مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان اعلام کرد
اجرای طرح «مدرسه تابستانه مهارت» در آذربایجان شرقی
1402/04/31 - 09:47 - کد خبر: 96798
نصر: مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی گفت: با اجرای طرح «مدرسه تابستانه مهارت» با همکاری مجموعههای فرهنگی، پایگاههای بسیج، مساجد و امامزادگان که محل رفت و آمد چهرههای فرهنگی استان هستند، میخواهیم تلفیقی از فرهنگ مهارت را جا بیندازیم و بتوانیم آینده سازان جمهوری اسلامی ایران را از امروز برای ورود به بازار کار آماده کنیم و مسیر شغلی و تحصیلی آنها را رقم بزنیم.
علی مشایخی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: اداره کل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی به تبعیت از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، آموزشهای مهارتی را با رویکرد مهارت محور، خلاق و اشتغال بنیان به تمامی مردم استان در مراکز دولتی و آموزشگاههای آزاد، آموزش در محیط کار واقعی چون اصناف و بنگاههای اقتصادی و آموزش جوار کارگاهی سراسر استان ارائه میکند.
وی افزود: این آموزشها در راستای ایجاد فرصتهای اشتغال و آماده سازی نیروهای متعهد، متخصص و ماهر جهت ورود به بازار کار و بنگاههای اقتصادی ارائه میشود تا افراد بتوانند بخشی از مسائل و مشکلات معشیت و زندگی خود را حل کنند و به درآمد برسند.
وی ادامه داد: امروزه حلقه مفقوده برای ایجاد اشتغال و فرصتهای شغلی جوانان، مسئله مهارت و مهارت آموزی است. هر کسی که در این جامعه، مهارت انجام کاری را داشته باشد، قطعا بیکار نخواهد ماند و با یک فرصت شغلی خواهد توانست در قالب ایجاد کسب و کارهای خرد و نوپا و یا بنگاههای اقتصادی، شغلی را آغاز کرده و درآمدزایی کند.
مشایخی با بیان اینکه جنس بیکاری در استان ما از نوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، نخبگان و افراد صاحب علم و متخصص است، اظهار کرد: مراکز آموزش فنی و حرفهای، محلی برای ارتقای مهارت و تجهیز افراد به سلاح مهارت است که میتواند فرصتی برای ورود به بازار کار ایجاد کند.
وی در خصوص برنامههای سازمان فنی و حرفهای برای دانش آموزان، گفت: خانوادههای عزیز میتوانند فرزندان خود را در قالب طرحهای مختلف آموزش فنی و حرفهای به مراکز ما بفرستند تا با استفاده از آموزشهای مهارتی، آنها را برای آینده شغلی خود آماده کنند.
وی افزود: یکی از طرحهایی که در سازمان فنی و حرفهای کشور با اولویت شورای عالی اشتغال در سال ۱۴۰۲ به امضای ریاست جمهور و وزیر کار رسیده است، بحث ایجاد «مدرسه تابستانه مهارت» است. این مدرسه با هدف غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در دو رده سنی ۱۲ تا ۱۵ سال و ۱۵ تا ۱۸ سال با بهره گیری از ظرفیت آموزشگاههای آزاد و مراکز دولتی اجرا میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: زیبایی طرح مدرسه تابستانه مهارت، آنجا است که مساجد، پایگاههای بسیج، امامزادگان و مجموعههای فرهنگی و مذهبی استان نیز پای طرح آمده و ظرفیت خود را برای آموزشهای مهارتی و ارتقای توانمندیهای شغلی دانش آموزان در دو رده سنی پای کار آوردند.
وی ادامه داد: یکی از مکانهایی که توانستیم از آن بهره برداری خوبی در این زمینه داشته باشیم، مساجد مهارت محور است؛ مساجدی که طرحهای تابستانه داشته و آنها را در قالب استانداردهای فنی و حرفهای با استفاده از کارگاهها و مربیان فنی و حرفهای و یا مربیان برون سازمانی برگزار میکنند. یکی از مجموعههای فرهنگی مذهبی تبریز که تجربه بسیار خوبی نیز در راستای اجرای این طرح به دست آوردیم، امامزاده سیدحمزه است که آموزشهای فنی و حرفهای تحت تفاهم نامهای بین اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و اداره کل فنی و حرفهای استان ارائه شده است.
وی تاکید کرد: تمامی آموزشها در طرح مدرسه تابستانه مهارت به صورت رایگان بوده و حتی آموزشگاههای آزاد نیز بنابر دغدغه خود در راستای مسئولیتهای اجتماعی به صورت رایگان پای طرح آمدهاند و این امر باعث شده است تا گستره چتر مهارتی برای رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال افزایش یابد.
مشایخی در خصوص طرح اردوهای راهیان پیشرفت نیز اظهار کرد: بنا بر دستور استاندار، اردوهای راهیان پیشرفت در قالب طرح مدرسه تابستانه مهارت پیش بینی شده که به عنوان طرح «ایران مهارت» نامیده میشود. این طرح مخصوص دانش آموزان ۱۲ تا ۱۵ ساله است که به خاطر شرایط جسمی و سنی شاید امکان حضور در کارگاههایی که نیازمند شرایط ایمنی بالا هستند، نداشته باشند.
وی افزود: در اردوهای راهیان پیشرفت، دورههای آشنایی با آموزشهای مهارتی، اشتغال و بنگاههای اقتصادی را پیش بینی کردیم که در این راستا دانش آموزان با مشارکت پایگاههای بسیج و بنگاههای اقتصادی استان سازماندهی شده و به بازدید از صنایع میروند و نسبت به توانمندی بنگاههای اقتصادی استان آشنا میشوند.
وی خاطرنشان کرد: این آشنایی باعث میشود تا دانش آموزان انگیزه یابند و مسیر شغلی خود را در آینده به سمت صنایع بیاورند. از سویی نیز هدف از برگزاری طرح مدرسه تابستانه مهارت، آشنایی دانش آموزان با یک مهارت و فن است و به این باور برسند که میتوانند.
انتهای پیام/