رئیس سازمان محیطزیست مطرح کرد:
رایزنیهای ایران و عربستان برای مقابله با کانونهای گرد و غبار در صحرای «ربعالخالی»
1402/06/16 - 09:15 - کد خبر: 99332
نصر: رئیس سازمان حفاظت محیطزیست از انجام رایزنیهای دوجانبه بین مقامات ایران و عربستان برای مقابله با کانونهای گرد و غبار در صحرای «ربعالخالی» این کشور به عنوان یکی از اصلیترین منشأهای تولید ریزگرد در منطقه خاورمیانه خبر داد.
به گزارش نصر، علی سلاجقه، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در گفتوگویی با اشاره به رایزنیهای صورتگرفته بین مقامات ایران و عربستان سعودی برای مقابله با توفانهای گرد و غبار اظهار داشت: با توجه به این که در سالهای گذشته روابط بین ما و کشور عربستان قطع بود، ناچار بودیم برای مذاکرات محیطزیستی با این کشور از طرفهای ثالث استفاده کنیم، اما خوشبختانه اکنون با بازگشایی سفارتخانههای دو کشور، رایزنیها به صورت دوجانبه انجام میشود و مقابله با کانونهای گرد و غبار جزو اولویتهای مذاکرات بین دولت جمهوری اسلامی و عربستان سعودی قرار دارد.
وی افزود: حدود یک ماه قبل قرار بود یک نشست محیطزیستی در کشور عربستان برگزار شود که مسئولان این کشور برای حضور در این کنفرانس از ما دعوت کردند و قرار شد ما هم در این نشست شرکت کنیم که البته بنا به دلایلی، مسئولان عربستانی برگزاری این نشست را به تاخیر انداختند، ولی در هر زمانی که این نشست برگزار شود، نمایندگان ایران در آن حاضر خواهند شد. در اجلاس بینالمللی مقابله با توفانهای ماسه و گرد و غبار که در تاریخ ۱۸ و ۱۹ شهریور در تهران برگزار میشود نیز از کشور عربستان سعودی دعوت کردهایم و حضور نمایندگان عربستان در این اجلاس قطعی شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: براساس نقشه تهیهشده توسط دانشگاه تهران و با همکاری سازمان محیطزیست، حدود ۲۷۰ میلیون هکتار از کانونهای گرد و غبار در کشورهای همسایه، ایران را تحت تاثیر قرار میدهد که یکی از مهمترین این کانونها «صحرای ربعالخالی» در کشور عربستان است که ۹۰ میلیون هکتار از آن جزو منشأهای ریزگردهایی محسوب میشود که بعضا از جنوب غرب وارد کشورمان میشود و مناطقی از ایران را درگیر میکند. براساس آخرین مذاکرات دوجانبه، قرار است اقدامات مشترکی در این صحرا برای مقابله با کانونهای گرد و غبار انجام شود.
وی در پایان تصریح کرد: در صورت دستیابی به توافق مشترک، برای تثبیت خاک در صحرای ربعالخالی به عنوان یکی از اصلیترین منشأهای تولید ریزگرد در منطقه خاورمیانه، از تجارب علمی طرفین در این زمینه استفاده خواهد شد؛ به نحوی که هم در ایران تجارب ارزنده مبتنی بر دانش نوین جهانی در حوزه مقابله با گرد و غبار وجود دارد و هم در عربستان، تا کنون کشورهای دیگر اقداماتی را برای تثبیت کانونهای ریزگرد انجام دادهاند که سعی میکنیم با استفاده از تجربیات مشترک، اقدامات لازم برای مقابله با گرد و غبار را به صورت دوجانبه در کشور عربستان انجام دهیم.
انتهای پیام/