در جلسه شورای اسلامی تبریز اعلام شد؛

موافقت اعضای شورای شهر تبریز با واگذاری پیمان‌های خدمات شهری به یک شرکت تعاونی مجاز

1402/06/05 - 16:12 - کد خبر: 98810
شورای شهر تبریز

نصر: اعضای شورای اسلامی شهر در جلسه علنی امروز با لایحه شهرداری تبریز مبنی بر واگذاری پیمان‌های خدمات شهری به یک شرکت تعاونی مجاز موافقت کردند.

به گزارش نصر، اعضای شورای اسلامی شهر تبریز، یکشنبه، پنجم شهریورماه، در یکی از دستور جلسات خود به بررسی لایحه شهرداری تبریز در خصوص برگزاری مناقصه واگذاری پیمان‌های امور خدمات شهری شهرداری تبریز با ملاک عمل قراردادن عملکرد هزینه تنظیف و نگهداری امور خدمات شهری به یک شرکت تعاونی مجاز پرداخته و این لایحه به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تبریز یکی از مهمترین موضوعات این لایحه را ساماندهی نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: عمده موضوع بررسی شده در کمیسیون خدمات شهری بحث ماشین‌آلات و تجهیزات و مکانیزاسیون رفت و روب معابر است.
احد صادقی افزود: در حال حاضر ۹۸ دستگاه خودروی شش تنی، ۲۶ دستگاه نیسان جمع آوری زباله، ۴۰ دستگاه نیسان نخاله، ۱۵ دستگاه شستشو و ۱۵ دستگاه نیسان برای جاروب فعالیت دارند که این حجم از ماشین‌آلات باید برای سال اول حفظ شود و حداقل یک سوم این ماشین‌آلات در عقد پیمان باید لحاظ شود که باید توسط شرکت برنده تامین شود.
وی در ادامه بیان کرد: بحث نیروی انسانی نیز باید در این پیمان‌ها مورد توجه قرار گیرد و قانون کار و قوانین جاری اداره کل کار و رفاه اجتماعی در این شرکت‌ها لحاظ شود.
وی با تاکید بر مجهز و به روز بودن مکانیزم نظارت از سوی کارفرما گفت: آمار کارگران حوزه تنظیف شهرداری ۱۷۲۴ نفر است که بخشی از این کارکنان تبدیل وضعیت شده اند.
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تبریز نیز با تاکید بر عرضه برآورد دقیق تجربه شرکت تدبیر اندیش جهت استفاده از تجربه این شرکت گفت: اگر این شرکت‌ها بتواند تحولی در وضعیت نیروی انسانی ایجاد کند، ارزشمند است.
روح الله رشیدی اساس موضوع مصوبه مجلس را فراتر از این موضوع عنوان کرد و افزود: در این مصوبه حذف شرکت‌های واسط تامین نیرو هدف است نه شرکت‌هایی که خدمات عمرانی ارائه می‌کنند.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز در ادامه تصریح کرد: موضوع قرارداد مستقیم کارکنان را سالهاست از وزارت کشور و دولت پیگیری می‌کنیم ولی متاسفانه با مخالفت موضوع قرارداد مستقیم از سوی وزرات کشور مواجه بودیم.
شهرام دبیری ادامه داد: در همین راستا موضوع ایجاد شرکتی برای ساماندهی کارگران عزیز یکی اولویت‌های موارد پیگیری ما بوده است.
وی همچنین ضمن گرامیداشت سالگرد شهادت شهیدان باهنر و رجایی و با تبریک هفته دولت این مناسبت را فرصتی جهت ارائه گزارش عملکرد یکساله دولت به مردم عنوان کرد. 
دبیری به اهمیت ارائه گزارش عملکرد به مردم تاکید کرد و گفت: دولت‌ها همواره در جهت رفاه مردم، ایجاد عدالت و فساد ستیزی تلاش می‌کنند و این مهم در دولت فعلی نیز به صورت مضاعف در حال انجام است. 
وی همچنین با تبریک روز کارمند گفت: کارمندان همیشه حداکثر تلاش خود را جهت کسب رضایت مردم انجام می‌دهند که جای تقدیر دارد و این روز را به تمامی کارمندان به ویژه کارمندان شهرداری و شورای شهر تبریک عرض می‌کنم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک پنجم شهریور روز کشتی تصریح کرد: در ورزش کشتی منش پهلوانی وجود دارد که از پوریای ولی تا پهلوان پرویز هادی نه تنها در ورزش بلکه در کمک به مردم نیز پیشقدم بوده‌اند.
در ادامه این جلسه، اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با طرح تشویقی صدورکارت تردد برای دانش آموزان طی سال تحصیلی و رایگان بودن وسایط نقلیه عمومی طی روز اول مهر برای عموم مردم و هفته اول مهر برای دانش آموزان موافقت کردند. 
این لایحه طرح تشویقی استقبال از سال تحصیلی جدید در راستای تسهیل رفت و آمد و ایجاد انگیزه در استفاده بهینه از ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی را مورد بررسی قرار داده و با ارائه طرح تشویقی رایگان بودن وسایط نقلیه عمومی طی روز اول مهر ماه برای تمامی شهروندان و هفته اول مهر برای دانش آموزان و ارائه کارت تردد برای دانش آموزان در سال تحصیلی و عدم اخذ بلیت برای افراد زیر ۶ سال موافقت شد.
شهردار تبریز در این خصوص گفت: پیش بینی می‌شود در مهرماه سال جاری با ترافیک در معابر شهری روبرو شویم و در همین راستا پیشنهاد داریم بخشی از تردد دانش آموزان به صورت رایگان صورت گیرد.  
یعقوب هوشیار افزود: در راستای طرح تشویقی سال تحصیلی جدید خواستار ارائه کارت تردد برای دانش آموزان هستیم تا از ظرفیت مترو نیز در این حوزه استفاده کرده باشیم.
وی گفت: با تهمیدات صورت گرفته شده در خصوص طرح استقبال از آغاز سال تحصیلی جدید پیش بینی می‌کنیم قسمتی از ترافیک اول مهر کاهش یابد.

هدف گذاری افزایش ۱۰۰ درصدی زیرساخت‌های ورزشی در تبریز
مدیرعامل باشگاه ورزشی شهرداری تبریز نیز از هدفگذاری افزایش ۱۰۰ درصدی زیرساخت های ورزشی تبریز در سال جاری خبر داد.
میرمعصوم سهرابی، گفت: طی سال‌های کذشته و ادوار مدیریت شهری، ۱۳ چمن ورزشی استاندارد در تبریز احداث شده بود ولی در سال جاری هشت سالن جدید و استاندارد فوتبال در تبریز احداث می‌شود.
وی با اشاره به اینکه ساخت اماکن ورزشی به نسبت دوره‌ها و سنوات قبلی افزایش داشته است، افزود: ۳۰ سالن ورزشی در طول سال‌های قبلی احداث شده ولی امسال احداث ۲۵ سالن ورزشی در تبریز هدفگذاری شده است.
وی تصریح کرد: تا پایان سال جاری استخر ستارخان، استخر شهید تجلایی و استخر مشروطه احداث و تکمیل می‌شود، این در حالی است که تا ابتدای سال جاری دو استخر در سطح شهر توسط شهرداری تبریز احداث شده بود.
سهرابی همچنین یادآور شد: در سال جاری شش کیلومتر مسیر دوچرخه سواری در محدوده منطقه تبریز ۳و رینگ دو چرخه سواری مهرانه‌رود در دست احداث است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آغاز اجرای طرح آموزشی برای ۱۰هزار نفر در هشت رشته ورزشی به صورت رایگان در شهر تبریز اشاره کرد.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری مسابقات جام رمضان در رده‌های مختلف، پیشکسوتان، بانوان و معلولان، والیبال و بسکتبال و برگزاری مسابقات جام پرچم در هشت رشته ورزشی از مهمترین برنامه های ورزشی در سال جاری است.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز، وی با اشاره اینکه تیم‌های پایه تراکتور و مس سونگون به صورت رایگان از امکانات ورزشی شهرداری استفاده می‌کنند، گفت: با حوزه های بسیج و دانشگاه تبریز در خصوص برگزاری مسابقات همکاری مستقیم داریم.
همچنین پیشنهاد متمم و تکمیلی نرخ سرویس مدارس سال تحصیلی جدید مصوب کارگروه ماده ۱۸ سرویس مدارس متشکل از نماینده آموزش و پرورش، نماینده شهرداری و نماینده اولیا پس از بررسی در صحن علنی شورای اسلامی شهر به تصویب رسید.
نامه مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی در خصوص پیشنهاد متمم و تکمیلی نرخ سرویس مدارس سال تحصیلی جدید صبح امروز در یکصد و پنجاهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تبریز، بررسی و با لحاظ الزاماتی مبنی بر نظارت از سوی آموزش و پرورش به تصویب رسید.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: اگر در کارگروه ماده ۱۸ سرویس مدارس، نمایندگان شهرداری، آموزش و پرورش، اولیا و شرکت‌های حمل و نقل توافقی انجام دهند، ما آن را قبول می‌کنیم.
شهرام دبیری افزود: نباید اجازه دهیم رانندگان خودکار قیمت تعیین کنند و در کنار آن تعیین نرخ میدانی را نیز قبول نمی‌کنیم.
رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر با اشاره به اینکه این کمیسیون در این خصوص مصوبه‌ای نداشت، گفت: مصوبه قبلی شورای اسلامی شهر برای تعیین نرخ کرایه سرویس مدارس باید در صحن علنی شورای اسلامی مطرح و در صورت موافقت اصلاح شود.
روح‌الله رشیدی افزود: مفهومی به نام نرخ میدانی را به رسمیت نمی‌شناسیم و شهرداری باید از امضای هر نوع صورت‌جلسه که لفظ نرخ میدانی دارد، پرهیز کند.
رئیس کمیسیون تحقیق، نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر نیز در این ارتباط گفت: بعد ازمصوبه قبلی شورای اسلامی شهر دادستانی و فرمانداری شهرستان به این موضوع ورود کردند و مقرر شد نرخ میدانی مبنای قیمت گذاری نباشد.
روح‌الله دهقان‌نژاد افزود: در حال حاضر شرکت‌های حمل و نقل، دانش آموزان و مدارس بلاتکلیف مانده‌اند و از طرف سازمان تعزیرات حکومتی نیز پیگیر این موضوع هستند که قیمت‌ها به واقعیت نزدیک باشد.
وی ادامه داد: مصوبه امسال، مبنای قیمت‌گذاری سال بعد خواهد بود و امیدواریم هم شورای اسلامی شهر و ماده ۱۸ در تعیین نرخ منطقی عمل کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در این جلسه اظهار کرد: می‌خواهیم موضوع سرویس مدارس را ضابطه‌مند کرده و در چارچوب قانون تصمیم‌گیری کنیم.
وی افزود: موضوع سرویس مدارس، موضوعی فرابخشی وظیفه آموزش و پرورش است ولی قانون دیگر نهادها مخصوصا شهرداری را ملزم به ورود جدید این حوزه کرده است که ضرورت دارد قبل از آغاز سال تحصیلی جدید تصمیم‌گیری شود.
وی خاطرنشان کرد: در مورد تعیین کرایه سرویس مدارس در ماده ۱۸، قانونگذار هم توان مالی شهروندان و هم شرایط سرویس‌های ارائه دهنده خدمات حمل و نقل را در نظر گرفته است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر نیز در این رابطه اظهار کرد: اگر می‌خواهیم مشکلات سال گذشته در حوزه سرویس مدارس پیش نیاید، باید نگاه واقع‌بینانه‌ و نرخ ثابتی داشته باشیم.
یاسین بجانی افزود: نگاه ما باید به این موضوع منطقی باشد و دادستان تبریز نیز بر اجرایی شدن نرخ مصوب شورا تأکید دارند.
وی اضافه کرد: بیشترین مشکل ما در مدارس دولتی و مینی‌بوس‌های فعال در این مدارس است که لازم است یک بسته حمایتی نیز برای آنها تعریف کنیم.
وی تأکید کرد: تلاش کنیم با رأی به پیشنهاد کارگروه ماده ۱۸ سرویس مدارس، بحث نرخ میدانی کلا جمع‌آوری شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این رابطه گفت: دو سوم نرخ شهریه‌ای که مدارس اخذ می‌کنند به رانندگان می‌رسد و یک سوم آن به حساب آموزش و پرورش واریز می‌شود.
حجت‌الاسلام و المسلمین رسول برگی افزود: پیگیری یک سوم نرخ شهریه مدارس بودیم که گفتند برای بیمه‌ هزینه می‌شود، در حالی که بیمه‌نامه‌ای ارائه نشده است.
در نهایت پس از بحث و بررسی نامه مدیرکل آموزش و پرورش استان مبنی بر پیشنهاد متمم و تکمیلی نرخ سرویس مدارس سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ با هفت رأی موافق شورای اسلامی شهر به تصویب رسید.
انتهای پیام/

پژوهشیار