننده بذر در استان تولید شد.

به گزارش نصر، اکبر فتحی روز سه شنبه، ۲۱ شهریور در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به نقش شرکت‌های تولیدکننده بذر در افزایش تولید محصولات زراعی استان، افزود: بذرهای تولید شده جزو ارقام پربازده بوده که در صورت کشت به موقع، بارش مناسب و اسقرار بهینه گیاهچه در فصل پاییز قادر به بازدهی حدود یک هزار و ۳۰۰ کیلوگرم و در شرایط بهینه تا بیش از دو هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
وی با بیان اینکه نوع بذر و ارقام در افزایش تولید ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید محصولات زراعی نقش زیادی دارد، اظهار کرد: اکنون شرکت‌های تولیدکننده بذر استان در قالب ۱۳ شرکت و واحد تولیدکننده در زمینه تولید بذر گندم و جو فعالیت می‌کنند.
وی گفت: این شرکت‌ها با مجوز سازمان جهادکشاورزی و در اختیار داشتن مجرب ترین کارشناسان در تولید بذور با کیفیت و مورد تایید این سازمان تلاش می‌کنند.
فتحی، ادامه داد: این شرکت‌ها با در اختیار داشتن کارشناسان ماهر و با تجربه و با عقد قرارداد با کشاورزان بنام و پیشرو و با کنترل اراضی تحت پوشش از مرحله کاشت تا داشت و برداشت و با تولید بذور باکیفیت ( با عنوان بذر رسمی ) نقشی مهمی در افزایش بازدهی و تولید محصول ایفا می‌کنند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: موسسه تحقیقات دیم کشور و مرکز تحقیقات استان هر سال با تولید چند رقم جدید دیم و آبی کمک بسزایی در تولید هسته‌های اولیه بذر می‌کنند و این بذرها را در اختیار شرکت‌های تولیدکننده بذر قرار می‌دهند.
وی بیان کرد: شرکت‌های تولید کننده بذر نیز با عقد قرارداد با کشاورزان از طبقه پرورشی یک تا مرحله گواهی آن را وارد مرحله تولید می‌کنند و در نتیجه هر سال و با آغاز فصل زراعی و با توجه به شرایط اقلیمی و میکروکلیمایی(ریز اقلیم یا تراکم) کشور، ارقام جدیدی به چرخه تولید وارد می‌شود.
فتحی، افزود: با استفاده از ارقام جدید، فاز جدیدی در افزایش و بازدهی محصولات تولیدی ایجاد می‌شود و به این ترتیب با پویایی در تولید ارقام جدید بذر، شرکت‌های تولیدکننده نیز نقش خود را در تولید بذر با کیفیت و پربازده ایفا می‌کنند.
وی اظهار کرد: ضریب افزایش تولید بذر ارقام جدید با برنامه ریزی همکاران هر سال حداقل ۲۰ درصد نسبت سال گذشته با رشد مواجه شده و ضریب نفوذ بذر ارقام پربازده نیز با پیگیری و تلاش‌های همکاران استانی و شهرستانی حدود ۸۰ درصد برآورد می‌شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، ارقام پربازده گندم دیم در استان را به ترتیب گرایش به کشت شامل هشترود، صدرا، باران، هما، آذر۲، واران و در مناطق گرمسیری ارقام آفتاب، دهدشت و کوهدشت اعلام کرد.
فتحی، ادامه داد: ارقام پربازده گندم آبی استان به ترتیب گرایش به کشت شامل پیشگام، میهن، سالار ( نیمه آبی )، حیدری و اکلید و ارقام پربازده جو دیم در استان به ترتیب گرایش به کشت شامل آبیدر، قافلان، آرتان، آردا، انصار و سهند و رقم پربازده جو آبی در استان نیز جلگه است.
وی گفت: سطح زیر کشت گندم آذربایجان شرقی در سال زراعی جاری ۴۵۷ هزار و ۲۰۰ هکتار آبی و دیم است و پیش‌بینی می‌شود در مجموع ۷۴۱ هزار و ۸۳۵ تن گندم از این مزارع برداشت شود.
انتهای پیام/

پژوهشیار