معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد:

صادرات ۳۰ هزار تن انواع مواد غذایی از آذربایجان‌ شرقی

1402/03/22 - 16:36 - کد خبر: 94204
دکتر مسلم نجفی

نصر: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۰ هزار تن انواع مواد غذایی و آشامیدنی از آذربایجان شرقی به ۴۵ کشور جهان در قاره‌های مختلف صادر شده است.

به گزارش نصر، مسلم نجفی امروز در نشست خبری با رسانه‌ها به مناسبت هفته ایمنی مواد غذایی افزود: این محصولات با کیفیت جهانی و در پاره‌ای موارد بالاتر از استاندرد‌های داخلی تعدادی از کشور‌ها به آلمان، فرانسه، کانادا و کشور‌های آمریکای شمالی، ژاپن، چین، کشور‌های آسیای میانه و قفقاز، شرق دور، حوزه خلیج فارس و افریقا صادر شده است که نشان دهنده توان فنی و کیفی تولیدات استان در حوزه مواد غذایی و آشامیدنی است.
وی اخذ استاندارد‌های اروپا و امریکای شمالی از سوی تولیدکنندگان دارو، مواد غذایی و آشامیدنی و بهداشتی آذربایجان شرقی را نشانه توانمندی و رقابت این نوع محصولات با تولیدات جهانی دانست و بر تقویت فعالیت این واحد‌های تولیدی تاکید کرد.
دکتر نجفی تعداد واحد‌های تولید خوراکی و آشامیدنی آذربایجان شرقی را یک هزار و ۶۶۷ واحد به جز شهرستان‌های مراغه و سراب اعلام و اظهار کرد: در یک سال اخیر معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بیش از یک هزار پروانه ساخت در این حوزه صادر و برای تمدید تعداد یکهزار و ۳۷۱ واحد نیز اقدام کرده است.
وی مجموع مجوز‌های صادر شده معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز را در یک سال اخیر چهار هزار و ۱۸۷ فقره برای صادرات انواع مواد غذایی و خوراکی و آشامیدنی اعلام کرد و گفت: این مجوز‌ها با بررسی‌های دقیق کارشناسی و کیفیت سنجی لازم صادر می‌شود.
 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به توانمندی‌های آذربایجان شرقی در تولید انواع مواد غذایی، دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی، خاطرنشان کرد: تا پیش از اعمال تحریم‌های ظالمانه انواع دارو‌های ایرانی از جمله تولیدات کارخانه‌های تبریز به ۵۰ کشور مختلف و حتی کشور‌های پیشرفته صادر می‌شد که این امر به علت افزایش تقاضا در داخل با وقفه روبرو شد و امروز اغلب تولیدات دارویی به مصرف داخلی می‌رسد.
نجفی با اشاره به توانمندی‌های آذربایجان شرقی در تولید انواع مواد غذایی، دارو، تجهیزات و لوازم پزشکی، خاطرنشان کرد: تا پیش از اعمال تحریم‌های ظالمانه انواع دارو‌های ایرانی از جمله تولیدات کارخانه‌های تبریز به ۵۰ کشور مختلف و حتی کشور‌های پیشرفته صادر می‌شد که این امر به علت افزایش تقاضا در داخل با وقفه روبرو شد و امروز اغلب تولیدات دارویی به مصرف داخلی می‌رسد.
به گفته وی کیفیت محصولات داروئی و غذایی آذربایجان شرقی به دلیل ارزیابی‌های مکرر دارای شاخص‌های استاندارد است و مردم هیچ گونه نگرانی از این بابت نباید داشته باشند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ایمنی مواد غذایی را یکی از محور‌های اصلی توسعه جوامع دانست و با اشاره به نامگذاری هفتم ژوئن به این عنوان یادآور شد: باید توجه داشت که عذای سالم زیربنای سلامت است و ایمنی مواد غذایی بخش مهم و محوری در امنیت غذایی کشور‌ها به شمار می‌رود.
دکتر نجفی با تاکید بر اینکه بی توجهی به ایمنی غذا موجب بروز، ظهور و شیوع انواع بیماری‌ها در کشور می‌شود، از ایجاد ۲۰۰ نوع بیماری ناشی از استفاده غذای ناسالم و آلوده در جهان خبر داد و با اشاره به آمار‌های جهانی در خصوص تلفات مواد غذایی ناایمن، گفت: سالانه ۶۰۰ میلیون نفر از مردم جهان به دلیل استفاده از غذای ناسالم دچار انواع بیماری می‌شوند که از این تعداد ۴۲۰ نفر جان خود را از دست می‌دهند.
وی ارائه آمار‌های کشوری و استانی درباره تلفات استفاده از مواد غذایی ناسالم را غیرممکن خواند و یادآور شد: به دلیل وسعت و نامشخص بودن زمینه‌های این بیماری‌ها اخد آمار‌های داخلی دقیق بسیار سخت است و حتی آمار‌های بهداشت جهانی نیز دقیق نیست.
  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز شعار امسال بهداشت جهانی برای روز ایمنی مواد غذایی را " استاندارد‌های مواد غذایی، نجات بخش زندگی" اعلام و اضافه کرد: در حال حاضر نگرانی خاصی در داخل کشور به لحاظ امنیت غذایی وجود ندارد.
وی تغییر الگوی مصرف و تولید و توجه به کشت مدرن به جای کشاورزی سنتی را از راهکار‌های مهم تامین سلامت غذایی در کشور خواند و یادآور شد: هم اکنون مردم ایران ۲ برابر اروپایی‌ها روغن مصرف می‌کنند و در مصرف شکر و نمک نیز شاهد روند رو به بالا هستیم که این موضوع نشان دهنده بی توجهی مردم به موضوع مهم اصراف گرایی است.
نجفی نظارت بر عملکرد واحد‌های تولیدی مواد غذایی و آشامیدنی را از رسالت‌های مهم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برشمرد و گفت: طی یک سال اخیر از تعداد بیش از پنج هزار واحد خوراکی و آشامیدنی بازرسی به عمل آمده است که از این تعداد ۱۰۳ واحد به دلیل تخلفات انجام شده به مراجع قضائی معرفی شدند.
وی نمونه برداری از تولیدات سه هزار و ۲۸۸ واحد مواد غذایی و آشامیدنی و بهداشتی و نیز معدوم سازی ۸۵ ماده غذایی و آشامیدنی را از دیگر عملکرد‌های معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز طی سالجاری اعلام کرد.
انتهای پیام/

پژوهشیار