استاندار آذربایجان شرقی؛

جوانی جمعیت نیازمند مداخله هوشمندانه است

1402/05/11 - 23:22 - کد خبر: 97472
سردار عابدین خرم

نصر: استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر ترویج فرهنگ ازدواج آسان و فرزندآوری به عنوان سازوکار اصلی جوانی جمعیت، گفت: نیازمند مداخله هوشمندانه و اقدام جهادی برای جلوگیری از پیری جمعیت و افزایش نرخ باروری در جامعه هستیم.

به گزارش نصر، « عابدین خرّم » در جلسه ستاد جوانی جمعیت استان، موضوع تحدید نسل و پیری جمعیت را از جمله دغدغه‌های مقام معظم رهبری دانست و گفت: ایشان بارها تلاش برای افزایش نسل و جوان شدن نیروی انسانی و حمایت از خانواده را به عنوان یکی از ضروری‌ترین وظایف مسؤلان و آحاد مردم بیان کرده‌اند.
وی اظهار داشت: با همه اقدامات قانونی، مصوبات مجلس و فعالیت های دولت، متاسفانه در حوزه جمعیت موفقیت زیادی نداریم و همچنان با روند کاهش موالید و افزایش پیری جمعیت مواجه هستیم.
خرّم تاکید کرد: در این شرایط نیازمند مداخله هوشمندانه و اقدام جهادی از سوی دولت و سیاست‌گذاران حوزه جمعیت هستیم تا بتوانیم از کاهش نسل فعال و پویا و مولد و پیری جمعیت که یک تهدید راهبردی برای کشور است جلوگیری کنیم.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به سیاست‌های تنظیم خانواده در اواخر دهه ۶۰، گفت: این سیاست‌ها میزان باروری را در کشور کاهش داد و نرخ رشد جمعیت از ۳.۹ درصد در سال ۶۵ به ۲ درصد در سال ۷۵ رسید و امروز این نرخ یک درصد است که زنگ خطری برای آینده جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه تک فرزندی یا حداکثر ۲ فرزندی الگوی ایده آل خانواده ایرانی شده است که کاملا با فرهنگ و گفتمان دینی ما مغایرت دارد.
خرّم با اشاره به اینکه استان آذربایجان شرقی هم با کاهش نرخ جمعیت و نیروی فعال کار مواجه است، گفت: متاسفانه در حوزه جمعیت به جز شهرستان چاراویماق در دیگر شهرستان‌ها وضعیت خوبی نداریم که یک هشدار برای تمام مسئولان است تا فکری اساسی برای تحول در این حوزه کنند.
وی تاکید کرد: لازم است با استفاده از تمام ظرفیت های استان و سیاست های قانونی به‌ ویژه فرهنگ‌سازی برای ازدواج آسان و فرزند آوری با تسهیل شرایط اقتصادی در این زمینه تحول ایجاد کنیم.
محمداسماعیل اکبری، مشاور وزیر بهداشت نیز در این جلسه به تشریح قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و وظایف مسئولان دراین حوزه پرداخت.
تعداد سالمندان استان طی سال‌های گذشته افزایش یافته و از ۴.۹ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۱۲.۹ درصد در سال ۱۴۰۱ رسید.
انتهای پیام/

پژوهشیار