عضو سابق شورای شهر تهران؛

هیچ دولتی به صراحت "دولت روحانی" علیه محیط زیست فعالیت نکرده است

1398/09/27 - 14:20 - کد خبر: 9760
دولت روحانی

نصر: عضو سابق شورای شهر تهران گفت: در هیچ دوره‌ای، بی‌اعتنایی دولتها به محیط زیست به اندازه دو تا سه سال اخیر نبوده است، این موضوع اغراق و تعارف نیست و حتی در دوران جنگ و دولتهای بعد، هیچ کدام به این صراحت علیه محیط زیست فعالیت نکرده بودند.

به گزارش نصر به نقل از تسنیم، محسن پیرهادی  در گفت‌وگویی درباره عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه محیط زیست اظهار کرد: شعارها و وعده‌هایی که دولت تدبیر و امید مطرح کرد، صرفا در حد همان وعده و شعار باقی ماند و بنابر اظهارات صاحب نظران، رویکردی که دولت به ویژه در دوره دوم در پیش گرفته، هیچ همخوانی با محیط زیست ندارد و حتی مخرب است.
وی ادامه داد: به گواهی سخنان کارشناسان، در هیچ دوره‌ای، بی‌اعتنایی دولتها به محیط زیست به اندازه دو تا سه سال اخیر نبوده است؛ این موضوع اغراق و تعارف نیست و حتی در دوران جنگ و دولتهای بعد، هیچ کدام به این صراحت علیه محیط زیست و در جهت حمایت از پروژه‌های غیر محیط زیستی فعالیت نکرده بودند و نشانه بارز آن، تصویب یک‌باره تمام طرح‌های معطل ارزیابی در یک جلسه است یعنی حدود 160 تا 170 طرح در زمینه معدن و خط انتقال آب به آسانی تصویب شد!
عضو سابق شورای شهر تهران اضافه کرد: رویه مسئولان سازمان حفاظت در دولت روحانی از محیط زیست این بوده که طبق مصوبات قبلی و قوانین موجود، اگر در سازمان محیط زیست طرحی در کمیته ارزیابی، بیشتر از دو ماه معطل بماند، یعنی آن طرح قابلیت اجرا دارد! در حالی که هدف قانونگذار این بوده که در سازمان، طرحی معطل نماند، پس این اقدام، نقض غرض و تفسیر مخربی از یک مصوبه و یا قانون است؛ هیچ دولتی تاکنون این کار را نکرده است.
پیرهادی با اشاره به شعارهای دولت برای احیای دریاچه ارومیه گفت: هیچ تغییر محسوسی در این دریاچه اتفاق نیفتاده البته وضعیت این دریاچه بر اثر بارندگی‌های غیرعادی اسفند و بهار گذشته بهتر شد اما نمی‌توان گفت، این دریاچه را دولت احیا کرده است زیرا اولاً باران باعث بهتر شدن وضعیت آن شد و در ثانی دریاچه به سمت بهبود، جهت‌گیری نکرده یعنی در حد چندسانتی متر آب دریاچه بالا آمده و هنوز سطح آب آن، یک دهم تراز نرمال است بنابراین در این پروژه که بزرگترین شعار محیط زیستی آقای روحانی بود، شکستی مطلق اتفاق افتاده است؛ از سوی دیگر 2 تا 3 هزار میلیارد تومان برای این مسئله هزینه شده، در حالی که اگر فشار انسانی را از روی این دریاچه کم می‌کردند، احیا می‌شد و نیاز به صرف منابع مالی گسترده نبود.
وی متذکر شد: در این دولت، طرح‌هایی اجرا می‌شود که اساساً نه تنها ضد محیط زیست بلکه ضد امنیت ملی است، مصداق بارز آن، پروژه انتقال آب دریای خزر به سمنان است که تقریبا کل جمعیت سه استان در شمال و نمایندگان آن به همراه کارشناسان منابع طبیعی، مخالف این پروژه هستند و همین کفایت می‌کند برای اینکه دولت از چنین طرحی صرف نظر کند ضمن اینکه انتقال آب خزر، غیر اقتصادی هم عنوان می‌شود و در نهایت اگر این طرح عظیم اجرایی شود، 200 میلیون متر مکعب آب تامین خواهد شد، در صورتی که این میزان آب را می‌توان به راحتی با اصلاح روشهای آبیاری در استان سمنان تامین کرد.
عضو سابق شورای شهر تهران ادامه داد: از سوی دیگر باید توجه داشت، شیرین کردن آب دریا یکی از گران قیمت‌ترین فرآورده‌هاست و قیمت آن چندین برابر نفت و بنزین است.
پیرهادی یادآور شد: حسن روحانی، شعارش این بود که ما باید به جای سیاست عرضه، مدیریت تقاضای آب را در پیش بگیریم اما درست خلاف این مسئله عمل کرد و در حال حاضر میانگین مصرف آب در شهرهای ما بیش از کشورهای اروپای پرآب است! به نظر می‌رسد در پروژه‌های مخرب و بزرگ محیط زیستی، پولهای هنگفتی نهفته است و برای جابه‌جا کردن این پولها از محل بودجه عمومی، شرکتها و افرادی هستند که لابی کرده و می خواهند منفعتی ببرند.
انتهای پیام/

پژوهشیار