گزارش/

فناوری؛ تقابل سنت و مدرنیته

1402/04/25 - 18:59 - کد خبر: 96497
اینترنت

نصر: زمانی که از نوگرایی، کنار گذاشتن روش های قدیمی و به خدمت گرفتن تکنولوژی های جدید صحبت می کنیم، افرادی با تردید به این موضوع نگاه می کنند و به همین دلیل گذر از سنت به مدرنیته هیچ گاه کار آسانی نبوده است.

به گزارش نصر، افرادی که نسبت به فناوری ها روز و روش های ارتباطاتی امروزی بدبین هستند و به این سادگی ها حاضر به رها کردن روش هایی که سال ها به آن خو گرفته اند نیستند.
وقتی جزئی تر به لایه های مختلف جامعه نگاه میکنیم و نحوه استفاده آنها از ابزارهای مختلف ارتباطی و شبکه های اجتماعی را بررسی می کنیم، میبینیم صرفا در ظاهر، مدرن شده ایم و این موضوع باعث بروز مشکلات ریشه ای شده است و متاسفانه با ارائه نکردن تعریف دقیق از بسیاری ابزارها، باعث ایجاد چالش  شده ایم که نتوانستیم چراکه آموزش در کشور با سرعت نفوذ ابزارهای هوشمند فرسنگ ها فاصله دارد.
روز ملی فناوری اطلاعات فرصتی شد تا نگاهی متفاوت به کاربرد ابزارهای مختلف هوشمند در سطح جامعه داشته باشیم و شاهد یک گپ عبور از سنت به مدرنیته باشیم که برای رفع آن نیازمند ارتقای فرهنگ عمومی و برگزاری آموزش های کاربردی برای عام مردم باشیم. 
این گزارش حاکی است، در محوریت همین موضوع مصاحبه ای با سرپرست فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری آذربایجان شرقی که پیش از این  یکی از 10 پژوهشگر برتر و پنج ايده‌پرداز برتر كشور و نیز کسب چندين مدال جهانی در حوزه فناوری‌های نوین در مسابقات بین‌المللی در کشورهای کرواسی، سوئیس، روسیه، لهستان و مالزی را در کارنامه افتخارات علمی خود دارد، داشتیم که این مقام مسئول به لزوم ارتقا فرهنگ مجازی عمومی اشاره کرد و گفت: باید با تلاش و برنامه ریزی فرهنگ مردم در استفاده از فناوری را بالا ببریم و گپ عبور از سنت به مدرنیته را با ارتقای فرهنگ عمومی از بین ببریم تا شاهد استفاده هرچه بهتر از ابزارهای هوشمند باشیم و همه بتوانند از خدمات آنلاین بهرمند شوند.
 

فرهاد شیدایی در گفتگو با نصر به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات با اشاره اینکه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیشران زندگی آینده است،‌گفت: بعد از انقلاب صنعتی در اروپا، پیشرفت های صورت گرفته و جوامعی که با این انقلاب هم پا شدند، هم اینک جوامع توسعه یافته هستند و کشورهایی که به این اتفاقات باور نداشتند در رسته جوامع عقب مانده جای گرفتند.
وی با بیان اینکه در عصر جدید هر کشوری که بتواند در عرصه فناوری اطلاعات فعال باشد در آینده جزو جوامع پیشرفته خواهد بود، افزود:مولفه های سیاسی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در حال تغییر هستند و فناوری اطلاعات می تواند پیشران خوبی برای توسعه باشد.
وی با اشاره به اینکه با ورود هوش مصنوعی در ده سال آتی با یک انقلاب فناوری جدید مواجه خواهیم شد، ادامه داد: تنها سه سال از تولد هوش مصنوعی میگذرد ولی تاثیرات آن و نفوذش بسیار بالاست، حتی تا جایی که ۲ هفته قبل در سازمان ملل هوش مصنوعی به خبرنگاران پاسخ می داد.
سرپرست فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه باید برای آگاه سازی خانواده تلاش کنیم و سواد اطلاعاتی جامعه را بالا ببریم، گفت: زمانی طرح های آموزشی داشتیم که در تبریز با عنوان شهروند الکترونیک طراحی شده بود و بسیار خوب بود، جا داریم برای افزایش دانش فناورانه عام مردم بیشتر به حوزه آموزش اهمیت دهیم.
وی اضافه کرد: مطالعات در کشورهای اروپایی به ما نشان داده است قبل از زیرساخت باید فرهنگ جامعه توسعه یابد، البته از طرفی حکمرانی دولت هم بسیار مهم است، نفراتی که در راس این موضوع در حوزه دولت الکترونیک هستند باید برنامه داشته باشند.
شیدایی با بیان اینکه در حال حاضر هند در زمینه هوش مصنوعی پیشرو ترین کشور است و متاسفانه فعلا ایران هیچ جایگاهی ندارد، افزود: هند از نرم افزار و برنامه نویسی به سرعت به سمت هوش مصنوعی تغییر موقعیت داده است البته ما در داخل کشور نیروی فعال و متخصص زیادی داریم که متاسفانه نادیده گرفته می شوند و این باعث مهاجرت نیروی متخصص میشود.
پژوهشگر، ایده‌پرداز و از نخبگان علمی کشور با بیان اینکه در موضوع دولت الکترونیک  پروژه های  خوبی داشتیم ولی با شکست مواجه شد، گفت: در روند رشد دولت الکترونیک در ۲۰ سال اخیر روند مساعدی نداشته ایم و این نشان می دهد نفراتی که در سازمان ها هستند و هم فناوری و هم مدیریت می دانند باید در راس امور قرار بگیرند اما  در سازمان ها مظلوم ترین نفرات پرسنل فناوری اطلاعات هستند.
سرپرست فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری آذربایجان شرقی اضافه کرد: مدیران ارشد سازمان ها باید به مقوله فناوری اطلاعات باور داشته باشند، سازمانی که به بحث چابک سازی اهمیت ندهد و به فناوری اطلاعات ارزش قائل نباشد، محکوم به شکست است.
وی اضافه کرد: کرونا با تمام مصایبی که داشت، مزیت مهم آن آشنا شدن عموم جامعه با فناوری بود، حتی اشخاص کهنسال هم با گوشی هوشمند و طرز استفاده با آن آشنا شدند.
شیدایی با بیان اینکه نفراتی که در راس حاکمیت هستند باید فناوری اطلاعات را درک کنند و اهمیتش را بدانند، گفت: تربیت نیروی متخصص چالش مهمی هست که باید به آن توجه شود.
وی در انتها به لزوم ارتقا فرهنگ مجازی عمومی اشاره کرد و گفت: باید با تلاش و برنامه ریزی فرهنگ مردم در استفاده از فناوری را بالا ببریم و گپ عبور از سنت به مدرنیته را با ارتقای فرهنگ عمومی از بین ببریم.
انتهای پیام/

پژوهشیار