مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی:
رتبه سوم آذربایجان شرقی در جذب سرمایه گذار خارجی
1402/06/09 - 00:23 - کد خبر: 98994
نصر: مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی دومین استان در جذب سرمایه است چنانچه یک هزار و ۶۷۲ طرح از بنگاههای اقتصادی تسهیلات دریافت کردهاند و برای هفت هزار و ۲۱۸ نفر تعهد اشتغال ایجاد شده است.
به گزارش نصر، واقف بهروزی عصر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت، اظهار کرد: درگاه ملی مجوزهای کسب و کار که به تازگی در کل کشور راهاندازی شده که از اتلاف وقت و پیچیدگی کار جلوگیری میکند و همچنین با حذف امضاهای طلایی و ارتباط غیر شفاف، از تخلفات کاسته و شفافیت را در پی دارد. متقاضیان میتوانند مجوزهای لازمه را با استفاده از این درگاه اخذ کنند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی اذعان داشت: درگاه ملی مجوز کسب و کار از تیرماه ۱۴۰۱ فعال شده که نزدیک به ۵۰ هزار درخواست مجوز در سامانه ثبت شده که 21 هزار و ۶۸۵ مجوز صادر و 18 هزار و ۴۳۸ درخواست عدم صدور مجوز داشته که به معنای مختومه شدن پرونده نیست، بلکه از طریق سامانههای دیگر قابل پیگیری و بررسی است و دو هزار و ۹۸۲ فقره درخواستکننده از ادامه روند انصراف دادهاند، 6 هزار و ۴۲۹ درخواست در دست بررسی و چهار هزار و ۲۷۵ درخواست با تأخیر در بررسی مواجه هستند و با تذکر به دستگاههای اجرای در حال رسیدگی هستند.
وی ادامه داد: شعبه ویژه دادستانی که در دادگستری استان شعبه ۲۱ دادسرای تبریز است، به صورت اختصاصی به شکایات مجوزهای کسب و کار رسیدگی میکند، درگاه ملی مجوز کسب و کار منجر شده تخلفات کمتر و مشکلات دریافت مجوز از بین برود.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی گفت: تسهیلات و منابع در قالب تبصره ۱۸ قوانین بودجه سنواتی به بنگاههای اقتصادی با تأخیر صادر شده که با توجه به آمار منابع ۱۴۰۰ تا اوایل ۱۴۰۲ مبلغی بالغ بر ۱۷۵ میلیار تومان به بنگاههای اقتصادی با نرخ ترجیحی جهت پرداخت تسهیلات ابلاغ شده است و سهمیه استان یک هزار و ۸۱۳ میلیارد تومان است که نسبت به سهمیه استان ۱۶۹ درصدی است.
بهروزی افزود: صندوقی به نام صندوق بیمه حوادث طبیعی تشکیل شده که متولی آن وزارت اقتصاد و دارایی است که به اقشار آسیب دیده از حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله تعلق میگیرد و با توجه به چارچوب تعریف شده، تسهیلات با سقف ۳۱ میلیون بر اساس شرایط و ضوابط دریافت میکنند.
بهروزی اظهار داشت: حوزه رسیدگی وزارت اقتصاد و دارایی غالباً مطالعات و پژوهش در زمینه روند شاخصهای استان است و پیشنهاداتی در سطح ملی و استانی مطرح میکند.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی در خصوص سرمایهگذاری خارجی در آذربایجان شرقی توضیح داد: وظیفه مرکز خدمات سرمایهگذاری خدمات دهی به سرمایهگذاران خارجی است. سرمایه گذاران سطح کشور از سه شاخص استفاده میکند، سرمایهگذاری خارجی مصوب، سرمایهگذاری خارجی تحقق یافته و تعداد طرحهای سرمایهگذاری شده و تمامی شاخصها با خود استان مقایسه میشود و برحسب آمار کشوری به طور میانگین ۱۰۴ میلیون دلار تا سه ساله قبل از ۱۴۰۱ سرمایهگذاری مصوب خارجی در استان جذب شده و ۱۲ میلیون دلار سرمایهگذاری تحقق یافته و ۷ طرح ثبت شده است که بعد از ۱۴۰۱، ۱۲ طرح سرمایهگذاری خارجی تحقق یافته با رقم ۲۷ میلیون دلار و ۱۰ طرح سرمایهگذاری مصوب که مبلغی بالغ بر ۱۵۵ میلیون دلار بود در استان جذب شده است که آذربایجان شرقی رتبه سوم کشوری را در این زمینه به خود اختصاص داده است.
بهروزی در خصوص ارزهای وارد شده به استان توضیح داد: در پنج ماهه ۱۴۰۲ دولت مجوز ورد ارز به صورت فلزات گران قیمت را صادر کرد که ورود ۳۴۶ کیلو شمش طلا از طریق سرمایهگذاری خارجی به استان را در پی داشت و در این زمینه آذربایجان شرقی رتبه اول در کشور را کسب کرد و رکورد جذب سرمایهگذار خارجی را شکست. فلزات گران قیمت از طریق سرمایهگذاران در حوزه کشاورزی و صنایع سنگین فلزی وارد استان شد.
وی اضافه کرد: اکثر سرمایهگذاران خارجی استان از ترکیه، چین و ژاپن هستند.
بهروزی گفت: تأمین مالی از طریق بورس در استان ضرورت دارد که باید قابلیت خود را در این زمینه افزایش دهیم.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی درخصوص تشکیل شرکت مس سونگون آذربایجان نیز گفت: این شرکت که از سال ۱۳۶۸ مطرح شد هیچ توسعه و بهره وری جز اشتغالزایی برای استان نداشته و تمامی درآمد آن عاید استانهای دیگر شده و آذربایجان شرقی بلانصیب مانده است و با بررسیهای کارشناسانهای که در سال ۱۴۰۱ صورت گرفت طرح تأسیس شرکت مس سونگون آذربایجان مطرح و در سفرهای ریاست جمهوری به استان تصویب شد که این یک مسئولیت اجتماعی به شرکت مس سونگون آذربایجان محول کرد تا منافع اخذ شده از عوارض و مالیات را عاید ساکنین منطقه کند چنانچه طبق قوانین مبالغ اخذ شده مالیات، ارزش افزوده، عوارض آلایندگی و حقوق معدن باید به خود استان ها برگردد، این مطالبه به حق آذربایجان شرقی هم باید محقق شود.
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی گفت: از بودجه عمرانی استان سال گذاشته یک هزار و ۸۹۸ میلیار تومان جذب شد در حالی که فقط اسفند ماه بودجه جذب شده از درآمد مس سونگون که عاید پروژههای عمرانی و آبادانی استان شد ۳۰۰ میلیارد تومان معادل نصف مالیات اخذ شده بود که میتوان از این منبع درآمد به عنوان کمک هزینه در کنار بودجه جذب شده برای آبادانی استان استفاده کرد.
بهروزی در انتهای سخنان خود با بیان اینکه ۹۶ درصد درآمدهای استان از مالیات می باشد برای تحقق تعهد مالیاتی، بیشترین تمرکز بر روی فرارهای مالی و شناسایی افراد و شرکت های متخلف در این زمینه است.
انتهای پیام/