برداشت بیش از ۸۴۶ تن گل محمدی در مرند
1402/04/20 - 12:55 - کد خبر: 96121
نصر: معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند گفت: میزان تولید گل محمدی تر از اراضی زیر کشت این محصول در شهرستان بیش از۸۴۶ تن است که در مقایسه با سالهای قبل افزایش داشته است.
به گزارش نصر، اسماعیل الهیاری در حاشیه بازدید از بوستانهای گل محمدی شهرستان مرند و روستای خوش آب و هوا و بکر دوگیجان در مراسم شکر گذاری برداشت محصول گل محمدی با اشاره به نوپا بودن کشت این محصول در شهرستان مرند گفت: از۱۴۳ هکتار سطح زیرکشت این محصول در شهرستان فقط ۱۴۱هکتار به مرحله گل دهی رسیده است و بوتههای دو هکتار دیگر هنوز نهال هستند.
وی افزود: با توجه به خشکسالیهای اخیر و محدود بودن منابع آبی، توسعه کشت گل محمدی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی است و چون این گیاه نیاز آبی کمی دارد و شرایط آب و هوایی شهرستان برای این گیاه مناسب و صرفه اقتصادی آن هم بالاست، به کشاورزان عزیز کاشت این محصول را توصیه میکنیم.
وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر تیر ماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود شهرستان مرند شامل رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلاب کشی و رقم مربایی جهت تهیه مربا و مارمالاد است.
الهیاری با اشاره به حمایت جهادکشاورزی از کشت این گیاه دارویی اظهار کرد: رویکرد مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرند در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.
وی تاکید کرد: به دلیل کم توقع بودن به نیاز آبی، این محصول میتواند در اراضی و مراتع فقیر و تخریب شده خود را با شرایط نامساعد وفق داده و از تخریب اراضی ملی جلوگیری کند.
وی ادامه داد: گل محمدی با دارا بودن مزایای بسیار، گیاهی با اهمیت برای استان و شهرستان است که نیازمند تجاری سازی میباشد.
وی با اشاره به اینکه گلمحمدی نسبت به شرایط محیطی سازگاری خوبی دارد و بقا و سازگاری نسبت به خشکی از شاخصترین صفات این گیاه است گفت: در گل محمدی از سال دوم به بعد بر میزان گل دهی افزوده میشود، به طوریکه در سالهای چهارم و پنجم بعد از کشت بیشترین گل تولید میشود و میزان تولید، حدود پنج تا هفت تن گل تر در هکتار میباشد.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند اظهار کرد: تکثیر این گیاه از طریق پاجوش، قلمه و تقسیم بوته است و عمدهترین روش تکثیر از طریق قلمه صورت میگیرد که پس از ریشه دار شدن و قرار دادن در گلدانهای پلاستیکی قابلیت عرضه برای کشت دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی وی افزود: در کنار اشتغالزایی که از کشت گل محمدی ایجاد میشود، کشت این گیاه در دل طبیعت بکر و سالم روستایی میتواند فرصتی مناسب برای جذب توریسم و رونق و توسعه گردشگری باشد و لذا توسعه و کشت گیاهان دارویی و گل محمدی، فرصتی عظیم برای گردشگری طبیعی است که میتوان با مطالعه و دقت در این امر و توسعه کشت گل محمدی حتی در وسعت کم، شاهد توسعه همه جانبه در روستاها و مناطق کمتر توسعهیافته بود.
انتهای پیام/