یادداشت/
شوک تازه به سازمان متولی برنامه ریزی در آذربایجان شرقی
1402/05/18 - 22:42 - کد خبر: 97841
نصر: سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی، به عنوان مهم ترین نهاد متولی سیاست گذاری اقتصادی در این استان مهم واستراتژیک، در روزی که تب تابستانی هوا در مرداد ماه اوج گرفته بود، با محمد فرشکاران که از ماه ها قبل زمزمه جدایی اش به گوش می رسید، خداحافظی کرد و حیدر فتح زاده که طی ۲۵ سال اخیراز سطوح کارشناسی تا مدیریتی را در این سازمان تجربه کرده، سکان هدایت نهاد متولی برنامه ریزی و بودجه استان را در دست گرفت.
محمد فرشکاران در طول دوره کوتاه مدیریت خود، سند تدبیر توسعه استان را که بر اساس الگوی هسته های کلیدی توسعه، در دولت قبل بدون اتکا به اعتبارات دولتی وبا استفاده از ظرفیت هاو توانمندی های بخش خصوصی تدوین شده بود، بوسید و کنار گذاشت و البته جایگزینی هم برای این سند مهم که بهتر از آن باشد، ارایه نکرد و رفت.
حیدر فتح زاده، دانش آموخته جامعه شناسی و جمعیت شناسی و هر سه مقطع تحصیلی خودرا تا سطح دکتری در دانشگاه شیراز طی کرده است. سازمان مدیریت وبرنامه ریزی استان آذربایجان شرقی با بدنه کارشناسی قوی از بهترین دانش آموختگان دانشگاه های کشور در رشته های علوم اقتصادی ، مدیریت، آمار و رشته های فنی و علوم مختلف انسانی که در معاونتهای چند گانه این سازمان مشغول به فعالیت هستند، به عنوان مغز متفکر دستگاه های اجرایی، سکاندار برنامه ریزی و توسعه استان است، کارشناسان قدیمی این سازمان، برخی ناملایمات در طول دو دهه گذشته، از جمله انحلال و ادغام در استانداری و مهاجرت اجباری برخی همکاران خود به دستگاه های اجرایی را همراه با چاشنی بی ثباتی درون وبرون سازمانی تجربه کرده اند، اما همواره به یک اصل اساسی پایبند بوده و آن این که نهاد توسعه و برنامه ریزی تعطیل بردار نیست و نخواهد بود.
فرشکاران دی ماه ۱۴۰۰ وقتی از تهران به تبریز آمد، با جابه جایی های عجولانه و غیر کارشناسی در معاونت های تخصصی این سازمان که سالها ی متمادی دست نخورده مانده بود، مخصوصا با سنت شکنی در انتصابها و جابه جایی نفرات همه را انگشت به دهن گذاشت، به طور مثال فردی که سالها در معاونت بودجه مو سفید کرده بود ، اجبارا در دوره مدیریت وی به معاونت آمار واطلاعات یا مالی و پشتیبانی نقل مکان کرد، در حالی که سالها در واحد قبلی تجربه وتخصص کسب کرده بودو حالا می بایست در یک شغل غیر تخصصی و تازه از نو شروع به کار می کرد.
حال باهمه این واقعیت هاو در آستانه اجرای برنامه هفتم توسعه که نقشه راه نظام برنامه ریزی کشور در پنج سال آینده توام با امیدها و بیم های خاص خود است، امید می رود روح تازه ای درکالبد نهاد توسعه و برنامه ریزی استان دمیده و عقب ماندگی های گذشته با مشارکت کارشناسان خبره این سازمان و همراهی دستگاه های اجرایی دیگر جبران شود. آرزویی که سخت اما دست یافتنی است.
محمدرضا عزیزپور
انتهای پیام/