ترجمه/

دسترسی به شهرهای زیست‌اقلیمی و مثبت تا سال ۲۰۳۵

1402/04/14 - 11:52 - کد خبر: 95677
شهرسازی

نصر: به منظور دستیابی به فعالیت‌های اکولوژیکی متعددی که در چارچوب "برنامه اقدام شهرهای کوچک فردا" گنجانده شده، بخش بلویل- بوژوله در شهر روان فرانسه فعالیت های نوآورانه خود را آغاز کرده است.

طرح شهرهای کوچک فردا جهت کمک به شهرهای با جمعیت کمتر از 20 هزار نفر، توسط دولت فرانسه برای دستیابی به چندین هدف از جمله تسهیل دسترسی به کمک‌های مالی دولتی به منظور تسریع در تحول شهرهای کوچک، پاسخگویی بهتر به چالش‌های فعلی و آینده و توانا ساختن آنها جهت تبدیل به نمونه‌ای از راه‌حل‌های محلی در کمک به توسعه پایدار ایجاد شده است.
بخش بلویل- بوژوله واجد شرایط این طرح بود، خوشبختانه این شهر به مدت بیش از یک سال با یک تیم چندرشته‌ای که توسط آژانس برنامه‌ریزی شهری منطقه شهری لیون هماهنگ شده بود، همراه بوده تا به تعریف یک پروژه شهری خاص یعنی " شهر زیست اقلیمی و مثبت تا سال ۲۰۳۵" برای این بخشداری برسد. بلویل و مجموعه بخشداری بوژوله دست به دست هم داده‌اند تا راه‌کارهایی برای چالش آب و هوا، بحران تنوع زیستی و انعطاف‌پذیرتر کردن قلمرو ارائه دهند. روش آنها، کنار هم قرار دادن موضوعات متعدد و تضمین انسجام سیاست‌های عمومی بوده است.  
بوژوله در این زمینه با برچسب مناطق انرژی مثبت برای رشد سبز، اقدامات متعددی برای کاهش مصرف انرژی منطقه و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده است از جمله : ممیزی انرژی تمام ساختمان‌های در حوزه آن بخشداری، نوسازی ۱۱۳ ساختمان در بین آنها (با نزدیک به ۶ میلیون یورو)، ایجاد خدمات نوسازی مسکن، استقرار حدود ۲۰ پروژه فتوولتائیک در ساختمان های عمومی، راه اندازی شبکه گرمایش و نصب ۴ شوفاژ چوبی، پروژه متانیزاسیون محلی پسماندها و غیره.

طرح جنگل شهری
اخیراً، شهرداری بلویل- بوژوله روی قطعات چوبی در این منطقه سرمایه‌گذاری کرده است و این تنها آغاز یک طرح خوب است. در واقع، شهرداری به دنبال پروژه زیست‌اقلیمی و شهر مثبت خود، مایل به جایگزینی و توسعه مصالح پایدار، به ویژه در بخش ساخت و ساز است. به همین دلیل، این شهرداری با هدف رعایت تعداد معینی از تعهدات مانند آستانه نیاز به مصالحی با منابع زیستی، مدیریت تدارکات و حتی تعهد منابع (ارتقا مهارت‌های تیم های مرتبط، به اشتراک گذاری اطلاعات، مشخص کردن یک منبع چوبی) به پیمان چوب با منبع زیستی متعهد شده است. به علاوه، این مجموعه کوچک مایل است از آموزش افراد حرفه ای حمایت کند تا ساخت و سازهای زیست‌محیطی به اصول استاندارد تبدیل شود، اما همچنین هزینه‌های اضافی را محدود کند تا خانه‌های سازگار با محیط زیست برای همه قابل دسترس باشد. بنابراین، پیمان چوب با منبع زیستی بایستی به بلویل اجازه دهد تا به اولین مرجع محلی متعهد به ادغام مواد با منبع زیستی در پروژه های ساختمانی تبدیل شود. این پروژه که طرح جنگل نام دارد به این شهرداری امکان خریداری قطعات چوبی به منظور مشارکت در جایگزینی مواد سنتی را می‌دهد تا برای ساخت و ساز دوباره به فروش رسانند.

نصب انبوه فتوولتائیک ها
در ۲۰ می ۲۰۲۱، مجموعه بخش های بوژوله تمایل خود را برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در قلمرو خود ابراز کرد. و اخیراً در سال ۲۰۲۳ بود که جمعی از کارشناسان فتوولتائیک (گروه زمین و دریاچه) تمایل خود را برای توسعه چندین پروژه از سایه‌بان‌های فتوولتائیک در پارکینگ‌های مختلف در بلویل ابراز کردند. با این حال، حتی اگر این پروژه امکان تولید برق در شهر روان را برای فروش مجدد آن در خود دپارتمان با استفاده از یک منبع پایدار میسر کرده و به تمام چالش‌های یک شهر زیست‌اقلیمی و مثبت پاسخ ‌دهد، باز هم سوالات زیادی را ایجاد می‌کند. همانطور که سونیا العابد، عضو شورای شهر، اشاره کرد، "این انبوه سازی فتوولتائیک احتمالاً تأثیر قابل توجهی بر زیبایی شهر خواهد داشت".

آب و تنوع زیستی: دو چالش عمده
از جمله موضوعات در نظر گرفته شده اولویت‌دار دیگر می توان به تنوع زیستی و آب اشاره کرد. این شهر آرزوی تبدیل شدن به اولین شهر زیست‌اقلیمی و مثبت در فرانسه را دارد. در سال ۲۰۱۷ بوژوله ماراتن تنوع زیستی را با هدف احیای تداوم زیست محیطی با بازسازی و ایجاد ۴۲ کیلومتر پرچین و ۴۲ حوضچه به منظور حفظ گونه‌های جانوری، گیاهی و کیفیت آب ایجاد کرد. این قلمرو در واقع به دلیل اشغال ۶۰ درصدی فضا در کشاورزی، چالش‌های مهمی در رابطه با احیای اکولوژیکی بافت فیروزه ای (فضاهای طبیعی که زمین و آب را به هم متصل می کند) ارائه می‌دهد.
در واقع، این شهر زیست اقلیمی با در نظر گرفتن جایگاه عمده به پوشش گیاهی در همزیستی با نیازهای شهر، به گونه ای دیگر در مورد شهر اندیشیده است. به طور مشخص، این اقدامات به کاشت انبوه درختان برای مدیریت تردد، ایجاد جزایر خنک، چشم‌انداز زیبای شهری، تامین رفاه، بازیابی آب باران برای آبیاری مزارع و فضاهای سبز و همچنین به غیرمصنوعی‌سازی خاک‌های بازسازی شده برای "حفظ بهتر آب در جایی که می ریزد" بستگی دارد.

آذر کریم‌زاده
انتهای پیام/

پژوهشیار