خبر/
تشریح آخرین وضعیت پروژهها و برنامههای تبریز توسط شهردار
1402/05/19 - 11:01 - کد خبر: 97861
نصر: شهردار تبریز با بیان اینکه یکی از مشکلات ما، نبود تعریف روشن و دقیق از سرمایه گذاری است، گفت: سرمایه گذاری صرفا اختصاص بودجه از شهرداری برای اجرای پروژههای شهری نیست که در این راستا مقرر شده تا اشکال جدیدی از سرمایه گذاری در همایش بین المللی سرمایه گذاری تبریز معرفی شود.
به گزارش نصر، یعقوب هوشیار پنجشنبه ۱۹ خرداد در جمع خبرنگاران، با تاکید بر اینکه سلامت روحی و جسمی شهروندان، اولویت اصلی شهرداری است، اظهار کرد: حذف نمک پاشی چندین هزار تنی سال گذشته در راستای حفظ محیط زیست و سلامت شهروندان انجام گرفته و از ابتدای سال تاکنون نیز حتی یک روز هوای ناسالم در تبریز نداشتیم.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه با اشاره به اقدامات شهرداری در حوزه حمل و نقل عمومی، گفت: طی ۱۰ سال گذشته در مجموع ۵۱ دستگاه اتوبوس برای تبریز خریداری شده بود و ما باید این نقص چندین ساله را پوشش میدادیم که این اقدام نیز نیازمند حوصله و همت جمعی است. در راستای جبران این کمبود در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ دستگاه به ناوگان حمل و نقل عمومی تبریز اضافه کردیم و امسال نیز برنامه داریم تا حداقل ۱۵۰ دستگاه افزوده شود.
وی با اشاره به بکارگیری یکصد راننده جدید در ناوگان حمل و نقل عمومی و جذب یکصد راننده دیگر به زودی، افزود: تعداد یکصد دستگاه اتوبوس در سطح شهر فعال شده که اغلب آنها در مسیر اتوبوسهای سریع السیر تبریز به کار گرفته شدهاند. با افزوده شدن ۵۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی شهر، بخش عمدهای از مشکلات این حوزه حل خواهند شد؛ تعداد یک هزار و دستگاه تاکسی شهری نیز با تصویب تسهیلات ۱۲۰ میلیونی با تاکسیرانان در سال گذشته نوسازی شدهاند.
هوشیار در تشریح وضعیت متروی تبریز، اظهار کرد: فاز دو خط یک متروی تبریز تکمیل شده و برخی نواقصات مانده که به زودی رفع خواهند شد. عملیات تکمیل خط دو نیز فعال شده و خط سه را هم شروع کردیم. بیش از چهارهزار میلیارد تومان اعتبار علاوه بر فاینانس، از سوی شورای شهر تبریز برای تکمیل متروی تبریز تصویب شده است.
وی افزود: خط یک متروی تبریز در سال گذشته روزانه ۱۷ الی ۱۸ هزار نفر را جابه جا کرده ولی این رقم باید حتما به یکصد هزار نفر برسد که در این راستا پیشنهاد کردیم تا با برخی تشویقها از جمله تردد رایگان دانش آموزان شاهد افزایش استفاده شهروندان از مترو باشیم.
وی با اشاره به دیدار اعضای مدیریت شهری تبریز با شهروندان، گفت: تعداد ۳۷ قرار خدمت و یکصد ملاقات مردمی در دوره مدیریت جدید شهری برگزار شده و در خلال آنها، بخشی از مشکلات حل و بخش دیگر نیز در دست اقدام است. با توجه به سیاست گذاری شورای شهر در سال جدید و رویکردهای مطلوب در این خصوص نیز بودجه ۲۰ هزار میلیارد تومانی شهرداری در سالجاری تصویب و در دست تحقق است.
شهردار تبریز در ادامه از برگزاری کنگره ۱۰ هزار شهید آذربایجان، همایش سرمایه گذاری بین المللی در ۱۵ آبان ماه سالجاری برای معرفی شهر تبریز به دنیا، همایش زنده نامان در بهمن ماه و همایش جاده ابریشم خبر داد.
وی در خصوص نگاه شهرداری به حوزه سرمایه گذاری، افزود: سازمان سرمایه گذاری شهرداری تبریز احیا شده و قسمت عمدهای از مسائل و مشکلات مربوطه نیز حل شده است و اوج این کار نیز در همایش ۱۵ آبانماه خواهد بود تا بتوانیم رویکرد جدید اقتصادی شهری را تعریف کنیم. نگاه ما در این همایش، صرف مدیریت شهری نبوده و ظرفیتهای سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، مجموعههای دانش بنیان، صنایع و حتی ظرفیتهای سایر استانها نیز معرفی میشوند. تعداد ۱۰ الی ۲۰ شرکت دانش بنیان نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
وی با تاکید بر اینکه سرمایههای بسیاری در استان و کشور ما وجود دارد که بایستی این جریانهای مالی به طرف تولید و اشتغال سوق یابند، افزود: تعداد ۱۰ الی ۲۰ نفر از شخصیتهای برجسته تبریز نیز در راستای برندیگ این شهر در همایش بین المللی سرمایه گذاری معرفی خواهند شد.
سرمایه گذاری یکصد میلیارد تومان شهرداری در صندوق ذخیره سازی
هوشیار با اشاره به تشکیل صندوق ذخیره سازی سرمایه گذاری شهرداری، ادامه داد: تا سه درصد از درآمدهای نقدی شهرداری در این صندوق قرار گرفته و سرمایه گذاری میشود. از ابتدای سالجاری تاکنون مبلغ یکصد میلیارد تومان از طریق این صندوق سرمایه گذاری انجام گرفته و قرار است تا در سالهای آتی برای سرمایه شهری در جهت اجرای پروژهها صرف شود.
وی با اشاره به تلاش شبانه روزی همکاران در حوزه تنظیف شهری، اظهار کرد: امسال دو پیمانکار در حوزه پسماند تعیین تکلیف شده و طی سه ماه آتی رویکردهای جدید شهرداری در حوزه پسماند دیده خواهد شد و شاهد کاهش زبالههای شهری خواهیم بود. متاسفانه در کنار بالا بودن هزینه نگهداشت شهری، بر روی فرهنگسازی در این حوزه نیز کاری انجام نگرفته که نشاندهنده ضعف شهرداری است.
راه اندازی شهربازی در نقاط مختلف تبریز
وی با اشاره به وضعیت انتقال لونا پارک ائل گلی تبریز، گفت: در این خصوص با محدودیت ثبت جهانی مواجه بودیم و باید این لونا پارک جمع آوری میشد و البته یکسری پیچیدگیهایی داشت که این روند در حال طی کردن است. اکنون تعدادی مکان برای احداث شهربازی در تبریز شناسایی شده و امسال در تعدادی از نقاط مختلف شهر راه اندازی خواهد شد.
شهردار تبریز با اشاره به تعریف شدن بیش از یک هزار پروژه شهری در سال ۱۴۰۲، اظهار کرد: یکی از نقاط قوت شورای شهر فعلی، ساماندهی نیروی انسانی شهرداری است. چارچوبهای تعریف شده شورا در قالب نیروی انسانی طی ۱۶ ماه گذشته اجرا شده که باعث فراخ خاطر مدیران شهرداری شده است.
وی با اشاره به مشکل سد معبر در سطح شهر، اظهار کرد: موضوعات فرهنگ شهری با چکش کاری و برخورد سخت و محکم حل نمیشوند. بخشی از این سد معابر سطح شهر، بحث تامین معیشت خانوادههای کم برخوردار است و در این راستا به صورت دست به عصا حرکت میکنیم و کرامت انسانی تک به تک این شهروندان برای ما مهم بوده و در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز تدابیری برای ساماندهی آنها گرفته شده است.
وی در خصوص سد معبر وانت بارها، خاطرنشان کرد: بحث وانت بارها، غالبا بحث معیشت نیست زیرا این وانت بارها روزانه درآمدهای بالای چندین میلیونی دارند و اغلب هم اجناس نامناسب دست مشتری میدهند و پیگیر هستیم تا این مشکل نیز حل شود.
هوشیار، وجود سگهای بلاصاحب را یکی از دغدغههای جدی شهر عنوان کرد و افزود: تعداد این سگهای بلاصاحب طی ماههای اخیر افزایش یافته است. ما حافظ و مدافع حقوق حیوانات هستیم ولی نباید حضور آنها در زندگی رومزه مردم دخالتی ایجاد کند. از ابتدای سالجاری در منطقه چهار تبریز تعداد ۴۷۰ قلاده سگ زنده گیری شده است.
وی تایکد کرد: زنده گیری، عقیم سازی و رهاسازی آنها در بدنه شهرداری، هزینه دارد. سال گذشته مرکز نگهداری سگهای بلاصاحب راه اندازی شده و اکنون ۷۰۰ سگ در این مرکز نگهداری میشوند. سگهای بلاصاحب بعد از زنده گیری، عقیم سازی شده و پس از طی پروسه مربوطه، رهاسازی میشوند.
افزایش بی رویه سگها، امنیت روانی خانوادهها را برهم میزند
وی با بیان اینکه افزایش سگهای بلاصاحب موجب اخلال در امنیت روانی جامعه شده است، تاکید کرد: تعدادی از شهروندان اقدام به غذا دادن به سگها میکنند در حالی که باید بدانند، افزایش بی رویه سگها، امنیت روانی خانوادهها را برهم میزند.
شهردار تبریز در خصوص انتخاب «دبیری» به عنوان رئیس جدید شورای شهر تبریز، افزود: هر عضو شورای شهر به لحاظ قانونی، جایگاه هم رده با رئیس شورا دارد و هیچ عضوی، کمترین اختیاراتی از رئیس شورا در حوزه سیاست گذاری و نظارت ندارد. رئیس شورا، تنظیم کننده و اداره کننده جلسات شورا است. بنده نیز هیچ نظر متفاوتی برای هیچ یک از اعضای شورا نداشتم و نخواهم داشت.
وی در خصوص دخالت اعضای شورای شهر در انتصابات نیز گفت: حتی یک مورد انتصابات شهرداری بر اساس فشار اعضای شورا نبوده است و نه تنها بنده دخالت در این خصوص را قبول نمیکنم بلکه حتی خود اعضای شورا هم در این خصوص مداخلهای نداشتهاند.
با تغییر جدید رئیس شورای شهر، اتفاق خاصی نیفتاده است
وی ادامه داد: شورای شهر، مرجع مشترک تنظیم کننده مدیریت واحد شهری است و شان شورا، مدیریت کلان شهری و بالاتر از شهرداری است و تمامی دستگاههای شهری باید پاسخگوی شورا باشند. با تغییر جدید رئیس شورای شهر، اتفاق خاصی نیفتاده و وظیفه ما هم تلاش شبانه روزی بوده و از نظارت بیشتر و موثر شورا استقبال میکنیم.
هوشیار با اشاره به تملک و احیای چندین قنات و راه اندازی چاههای جذبی در تبریز، افزود: سرانه فرهنگی و ورزشی در مناطق کم برخوردار تبریز پایین بوده و ارتقای این سطوح از جمله برنامههای شهرداری در سالجاری است.
وی در خصوص وضعیت ترافیک شهری تبریز اظهار کرد: ترافیک سنگین در تعدادی از زمانها و برخی مکانهای خاص تبریز شکل میگیرد که توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و متروی خط دو شهر که از هسته مرکزی عبور میکند، ترافیک هسته مرکزی تبریز را حل خواهد کرد. بخشی از ترافیک سنگین شهر نیز به خاطر تعدد مراکز درمانی و حیطه پزشکی در برخی نقاط شهر از جمله خیابان ۱۷ شهریور است که طی برخی تعاملات با دانشگاه علوم پزشکی تبریز مقرر شده تا نسبت به انتقال این مراکز اقدام شود. نرم افزار «اپ تبریز» نیز جهت خروج و رسیدن هدفمند مردم به مقاصد خود در سطح شهر راه اندازی شده است.
وی در خصوص نظر شهرداری نسبت به بحث گازرسانی به بازار تاریخی تبریز، گفت: توسعه سیستم گرمایشی در بازار، علاوه بر گازرسانی، روشهای دیگری نیز دارد. هرچند که آتش نشانی یک مجموعه تعیین کننده در این خصوص نیست و متولی بازار نیز اداره کل میراث فرهنگی بوده و ما تابع این نهاد هستیم اما قطعا بازار تاریخی تبریز برای ما مهم و یک برند برای شهر ما است.
انتهای پیام/