جزئیات کودتا در سودان؛

دولت عمرالبشیر بعد از ۳۰ سال سقوط کرد/ معاون رئیس جمهور و وزیر دفاع، از سرکردگان کودتا هستند

1398/02/04 - 11:32 - کد خبر: 933
عمرالبشیر رئیس جمهور سودان

نصر: منابع خارجی از سقوط دولت عمرالبشیر رئیس جمهور سودان توسط معاون وی و وزیر دفاع این کشور خبر می دهند.

به گزارش نصر به نقل ازخبر آنلاین ، نخستین گزارش ها حاکی است  شورای موقت رهبری به ریاست وزیر دفاع و معاون رئیس جمهور تشکیل شده است. همچنین برخی از مقامات دولتی بازداشت شده و عمر البشیر وادار به استعفا شده است.

در این حال ارتش در اطراف کاخ ریاست جمهور و مراکز حساس مستقر شده . همچنین فرودگاه خارطوم بسته شده و رهبران احزاب و برخی مقامات سابق بازداشت شده‌اند.

رادیو سودان در حال پخش آهنگ و سرود نظامی است و مردم در خیابان‌های خارطوم به سر می‌برند. مجری تلویزیون اعلام کرد به زودی بیانیه مهمی قرائت خواهد شد.

شبکه های الجزیره و العالم از طریق توییتر اولین خبرها را در این زمینه منتشر کرده اند. روزنامه اسراییلی هاآرتص نیز از همین طریق خبر را انتشار داده است.

عمر حسن احمد البشیر ۷۵ساله در سال ۱۹۸۹ در زمانی که یک سرهنگ ارتش سودان بود رهبری کودتای بدون خونریزی را برعهده گرفت و موفق به برکناری صادق المهدی نخست وزیر منتخب وقت شد و به قدرت رسید.

بازداشت ۱۰۰نفر

العالم گزارش داد جمعی از افسران ارتش در محل رادیو و تلویزیون سودان مستقر شدند.همچنین نیروهای واکنش سریع درخیابان های اصلی خارطوم مشاهده شده است.

شاهدان هم از استقرار نیروها و خودروهای زرهی در اطراف کاخ ریاست جمهوری برای نظارت بر ورود و خروج از کاخ خبر داده اند.

منابع خبری اعلام کردند ارتش این کشور تا ساعتی دیگر بیانیه رسمی در مورد تغییر حکومت در این کشور منتشر می کند.

العالم گزارش داد پیش از اعلام این بیانیه نزدیک به ۱۰۰ نفر از شخصیت های مدنی این کشور بازداشت شدند.

ماجرای تصن روزهای اخیر مخالفان عمرالبشیر چه بود؟

ده ها تن از تظاهرکنندگان سودانی برای پنجمین روز متوالی به تحصن خود در خارج از مقر فرماندهی کل ارتش سودان ادامه دادند.

تحصن‌کنندگان بدون توجه به اقدامات تحریک آمیز و بی فایده برخی نیروهای طرفدار عمر البشیر و حزب حاکم او برای متفرق کردن آنان، خواهان کناه گیری عمرالبشیر رئیس جمهوری سودان از قدرت شدند.

درحالیکه واقعیت موضع ارتش در قبال قدرت بین مردم و البشیر در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما تحصن کنندگان، بسیار بر جانبداری ارتش از آنان تاکید دارند، به ویژه اینکه نیروهای ارتش در تعامل با تحصن کنندگان، نرمش بسیاری نشان دادند و از آن ها حمایت کردند و با سلاح های خود در برابر تلاش های کسانی که گردان های سایه نامیده می شوند، برای متفرق کردن جمعیت تظاهرکننده از مقابل مقر فرماندهی کل ایستادند که طی آن بیش از یازده نفر از تظاهرکنندگان از جمله برخی از نیروهای ارتش قربانی شدند.

حزب حاکم سودان پیام هایی را فرستاد که اکثر آنها حاکی از آن بود که عمر البشیر رئیس جمهوری سودان تصمیم به کناره گیری از قدرت ندارد.

انتهای پیام/

پژوهشیار