رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور؛

اتفاقات جدی در امور قرآنی با برنامه های مردمی محقق می‌شود

1402/06/01 - 16:17 - کد خبر: 98652
علی تقی زاده

نصر: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور با اشاره به اینکه تقویت جریان حفظ موضوعی راهبرد اصلی قرآنی شدن فضای جامعه است، گفت: اما باید توجه داشت که اتفاقات جدی و خوب در امور قرآنی با برنامه های مردمی محقق می‌شود.

به گزارش نصر، حجت الاسلام علی تقی زاده روز چهارشنبه در جمع کارشناسان و رابطین قرآنی آذربایجان شرقی، قرآنی شدن جامعه را از الزامات تحقق تمدن نوین اسلامی مورد تاکید رهبری دانست و افزود: بر همین اساس سند راهبردی سازمان دارالقرآن الکریم با رویکرد آموزش همگانی، تعلیمی و تربیتی تدوین و به سازمان تبلیغات اسلامی ارائه شده است.
وی اظهار کرد: یک مشکلی ریشه ای در فضای قرآنی در طول هزاران سال پس از دوران غیبت داریم و آن عدم شکل گیری نسبت با کلام الهی است که هم در خود این کتاب آسمانی و هم در بیانات ائمه بر آن تاکید شده است و اگر این نسبت به درستی شکل نگیرد، مخاطب از فیوض قرآنی بهره مند نخواهد شد.
حجت الاسلام تقی زاده ادامه داد: بنا به آیات قرآنی اگر جامعه حس خشیت نسبت به قرآن پیدا کند، آموزه های این کتاب آسمانی نیز بر قلوب مردم خواهد نشست و پیشداران این موضوع علما هستند و اگر چنین شود همانگونه که مراسم و برنامه های مرتبط با اهل بیت (ع) همچون عید غدیر و عزاداری های محرم توسط خود مردم و با شکوه و عظمت خاص اجرا می شود، فعالیت های قرآنی نیز در سطح جامعه و بین اقشار و آحاد مختلف تجلی و تسری خواهد یافت.
وی بر لزوم منتج شدن فعالیت های این حوزه به تدبر و فهم قرآنی تاکید کرد و ادامه داد: در مدیریت فعلی سازمان تبلیغات اسلامی بیشترین توجه به این موضوع شده و تسری این رویکرد به همه بخش ها منوط به فعالیت های سازمان دارالقرآن الکریم به ویژه در سطح استان ها و شهرستان هاست.
حجت الاسلام تقی زاده اضافه کرد: صرف رایزنی ها نمی تواند منجر به رقم زدن اتفاقات و اقدامات جدی در حوزه امور قرآنی شود و بر همین اساس پیگیر طرح و اقدامی در مقیاس برنامه های مردمی چون مراسم غدیر برای اجرا در افق قرآنی کشور هستیم و بهره گیری از ظرفیت های مردمی می تواند محرکی جدی در این زمینه باشد.
وی با اشاره به اقدامات و سنت های حسنه قرآنی نهادینه شده در آذربایجان شرقی مثل تجلیل از حفاظ و یا برگزاری جلسات ماهانه مجمع پیشکسوتان قرآنی، گفت: در زمینه صدور مجوزهای قرآنی نیز با همه محدودیت ها تلاش کرده ایم تحولی جدی در این فرآیند به ویژه از جهت کاهش زمان و پیچیدگی صدور مجوزها رقم زنیم و البته موضوع واگذاری مجوزهای قرآنی به خود استان ها نیز به صورت آزمایشی و در سطح چند استان در حال اجراست.
حجت الاسلام تقی زاده اعلام کرد: طبق سند راهبردی دارالقرآن، طرح تربیت پنج هزار حافظ موضوعی برای پنج سال آینده به سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شده و برپایی کارگاه های قرآنی با محوریت سبک زندگی اسلامی نیز در سند راهبردی سازمان مورد توجه جدی است.
وی افزود: تشکیل صندوق حمایت از فعالیت های قرآنی نیز از دیگر موضوعات مورد پیگیری است تا از این طریق زمینه تسهیل حداقلی امور مالی برای تشکل های قرآنی را فراهم کنیم اما باید توجه داشت که طبق فرموده رهبری مساجد پایگاه های اصلی فعالیت های قرآنی هستند و باید با تغییر رویکردهای غالب از این بستر برای توسعه امور قرآنی با کمترین هزینه ها استفاده کرد.
حجت الاسلام تقی زاده گفت: در کنار فعالیت های کلی استان ها به دنبال تعریف یک پروژه اختصاصی قرآنی برای هر استان هستیم و حمایت های ویژه و جداگانه ای از این پروژه ها که مبتنی بر ظرفیت ها و استعدادهای هر کدام است، انجام خواهد شد.
انتهای پیام/

پژوهشیار