معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد؛

درآمد ۶.۲ میلیارد دلاری ایران از محل جذب گردشگر

1402/04/22 - 17:39 - کد خبر: 96300
جلسه

نصر: معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بر اساس گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری، ایران در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار از جذب گردشگر ورودی درآمد کسب کرده است.

به گزارش نصر، علی اصغر شالبافیان روز پنجشنبه در هفتمین همایش چرم و کفش تبریز با بیان اینکه این میزان درآمد بیش از یک دهم صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته است، افزود: در سال گذشته از محل درآمدهای غیرنفتی ۵۰ میلیارد دلار درآمد کسب شد.
وی با اشاره به افزایش توجه به صنعت گردشگری در کشور، اظهار کرد: اگر این روند ادامه یابد، استان هایی مانند آذربایجان شرقی که در دهه اخیر در بحث سرمایه گذاری گردشگری نسبت به سایر استان ها پیشگام بوده اند، گردشگر بیشتری جذب خواهند کرد.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۳۶ هزار میلیارد تومان در زیرساخت های گردشگری آذربایجان شرقی سرمایه گذاری شده است و این میزان برابر یک دهم کل پروژه های زیرساختی در حوزه گردشگری کشور است.
شالبافیان، با اشاره به اینکه سرمایه گذاری انجام شده در پروژه های زیرساختی کشور در حوزه گردشگری ۳۶۵ هزار میلیارد تومان است، ادامه داد: برای رونق صنعت گردشگری فقط توجه به حوزه زیرساختی کفایت نمی کند بلکه باید در زمینه نظام مند کردن رویدادهای گردشگری گام برداشت.
وی با تاکید به برقراری رابطه متقابل بین صنعت و گردشگری و افزایش توانمندی های این حوزه ها، یادآور شد: از راه های افزایش سهم حوزه گردشگری و صادرات حوزه چرم و کفش در صادرات غیرنفتی، معرفی جشنواه های و برگزاری رویدادهای مختلف برای شناساندن محصولات به گردشگران خارجی است.
معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه با برگزاری چنین رویدادهایی امکان معرفی و صادرات محصولات غیرنفتی به خارج فراهم می شود، گفت: در این راستا ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ها نیز باید مزیت های رقابتی، تولیدی و گردشگری استان را شناسایی و متناسب با آن رویداد تعریف کنند.
شالبافیان، افزود: تقویم رویدادهای گردشگری کشور نیز بر اساس رابطه متقابل و گردشگری تدوین شده است و در برخی از فصول سال که میزان جذب گردشگر به کشور کاهش می یابد باید با برگزاری برخی رویدادهای مرتبط با حوزه گردشگری، گردشگران خارجی را برای سفر به کشور ترغیب کرد.
وی با تاکید بر اینکه صنعت گردشگری را باید از فصلی بودن خارج کرد، اظهار کرد: ایجاد امکان تردد گردشگران خارجی با خودروهای شخصی به کشور از دیگر راه های ترغیب آنان برای مسافرت به کشور است که این موضوع در حال پیگیری است.

کمتر از سه در تولید کفش کشور ما صادر می شود در حالی که میانگین صادرات محصولات این حوزه در دنیا ۶۰ درصد است
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنایع فرش و صنایع وابسته ایران نیز در این همایش با بیان اینکه صنعت کفش دنیا در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۰۰ میلیارد دلار قیمت گذاری شده است، گفت: هر کارخانه و واحد تولیدی باید ۶۰ درصد از تولید خود را بتواند صادر کند.
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنایع فرش و صنایع وابسته ایران گفت: تا سال ۲۰۲۸ سالانه حدود ۱۳ درصد در این صنعت رشد ایجاد می شود و حجم گردش مالی این صنعت در پنج سال آینده به ۵۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد.
اژدرکش با بیان اینکه رکورد مصرف ۲۴ میلیارد جفت کفش ثبت شده است، اظهار کرد: یعنی سرانه مصرف کفش در دنیا به ازای هر نفر در سال با احتساب هند و آفریقا بیش از سه جفت بوده و از ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ سرانه مصرف حدود ۶ دهم جفت افزایش یافته است.
رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنایع فرش و صنایع وابسته ایران گفت: کمتر از سه درصد تولید کفش از کشور ما صادر می شود در حالی که میانگین صادرات این حوزه در دنیا حدود ۶۰ درصد است.
اژدرکش، با اشاره به اینکه توان کشور ما در این صنعت بسیار بالاست، ادامه داد: این صنعت دارای نرخ بالای اشتغالزایی، ارزش افزوده و ارزآوری بالا و بومی سازی شده است و باید از این ظرفیت برای رسیدن به جایگاه خود در صادرات این حوزه استفاده کنیم.
وی یادآور شد: برای رسیدن به جایگاه واقعی خود و کسب سهم یک درصدی در دنیا باید به توسعه صنعت چرم و کفش و تنوع و کیفیت تولیدات توجه بیشتری و سیستم های سنتی را جمع کرد و از سیستم های جدید بهره برد، در زمینه برندسازی ( ویژند سازی ) تلاش کرد و بر روی محصولی که توان صادراتی ندارد سرمایه گذاری نکرد.

۵۰۰ هزار نفر در حوزه چرم و کفش تبریز به صورت مستقیم اشتغال دارند
رییس انجمن کفش تبریز نیز در این همایش با بیان اینکه قدمت این صنعت به سال ۱۳۰۸ برمی گردد، گفت: این صنعت ظرفیت بالایی در زمینه اشتغالزایی داشته و حدود ۵۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و یک میلیون نفر به صورت غیرمستقیم در تبریز در این حوزه اشتغال دارند.
مهدی آقانژاد، با اشاره به اینکه این صنعت در رتبه چهارم از نظر ظرفیت اشتغالزایی قرار دارد، افزود: این صنعت موجب ارزآوری و اشتغالزایی در کشور شده است و نیاز به حمایت و سرمایه گذاری بیشتری دارد.
وی اظهار کرد: سهم صادرات صنعت چرم و کفش ایران در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۰ میلیون دلار بود که با نوسازی ماشین آلات و تجهیزات و استفاده از سیستم های جدید تولید می توان سهم آن را در صادرات غیرنفتی افزایش داد.
انتهای پیام/

پژوهشیار