امام جمعه تبریز:

آیت‌الله سیدجواد خامنه‌ای از مردان مرد آذربایجان بود

1402/04/14 - 16:17 - کد خبر: 95727
رونمایی از کتاب زندگی اینجاست

نصر: نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با گرامیداشت یاد و نام آیت الله سیدجواد حسینی خامنه ای پدر بزرگوار مقام رهبری، گفت: این عالم پارسا و نیک روزگار از مردان مرد دیار آذربایجان و تبریز بود که متاسفانه تاکنون آنگونه که باید به مقام والای علمی، فقهی و اجتهاد ایشان پرداخت نشده است.

به گزارش نصر، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل هاشم روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت و رونمایی از کتاب "زندگی اینجاست" روایتی از زندگی آیت‌الله سیّدجواد خامنه‌ای(ره) در مسجد جامع تبریز، اظهار کرد: خاندان خامنه ای از نسل امام چهارم شیعیان در میان مردم تبریز و آذربایجان از دیرباز دارای جایگاه و پایگاه بسیار رفیعی بوده اند که این موضوع در اسناد و مدارک تاریخی موجود است.
وی از آیت الله سیدحسین حسینی خامنه ای پدربزرگ مقام رهبری به عنوان یکی از علمای تراز اول و مورد اعتماد مردم تبریز یاد کرد که سال ها امام جماعت مسجد کریم خان را بر عهده داشت و خاطرات خوش گذشتگان این کهن شهر نشان از مردمی بودن، زهد و تقوا و مقام مرجعیت دارد.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم اظهار کرد: زندگی بزرگان برای ما چشمه سار فضیلت و راستی است که پیام آن امید و ایمان می باشد و بر همین مبنا مردان بزرگی همچون آیت الله سیدجواد خامنه ای همچون قله های افراشته ای هستند که ما را به سوی سعادت و رستگاری راهنمایی می کنند؛ آنها همیشه با ما هستند، گرچه فاصله زمانی و مکانی داشته باشند.
وی بالاترین و تاثیرگذار ترین شیوه آموزش و پرورش را دانایی و توانایی ترسیم شده از سوی انسان های فرهیخته در عرصه علم و ایمان دانست که در یک دست کتاب و در دست دیگرشان یاری گمگشتگان را داشتند و پیمان این عده انسان های وارسته با خدای خود هدایت و راهنمایی مردم به سوی سفینه نجات بوده است.
آل هاشم از آیت الله سیدجواد خامنه ای به عنوان عالمی زاهد و آیینه تمام نمای تقوای الهی و نمونه روزگار خود نام برد که ریشه تبریزی این خاندان نشان از جایگاه والای تشیع و فقاهت در آذربایجان دارد.
وی حلم و برداری، مردم داری، سلوک با فقرا را از جمله خصوصیات بارز آیت الله سیدجواد خامنه ای توصیف کرد که وی را در آن روزگاران به استوانه بزرگ تشیع تبدیل کرده بود و امروز خدا را شاکریم که رهبری نظام اسلامی بر عهده یکی از فرزندان ایشان است و مسیر انقلاب اسلامی را مثل دوران امام راحل با ایمان و صلابت خاصی پیش می برند.
آل هاشم ادامه داد: تبریز با مردمان مومن ، صالحان، مردان مرد در طول تاریخ مشهور و معروف است که همواره خیزش گاه غیورمردانی بوده که مسیر تاریخی ایران زمین را تغییر داده اند و باید توجه داشت که تا ایران پا برجاست، آذربایجان و تبریز نیز پاسدار این مرز و بوم خواهد بود و جزو لاینفک سرزمین، فرهنگ و تمدن ایران اسلامی بوده، هست و خواهد بود.
وی با اشاره به اقدام تروریستی دشمنان اسلام و انقلاب علیه رهبر انقلاب در ششم تیر ماه سال ۱۳۶۰، گفت: دشمن در این روز می‌خواست رهبری را از ما بگیرد ولی به لطف الهی ایشان ماندند و رهبری نظام مقدس اسلامی ایران و هدایت مسلمانان جهان را بر عهده گرفتند.
به گزارش ایرنا، ۱۴ تیرماه مصادف با درگذشت آیت‌الله سیّدجواد حسینی خامنه‌ای (ره) پدر بزرگوار مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۵ است که به همین مناسبت کتاب «زندگی اینجاست» نوشته مهدی قزلی، کوتاهه هایی از زندگی آیت الله سید جواد خامنه ای همزمان با روز قلم امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین مروی تولیت آستان قدس رضوی، نمایندگان ولی فقیه در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان و استاندار آذربایجان شرقی در تبریز رونمایی شد.
این کتاب شامل کوتاهه‌هایی از زندگی آیت‌الله سیّدجواد خامنه‌ای (ره) پدر رهبر معظم انقلاب است که در ۱۲۸ صفحه توسط انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است.
آیت‌الله سیّدجواد حسینی خامنه‌ای (ره) عالم وارسته و سالک پرهیزکار عصر خویش و فقیهی صاحب‌نظر بود که در عین برخورداری از ویژگی‌های مختلف عظمت علمی، معنوی و اجتماعی، همواره خود را از پرتگاه دنیاطلبی دور نگاه داشت و عمر ۹۰ ساله‌اش را به نمونه‌ای شکوهمند از صفا و خلوص و معنویت بدل ساخت.
این کتاب تلاش می‌کند جلوه‌ها و قصه‌هایی از حیات پرچالش، اما همواره بی‌پیرایه و سراسر آرامش این عالم وارسته را در اختیار خوانندگان قرار دهد.
تبریز شهر پدری این عالم برجسته بوده و به همین مناسبت، مراسم رونمایی از این کتاب در مسجد جامع این شهر که روزگاری محل تحصیل و تدریس و اقامه‌ نماز آن مرحوم و پدربزرگوارش بوده است، برگزار شد.
آیت‌الله سیّدجواد حسینی خامنه‌ای (ره) عالم وارسته و سالک پرهیزکار عصر خویش و فقیهی صاحب‌نظر بود که در عین برخورداری از ویژگی‌های مختلف عظمت علمی، معنوی و اجتماعی، همواره خود را از پرتگاه دنیاطلبی دور نگاه داشت و عمر نود ساله‌اش را به نمونه‌ای شکوهمند از صفا و خلوص و معنویت بدل ساخت.
انتهای پیام/

پژوهشیار