بازدید خبرنگاران از تونل انرژی تبریز/
تونل انرژی تبریز کلید نجات شهر از بحران برق
1402/05/23 - 17:18 - کد خبر: 98130
نصر: تونل انرژی تبریز که در ایدلو آغاز و در میدان ساعت پایان میابد، به عنوان یکی از پروژههای مهم این کلانشهر به شمار میرود که فقط در چند شهر بزرگ کشور در حال اجراست و هدف این پروژه تامین برق مورد نیاز بافت مرکزی تبریز و وداع با کابل های هوایی برق است.
به گزارش نصر، جمعی از خبرنگاران صبح امروز با همکاری شرکت توزیع برق منطقه آذربایجان به بازدید از آخرین وضعیت روند اجرایی تونل انرژی خیابان ایدهلو رفتند.
طول این تونل که اولین تونل انرژی آذربایجان شرقی است، چهار کیلومتر و قطر آن سه و نیم متر بوده و با بهره برداری از این طرح برق تبریز به شکلی ایمن تامین خواهد شد.
منصور راحیمی مدیر پروژه های خطوط انتقال برق منطقه اذربایجان با بیان اینکه این پروژه در راستای تامین برق مطمئن و پایدار تبریز و ارتقا سطح ولتاژ اجرا می شود، گفت: سال ۹۳ با بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی اقدام به خرید کابل های برق مورد نیاز پروژه کردیم و سال ۹۶ عملیات این پروژه با بودجه ای ۷۰ میلیاردی در حال اجراست و پیش بینی می شود تا اتمام پروژه مبلغی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شود.
وی اضافه کرد: این تونل ورود و خروج تغذیه مناطق ایدلو و مرکزیت شهر را بر عهده دارد و تا پایان سال حفاری آن اتمام می شود و دهه فجر سال اینده اماده بهره برداری است، همچنین سیستم های اتش و سرقت و ایمن سازی لازم انجام می شود.
در ادامه خبرنگاران از دیگر پروژه های تامین برق بافت مرکزی تبریز بازدید کردند و پروژه خط کابلی ۱۳۲ کیلو ولت گلستان به خاقانی نیز در زمره این پروژه ها بود.
این گزارش حاکی است، بافت مرکزی تبریز با دو کابل شهری تغذیه می شود و عمر مفید تجهیزات محدود است و اکنون بعد از ۴۰ سال اسفاده از این زیرساخت، نوسازی اغاز شده است.
پروژه خط کابلی ۱۳۲ کیلو ولت گلستان به خاقانی که به همت شرکت پارس ساختار و همکاری شرکت توزیع برق آذربایجان در حال اجراست، با توجه به نیاز برق، افزایش مصرف و نجات شهر از بحران جدی طراحی شده است.
با توجه به ترافیک موجود در مرکز شهر روش حفاری این پروژه به صورت افقی جهت دار است که سومین پروژه در کشور است .
شرکت پارس ساختار با طراحی این خطوط از تکنولوژی ویژه لوله گذاری استفاده کرده است که قابلیت جایگذاری کابل در صورت اسیب وجود دارد.
این گزارش می افزاید، این پروژه از گلستان به خاقانی و سپس تا ستارخان و شبکه رینگ تبریز ادامه خواهد داشت.
لازم به ذکر است، اجرای این پروژه هزینه ای بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان دارد که مناسب تر از تونل است و هشت ماه از اتمام پروژه مانده است.
انتهای پیام/