مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مطرح کرد:
بلندترین سایت تلفن همراه ایران در تبریز/ توسعه پوشش تلفن همراه در ۵۳۲ روستای آذربایجانشرقی
1402/06/08 - 13:19 - کد خبر: 98962
نصر: مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی گفت: جاده تبریز سهند اکنون دارای بلندترین سایت تلفن همراه ایران است و طول این دکل مخابراتی ۶۷ متر است که با ایجاد این سایت نه تنها محور تبریز سهند، بلکه پارک علم و فناوری استان و شهرک شهید سلیمانی نیز دارای پوشش تلفن همراه و اینترنت همراه شد.
به گزارش نصر، محمد فرزاد به مناسبت هفته دولت با حضور در تحریریه آژانش خبری تحلیلی نصر به عملکرد و دستاوردهای اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی در حوزه زیرساخت و توسعه بسترهای ارتباطی اشاره کرد و گفت: پروژه های این حوزه در سطح استان و کشور در سه برهه زمانی «روز جهانی ارتباطات»، «ایام الله دهه مبارک فجر» و «هفته دولت» افتتاح می شود و در سال جاری پروژه های استانی از 27 اردیبهشت ماه سال جاری تا هفته دولت با سرمایه گذاری بالغ بر260 میلیارد تومان به بهره برداری رسیده است.
وی اضافه کرد: ترند تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات مخصوصا بخش فناوری اطلاعات هر ۱۳ ثانیه تغییر می کند و این تغییر گریز ناپذیر است درست که بیشتر نقش کاربر از ترندها استفاده می کنیم، اما در تلاش توسعه ارتباط همگانی و روستایی هستیم.
وی با بیان اینکه توسعه خدمات عمومی اجباری روستائی (USO) بر عهده دولت و وزارت ارتباطات است، گفت: دولت در راستای توسعه این خدمات و ایجاد ارتباطات در مکان هایی که صرفه اقتصادی ندارد، هفت درصد از درآمد اپراتورها را به این بخش اختصاص داد.
وی اضافه کرد: ۱۰۵۰ روستا از دو هزار و ۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار تعهد شرکت های وب بود که با افزایش پارامترهای سخت گیرانه اجرا بخشی از پروژه ها اجرا شد.
فرزاد با بیان اینکه هم اکنون پوشش ارتباطات شهری استان کامل و با وضعیت پایدار است، درخصوص توسعه اینترنت پرسرعت روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان، گفت: در ابتدای برنامه تعداد ۲۰۲۰ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود داشت که با الحاق تعدای از این روستا ها به شهر در حال حاضر به ۲۰۰۸ روستا کاهش یافته است، ۴۳۰ روستا فاقد پوشش اینترنت باقی مانده است که مطابق برنامه ریزی صورت گرفته تلاش می شود تا پایان دولت سیزدهم تمامی این روستاها نیز تحت پوشش اینترنت پرسرعت همراه قرار گرفته و به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.
اجرای طرح خدمات عمومی اجباری روستائی(USO) برای ۵۳۲ روستای استان
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۳۰ روستا در آذربایجان شرقی فاقد ارتباط است و خط ارتباطی ندارند، گفت: در بررسی کلی روستاهایی که دسترسی به اینترنت ثابت داشتند اما ارتباط همراه نداشتند را نیز به ۴۳۰ روستا اضافه کردیم و در کل ۵۳۲ روستا در پروژه HLD قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه این نیاز به اپراتورهای همراه اول و ایرانسل ابلاغ شد، افزود: دکل های روستایی نیاز به فیبرنوری یا تجهیزات رادیویی دارند که حتی در برخی روستاها این امکان نیز وجود ندارد و باید از طریق ماهواره به مناطق خط ارتباطی داده شود که برای توسعه نیز بودجه بالایی نیاز است.
وی اضافه کرد: ۶۵۰ میلیارد تومان برای اجرای پروژه خط ارتباطی ۴۳۰ روستا در آذربایجان شرقی در نظر گرفته شده است که فعلا به دلیل تحریم و کمبود تجهیزات ویژه ارتباطی در این مناطق، پروژه به تعویق افتاده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه HLD تا کنون در ۹۷ روستا از ۵۳۲ روستا اجرا شده است، گفت: ۳۴ درصد از پروژه توسعه ارتباطات روستایی و ایجاد سایت انجام شده است.
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۹۲ درصد روستاها دارای پوشش مکالمه ای همراه 2G و ۹۳ درصد روستاها دارای پوشش اینترنت 3G هستند، گفت: از ۲۰۰۸ روستای بالای ۲۰ خانوار تعداد ۱۵۹۱ روستا دارای پوشش مکالمه همراه با شرایط سختگیرانه و ۲۷۹ روستا در برنامه سال جاری هستند و ۱۵۴ روستای باقی مانده دارای اینترنت ثابت بوده و یا جز تعهدات های وب هستند که اولویت اجرایی آنها به دست این شرکت است.
اجرای بلندترین سایت تلفن همراه ایران در تبریز
فرزاد با اشاره به وضعیت پوشش جاده ای و خدمات ارتباطی استان، گفت: توسعه ارتباطات جاده ای نیز جز خدمات عمومی اجباری روستائی(USO) است و سه هزار و ۳۸۳ کیلومتر جاده در آذربایجان شرقی وجود دارد که باید حداقل دارای پوشش همراه 2G برای ارتباط با امداد و تشخیص موقعیت جغرافیایی باشند.
وی اضافه کرد: متاسفانه اپراتورها به تعهدات خود در مکان ها و محورهایی که صرفه اقتصادی و زیر ساخت برق دارد، عمل کرده اند و به این دلیل در برخی مناطق جاده ای استان هیچ امکان ارتباطی وجود ندارد و ۲۲ کیلومتر از ورودی جاده میانه نیز از جمله این محورهاست.
وی با بیان اینکه برای پوشش هرچه بهتر محورها و جاده های استانی و همچنین ارتباطات روستایی، دکل های مخابراتی را در حد فاصل هر دو قرار داده ایم تا با حداقل امکانات بالاترین دسترسی را داده باشیم، گفت: یکی از مشکلات اصلی اجرای پروژه های جاده ای نبود در برق در منطقه مورد نظر است.
وی با بیان اینکه جاده تبریز سهند که اکنون دارای بلندترین سایت تلفن همراه ایران است و طول این دکل مخابراتی ۶۷ متر است، افزود: با ایجاد این سایت نه تنها محور تبریز سهند، بلکه پارک علم و فناوری استان و شهرک شهید سلیمانی نیز دارای پوشش تلفن همراه و اینترنت همراه شد.
فرزاد اضافه کرد: هر دکل ۷.۵ میلیارد تومان هزینه دارد اما به دلیل نبود برق در این محور،اجرای پروژه ارتباطی به تعویق افتاده بود که اکنون حل شده است.
پروژه هوشمندسازی مدارس و دفاتر پیشخوان
مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات آذربایجان شرقی با اشاره به طرح هوشمندسازی مدارس در استان، گفت: یک هزار و ۹۴۸ مدرسه شهری در استان وجود دارد هکه تمام آنها دارای اینترنت پر سرعت هستند، از سه هزار و ۳۳ مدرسه روستایی، ۲ هزار و ۴۰۲ مدرسه و از ۱۴۳ مدرسه عشایری، ۹۵ مدرسه دارای اینترنت هستند و بپس احرای طرح خدمات عمومی اجباری روستائی(USO) پوشش این مدارس به ۹۰ درصد افزایش میابد.
وی به تعداد دفاتر پیشخوان شهری و روستایی نیز اشاره کرد و افزود: ۶۱۲ دفتر پیشخوان شهری و ۶۸ دفتر ICT روستایی هم اکنون دایر است.
وی در ادامه در خصوص آمار تسهیلات مصوب تبصره ۱۸، افزود: تا کنون ۱۶۶ میلیارد تومان تسهیلات مصوب این تبصره شده است.
انتهای پیام/